Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mały kontrargument do okienka:

Kto i jak będzie je mył? :roll:

Jak to kto :roll: :roll: ja oczywiście 8) Na drabinie a podejzewam że i na stołku dosięgnę :roll: :roll: 8)

Jak nie będzie przeszkód natury technologicznej to okno będzie bo akurat dwie krokwie są tam :-? ale wyglądąłoby to extra i do tego budziłyby mnie promyczki wschodzącego słońca :p a wieczorem leżąć na łóżku widziąłabym swoje miasteczko 8)

Ech :-? marzenia :-? 8) :roll: 8)

Mycie to najmniejszy problem w tej sprawie :wink:

A jak fajnie by wyglądało wieczorkiem jak światło byłoby zapalone w sypialni nad wejściem :p :roll: :-?

Nie boisz się zostawiać okna dachowe?

Ja się boję :-? ale mąż upiera się , ze to nie u nas takie rzeczy :-? :roll: :roll:

Może jeszcze namówie go by zdjąć bo na razie twierdzi, ze panikuję :-? :(

Dzięki za miłe słowa o daszku 8) ale smugi widać i to mocno :( :( :roll:

Andrzejko, myslę, ze wyjaśni sie sprawa dachu :-? ja tez na zdjeciu widze te smugi, jak zwał tak zwal, a tak w ogóle do dach wyglada " super" a kolor trafiony :D ja też w tej chwili stawiam jednak na ceglasty (zobaczymy)

Jezeli chodzi o okienko, to nie widziałam takiego rozwiazania, ale jestem ciekawa jakby to wyglądało :roll: no i ile takie okieno kosztuje :roll:

Pozdrawiam i nie martw sie dachem, myśle ze sprawa sie wyjaśni :D

Dzięki za miłe słowa o daszku ale smugi widać i to mocno

Czy chodzi o takie pionowe pasy - raz jasniejsze, raz ciemniejsze?

A tak w ogole: dach super!! :). Na takiej polaci (moim zdaniem) zdecydowanie pasuje blacha.

A co do okienka - czy ono nie wyjdzie bardzo nisko w sypialni? Wiesz... to moze byc klopotliwe... :wink: :oops: 8). A tak poza tym: nawet jak go teraz nie zrobicie, to nic straconego - za pare lat wstawienie go tez raczej nie bedzie wielkim problemem...

Wiesz, Andrzejko, ja też chciałam ściągnąć okna dachowe, ale odradzono mi to, ze względu na uszczelki, które mogłyby zgnić..Podobno też rama może sie odkształcić. Mąż zabił te okna od wewnątrz ale nie gwoździami, tylko wkrętami i obciął łebki. Zawsze to jakieś utrudnienie. No i u nas nie ma drabiny i teren ogrodzony i w środku miasta.....

Sa jakieś smugi, myślałam, że to tylko na fotce.

Nie martw się na zapas.....pewnie da się umyć.

Pozdrawiam i życzę jak najszybszego zakończenia prac, bo ziiiiiimno!

Wiesz, Andrzejko, ja też chciałam ściągnąć okna dachowe, ale odradzono mi to, ze względu na uszczelki, które mogłyby zgnić..Podobno też rama może sie odkształcić. Mąż zabił te okna od wewnątrz ale nie gwoździami, tylko wkrętami i obciął łebki. Zawsze to jakieś utrudnienie. No i u nas nie ma drabiny i teren ogrodzony i w środku miasta.....

Czyli zostawić męża w spokoju i nie dręczyć :roll: :wink:

A to zabicie od środka to super pomysł, też tak powiem mężowi by zrobił 8)

Co do smug to blacharz powiedział, ze to tylko brud czy jakiś kurz :roll: :-?

I że napewno zejdzie z czasem :-?

Zreszta już dziś nie było tak widac :-?

U nas dziś było -7 mrozu więć krycie nie skończone bo zimno niesamowicie było :-? i grzanie od środka też nie pomagało :-? :wink:

Mam nadzieję, ze jutro skończą :-? :roll:

Co do okienka to fachowiecc stwierdził, że to nie taka prosta sprawa to okienko :-? :-?

Odradzam pomysł z oknem trójkątnym. Daj do wyceny i usiądź

No i masz rację :-? Mąż spytał o orientacyjną cenę i :-? :-? za to jedno mamy trzy normalne :-?

I tym sposobem sprowadził mnie na ziemię :-? Nie pierwszy raz zresztą :wink:

Zelijka majster powiedział, ze zniknął z czasem i już coraz mniej je widać 8)

No proszę,ledwo napisałam a tu proszę dach gotowy. :lol: GRATULACJE PIĘKNEGO DACHU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Andrzejko co do mężowskich racji to powiem tak-MAŁŻEŃSTWO TO NAJWIĘKSZY KOMPROMIS W ŻYCIU.

Pytanie brzmi,czy przeprowadzasz się już teraz i będzie Ci brakować okienka w sypialni,czy może najpierw będzie okienko a potem TY w domku?! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Cosik mi się wydaje że marudzisz-to chyba ta pogoda tak nastraja.

Ciesz się słoneczko że na wiosnę będzie okienko w dachu :p :p :p

Dzięki 8)

A marudzić to zazwyczaj marudzę jak nie mam tego co chcem :-? O ile to jest możliwe to bardzo się staram :wink: :wink:

Może uznam że nie jest mi potrzebne na wiosnę to okno ale na dziś to bardzo bardzo chcę je mieć :-? 8) :wink:

Kopmromis :roll: no tak ale wiesz............. :-? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :wink: :wink: zawsze czyjaś racja wygrywa :-? :oops: :wink:

Teraz i mąz jakoś złagodniał w tej kwesti :o Chyba sie przekonał jak bardzo mi zależało :roll: a wydatek nie był tak bardzo większy :-? ALe się ciesze bardzo tym co mam a na wiosnę bedziemy myślec dalej 8)

Tak to jest jak sie słucha męża a nie własnego serca

Andrzejko, dach super! :). Szkoda ze tak wyszło z tym oknem, ale.... MĘŻA TRZEBA SŁUCHAĆ! 8) :D :lol:. No.... a mąż powinien słuchać Twojego serca i wtedy będzie wszystko ok! :). Tak więc jestem pewien, że okno w sypialni będzie :wink:. Jako argument możesz pokazać mój dach i powiedzieć, że w nim będzie 8 takich okien :o. To dopiero było bolesne... ale cóż... lepiej raz a dobrze! 8). Nie martw się, że teraz tego okna nie ma - na wiosnę wstawicie a w ten sposób przez zimę problem wyjmować / nie wyjmować rozwiązuje się sam! :). ALE OKNO TO MA BYĆ I JUŻ!!! Skoro to był jeden z powod budowy domu, to my, Forumowicze, nie przepuscimy! Bedzie, albo.... przestaniemy sie odzywac!!! :wink:

ps1. mam nadzieje, ze dziennik budowy juz uzupelniony?

ps2. smugi znikly, czy jeszcze nie? Ze zdjęć wydaje mi się, że jeszcze są, ale może to mi się w oczach mieni... :-?