ania67 25.11.2005 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Aha Andrzejko sa obiecane zdjecia.Wkleje link w Twoich komentarzach, abys nie musiala biegac po necie. Jak obejrzysz to wykasuje. http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=43544&q=moje%20miejsce%20na%20ziemi&k=3 ania67 pozwoliłem sobie obejrzeć fotki działka super tylko ziemi trzeba dużo dosypać, co nie?? Ciesze sie ze dzialka sie podoba ziemi juz duzo dosypywac nia bedziemy- mam nadzieje- jeszcze trzeba dosypac od strony wejscia i zostanie troche do poprawek- ukztaltowanie tarasu. Do tej pory przyjechalo 10 wywrotek po 20 t. Andrzejko, nie gniewaj, ze pisze o swoim domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 26.11.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Andrzejko, dokladnie tak No nareszcie wszystko wyjaśnione mam wjazdy i dojazdy do was są jasne Andrzejko, nie gniewaj, ze pisze o swoim domku Nie mam najmniejszego zamiaru Pisz, pisz A ta ilośc ziemi to naprawdę imponująca Nie dosyć, ze na górce to jeszcze wam mało Bardzo ciekawie będziecie mieli na działce z takim ukształtowaniem terenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 27.11.2005 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 Gratulujemy pięknej rocznicy i osiągnięć i tez dziękujemy za mile towarzystwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 27.11.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 GRATULACJE PIERWSZEGO ROCZKU NA FORUM!!!!!!!!!!!!!http://img46.imageshack.us/img46/2285/363165bp4rh.gifDZIEKI ZA WSZYSTKIE MILE UWAGI NA FORUM!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 27.11.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 Andrzejko, to zabrzmiało trochę jak pożegnanie... , albo zapowiedź rozpoczęcia rocznicowej imprezy. Mam nadzieję, że to drugie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 27.11.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 GRATULACJE POSTEPOW BUDOWLANYCH!!!!!!!!!!!!!! http://img6.imageshack.us/img6/258/szampan39ue.jpg Obyś jak najszybciej mogła wypić tego szampana u Siebie w domku przed kominkiem oczywiście!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 28.11.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Andrzejko, to zabrzmiało trochę jak pożegnanie... , albo zapowiedź rozpoczęcia rocznicowej imprezy. Mam nadzieję, że to drugie! Zabko jakie tam pożegnanie Ja dobrowolnie chyba nie opuszczę tego forum Raczej miłe wspomnienie pierwszego kliknięcia na tym forum Ja już taka jestem rozczulająca sie z byle powodu i lubię wszelkiego rodzaju rocznice Kasiu dzięki za gratki i pyszny szampan Chyba ja powinnam była go postawić ale rutyna dnia codziennego zmusiła mnie wczoraj do opuszczenia forum Zelijko dzięki Jesteście kochani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 28.11.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Widzę, że już masz dach w całości. Szkoda że odpuściłąś sobie to okno. Ale z innej strony patrząc to często spotykałem tu na forum opinie, że przy takim dachu okna połąciowe są niepotrzebne a tu taka miłą opinia. Ale wiem o co chodzi. Mam takich okien kilka i są nieporównywalne do "normalnych".Mam nadzieję że dalsze prace obejdą się bez takich rozterek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 28.11.2005 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Andrzejko proza życia nas wszystkich łapie,nie przejmuj się. Fajnie że jesteś,po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 28.11.2005 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 \ Andrzejko, dobrze, ze jesteś!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 29.11.2005 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Widzę, że już masz dach w całości. Szkoda że odpuściłąś sobie to okno. Ale z innej strony patrząc to często spotykałem tu na forum opinie, że przy takim dachu okna połąciowe są niepotrzebne a tu taka miłą opinia. Ale wiem o co chodzi. Mam takich okien kilka i są nieporównywalne do "normalnych". Mam nadzieję że dalsze prace obejdą się bez takich rozterek. Pozdrawiam Może i są niepotrzebne ale jak człowiekowi coś się ubzdura to I to byłoby jedyne moje okno na swiat czytaj drogę i miasteczko No i dachowe Dziewczyny DZięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.11.2005 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Andrzejka gratki roczku trochę spóźnione ale wiesz jak u mnie teraz jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 29.11.