Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Andrzejka koszt naszego dachu też przeszedł nasze oczekiwania, ale doszliśmy do wniosku, że dach nad głową to bardzo ważna sprawa :)

I wyszło jak wyszło ale dach jest piekny i jestem z niego bardzo zadowolona, mam nadzieję ze posłuży nam długo :)

Andrzejko mnie też te ceny szokują. :o Niby cena sztuki, czegoś tam, niska, a okazuje się ,że za każdą pierdółkę trzeba sporo zapłacić....No i zawsze trzeba coś dokupić, bo brakuje... :(

Teraz tylko czekam, żeby skończyli już ten dach, zapłacę i spróbuję zapomnieć, ile mnie kosztował :roll:

Też tak zrób!

A na okno dachowe może pożycz od kogoś?? :-?

Nie martw się! To tylko pieniądze! Zdrowie najważniejsze!

a co do geodety, to nie kumam, co chciałaś przez to powiedzieć? :-?

A na okno dachowe może pożycz od kogoś?? :-?

Nie martw się! To tylko pieniądze! Zdrowie najważniejsze!

a co do geodety, to nie kumam, co chciałaś przez to powiedzieć? :-?

:lol: :lol: A ciekawe kto chciałby pozyczyć mi okno dachowe :roll: :-?

Oj chyba nie tak łatwo znaleźć takiego jelonka :wink:

Zawsze powtarzam że pieniądz rzecz nabyta tylko jak trzeba wziąść kilka tysiączków więcej kredytu to już inna sprawa :-? No ale będzie dach 8)

A co do geodety to chciałam powiedzieć, że mam w dzienniku budowy ale tym papierowym który stanowi dokument budowy naszego domu tylko ten jedyny wpis :-? I nie wiem czy to tak powinno być czy nie :roll: :roll:

CZy na tym etapie nie pownno być zrobionych jeszcze kilka wpisów :roll:

A co do geodety to chciałam powiedzieć, że mam w dzienniku budowy ale tym papierowym który stanowi dokument budowy naszego domu tylko ten jedyny wpis :-? I nie wiem czy to tak powinno być czy nie :roll: :roll:

CZy na tym etapie nie pownno być zrobionych jeszcze kilka wpisów :roll:

Ja też mam tylko jeden wpis, gdy wytyczał mi budynak na działce. Chyba potrzebny będzie przy odbiorze budynku, na samym końcu.....

chyba :roll:

Andrzejko, czy dobrze rozumiem, ze poza wpisem geodety nie masz w dzienniku zadnych innych wpisow? :o :o :o (np. ze lawy gotowe do zalania, ze lawy zostaly zalane, ze zakonczono murowanie scian, ze rozpoczeto wykonanie stropu itp. itd)?? :o Moim zdaniem to bardzo nie dobrze: w razie kontroli mozesz miec duze nieprzyjemnosci. U mnie inspektor nadzoru bardzo pilnuje tych wpisow, bo mowi, ze urzednicy dosc czesto zagladaja na budowe w tej sprawie. Jak to on okreslil - nie ma prostrzego sposobu na zarabianie kasy - przywalaja kare i juz.

Tak wiec koniecznie wymuś na kierowniku budowy uzupelnienie dziennika i to jak najszybciej!!! (na szczescie mozna to spokojnie zrobic i nikt sie nie zorientuje - tylko nad datami trzeba troche poglówkowac :wink: ).

A co do dachu - niestety jest to najdrozszy element stanu surowego i nic sie na to nie poradzi - trzeba to zaakceptowac i tyle :-?.

Hej Andrzejko :D

Dylemat budowlańca- kasa!!!

Ale ten piękny, grafitowy dach....jak bedzie juz dach zrobinoy, to problem pieniezny bedzie zapomniany :wink: :D

Andrzejko, nikt nam nie obiecywał, ze będzie łatwo :D :D :D Nie lepiej było gdzieś pojechac, zaszaleć...po co nam to było

ŻARTOWAŁAM :lol:

Mam koleżankę, która co roku jedzie na super wakacje, czesto na rózne wycieczki, kawiarenki,kawki itp. A ja jej nie zazdroszcze, bo ona wraca zawsze do mieszkania, które dzieli z rodzicami.

A ja wolę wydawać kasiorkę na cegły, cement więżbę i już! Jestem szalona...zwariowałam i odbiło mi... :D :D :D

Paaaa :D