Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej Andrzejko :D

No i co Andrzejko??? pobilas mnie na głowę - masz przecudowny, sliczny, uroczy dach :D i chociaż jestem daleko za Toba jakos specjalnie sie nie martwię :D :wink: A bardzo się cieszę, że tak pieknie Wam sie udało :D

A jezeli chodzi o okienko, to wiem jak bardzo Tobie zalezało, nie martw się wiosna niedługo :-? :wink: :D

Cieplutkie pozdrowionka :D :D :D

andrzejka - jesteś bardzo do przodu - stan surowy już jest!!! Łącznie z dachem! A okienko się wstawi - to już tylko przeróbka. W historii tego domu (100 lat albo i więcej ;-) ) to jeszcze będą inne przeróbki - więc nie ma się czego martwić.

A odnośnie okienek - jeśli jeszcze zastanawiasz się czy dachowe czy to trójkątne - zdecydowanie dachowe. Koszt porównywalny (a może nawet mniejszy) a pożytek znacznie większy...

Pozdrawiam

Dzięki za gratki wszystkim :p

mam nadzieje, ze dziennik budowy juz uzupelniony?

Oczywiście 8)

smugi znikly, czy jeszcze nie? Ze zdjęć wydaje mi się, że jeszcze są, ale może to mi się w oczach mieni...

Są znacznie mniej widoczne a czy znikły całkowicie :roll: :roll:

Jeszcze chyba nie :-?

Trzymam kciuki za okno dachowe ja swoje okna już kocham mam nadzieję że ta miłośc zostanie

Dzięki 8)

I ja kocham swoje okno :p którego nie mam najbardziej :wink: 8)

spoko z oknem da sie jeszcze naprawić, zawsze jest tak, że podczas budowy wychodzą różne rzeczy u mnie też tak jest, ale ważne, że dach już masz.

No masz rację wychodza kwiatki cały czas :-? :-? Ale dach jest :p :p

Można powiedzieć w ostatniej chwili 8)

Cieplutkie pozdrowionka

Aniu dzięki :p

Również ciepłe pozdrowienia 8)

A jak autko już zrobione :roll: :roll:

odnośnie okienek - jeśli jeszcze zastanawiasz się czy dachowe czy to trójkątne - zdecydowanie dachowe. Koszt porównywalny (a może nawet mniejszy) a pożytek znacznie większy...

Trójkątne okazało się niemożliwe do wykonania przez krokwie które są przed nim :-? Więc pozostaje jeszcze nadzieja na dachowe 8) :wink:

A co do okna dachowego, to woisna się nim nacieszysz.

Tak myślę 8) 8)

Andrzejka-nie rozumiem :evil:

Dlaczego 1.macie czekać do wiosny z poprawieniem daszku

2.macie za to płacić

Czy nie można wezwać fachowca i kazać poprawić co zle zrobił? :evil:

Ad1. dlatego, ze nasz fachowiec ma już nastepną robotę i teraz nie zrobi :-?

Ad2. dlatego, że prawdopodobnie i tak zapłaciliśmy za dach po znajomości :-? :roll:

Aniu ale masz pięne widoki 8)

A działka jaka ogromna jest :o

Będziesz szaleć z roślinkami co :roll: :wink: 8)

A jak pięknie wszystko posprzątane jest :-?I zabezpieczone na zimę super 8)

Aniu czy dobrze widzęże do garażu będziecie musieli zajeżdać dookoła domu od ogrodu :roll: :roll:

Jeśli tak to super że macie dużo miejsca na kręcenie :wink:

Ciesze się, ze autko już gotowe 8)

Andrzejko do garazu bedziemy zjezdac z gory, z drogi ( przeczytaj w opisach pod zdjeciami, zdjecie nr 3, droga jest tam, gdzie stoi domek z miedzianym dachem) Na krecenie :lol: bedzie duzo miejsce bo odleglosc od domu do plotu 15 m

Taka czysta dzialka to zasluga pana, ktory nam dzialke sprzedal- koszt 100 zl

Ciesze sie, ze sie Tobie podoba :D

A z roslinkam poszaleje, oj poszaleje :D

Aniu ale na fotce 2 gdzie widać już monumentalne rozmiary waszego tarasu :wink: jest zastawiony pustakami fundamentowymi wjazd do garazu :roll: Tak :roll: Bo jeżeli tak to z drogi dojazdowej będziecie przejeżdzać koło swego domu od strony wschodniej i wjeżdzać do garażu od ogrodu tj południa :-? :roll: tak czy nie :roll: , czy już namieszałam strasznie :roll: :roll: :roll:

Ale się uczepiłam ciebie z tym wjazdem co :oops: :-? :oops: :wink:

:D :D :D

Tak garaz zamiast bramy ma boczki fundamentowe :D (obok tarasu- monumentalnego :lol: )

Z drogi bedziemy wjezdac wzdluz sciany wschodniej, zakrecamy w prawo- niezly skret :D i samochod stoi przodem do garazu, a za nim jest poludnowa strona naszej dzialki, czyli ogrodowa( ktora znajduje sie za mala skarpka :D Dobrze kumasz :D

A aby tak dokladnie zakrecic, to mamy tez druga droge, od strony poludniowej :D - nie uzytkowana, jak narazie :D

Andrzejko, uczepiaj sie ile tylko chcesz :D :D :D

andrzejko cenne uwagi "dachowe" które warto zapamiętać....

8)

No tak przynajmniej wiesz na co uważać w przyszłości :-?

Andrzejko, uczepiaj sie ile tylko chcesz

Moge :roll: naprawde :roll:

No to jeszcze jedno czy dobrze rozumiem, ze ta nie użytkowana droga kiedyś będzie użytkowana i domek tzn działka bedzie miedzy dwiema drogami :roll: :roll:

Aha

Andrzejko sa obiecane zdjecia.Wkleje link w Twoich komentarzech, abys nie musiala biegac po necie. Jak obejrzysz to wykasuje.

http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=43544&q=moje%20miejsce%20na%20ziemi&k=3

ania67 pozwoliłem sobie obejrzeć fotki 8) działka super tylko ziemi trzeba dużo dosypać, co nie??