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Andrzejko Gratulacje!!! Teraz się dopiero zacznie.... Wiesz jakie jest dziecię roczne???? Staniesz na nogi i do galopu..... Domek... PRIMA- SORT!!! Białe rynny..dach... reweka! W tym wypadku ( rynny) to okienka chyba białe???? Widzisz ile udało się Wam osiągnąć w tym rokU!!! A mieliście dopiero jesienią ruszać a tu plan wykonany na wyrost!!! Teraz będziemy czekać do wiosny ( ja też) To juz tylko trzy miechy!!! Powodzenia z całego serca!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 30.11.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Gratulacje z okazji rocznicy i posiadania domu pod dachem!! Ja w rocznice byłem tylko podczas załatwiania PnB.. Tak więc wyprzedasz mnie... Okien dachowych powinno być jak najwięcej by pomieszczenia na poddaszu były dobrze doswietlone. Dlatego dobrze, że na wiosne wstawisz to okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 30.11.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 http://www.galeriatestowa.republika.pl/akw28/roza1_m.jpg Kwiatki na Andrzejki Dla Andrzejki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 30.11.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Kochana Andrzejko 100 Lathttp://img502.imageshack.us/img502/9689/rosered2wx.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 30.11.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 30.11.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 A wróżby już były Jak nie to zapraszam co kto lubi WROŻBY ANDRZEJKOWE LANIE WOSKU Wróżby z wosku dotyczyły miłości i pomyślności w nadchodzącym roku. Przelewanie wosku przez ucho od klucza utrudniało, ale i wzmacniało wróżebną moc zabawy. Klucz jest w tej wróżbie symbolem tajemnicy, ale i płodności. Należało pózniej obejrzeć woskową płaskorzezbę lub jej cień na ścianie. Można dopatrywać się wyglądu przyszłego partnera, jego zawodu itp. BUTY Każda z osób zdejmuje jeden but i ustawia w rządku. Osoba, której but jako pierwszy wyjdzie za próg, pierwsza wyjdzie za mąż lub zdobędzie partnera. SNY W całej Polsce wielką wagę przypisywano zawsze snom. Jeżeli osoba przed pójściem spać pościła przez cały dzień i modliła się do świętego Andrzeja, to w nocy z 29 na 30 listopada mógł jej się we śnie ukazać przyszły partner lub jego imię, charakterystyczny znak itp. KARTKI Z IMIONAMI Należy przygotować karteczki z imionami chłopców i stanąć przodem do ogniska lub świeczki, po czym rzucić karteczki za siebie. Która karteczka upadła najbliżej, to imię stanie się imieniem ukochanego. Inna wróżba polega na napisaniu na dużej kartce, imion męskich. Ktoś musi stanąć naprzeciwko osoby, która sobie wróży i trzymać kartkę niezapisaną pustą stroną. Wróżący nakłuwa szpilką papier, a przekłute imię będzie imieniem przyszłego partnera. Można też wróżyć z imion w kalendarzu. Trzeba zamknąć oczy lub w ciemnym pokoju otworzyć na chybił trafił kalendarz z imionami. W ten sposób też wywróżymy imię przyszłego wybranka. CIASTKA Dziewczęta powinny przygotować bułeczki lub ciastka. Trzeba rzucić kawałki ciasta domowym zwierzętom. Ta dziewczyna, której ciasto zostało zjedzone jako pierwsze, pierwsza stanie na ślubnym kobiercu. Jeżeli ciasto zostało tylko nadgryzione, oznaczało to nieszczęśliwą miłość, a zostawienie ciasta w kącie - staropanieństwo. Można przygotować również kluski nadziewane karteczkami z imieniem ukochanego. Ta panna, której kluska pierwsza wypłynie na wierzch, może liczyć na szybki związek właśnie z tym wybrańcem. UBRANIA Aby poznać, kto jest komu przeznaczony wśród obecnych osób, trzeba rozwiesić obok siebie na krześle lub wieszaku płaszcze i kurtki chłopców, którzy biorą udział w zabawie. Dziewczyna z zawiązanymi oczami wybiera jedno okrycie. WODA I STATECZKI Zrób małe łódeczki z łupin orzechów, skorupek jaj, tekturek itp. Przytwierdz do nich małe świeczki, po jednej dla każdego uczestnika. Każda łódeczka powinna być podpisana w widocznym miejscu. Jeli stateczki dziewczyny i chłopaka się spotkały, mogą stać się parą. Jeśli świeczka zgasła, le to wróżyło obecnej miłości. KOŁO Dziewczęta ustawiają się w koło. W środku nich staje chłopak, z zawiązanymi oczami. Obraca się kilka razy i wskazuje kierunek. Wskazana dziewczyna najszybciej wyjdzie za mąż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 30.11.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Andrzejko stanęłaś jak zwykle na wysokości zadania,wróżę z tego na przyszłość że poradzisz sobie ze wszystkim doskonale,czego serdecznie życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 30.11.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 A dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts