wbrat 04.12.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 Moim zdaniem kierownik coś kręci - te wpisy to jest 10-15 minut roboty - naprawde az taki zajety jest? Dlatego sie ciagle dopytuje o ten dziennik u Ciebie, bo uwazam, ze to bardzo niedobrze, ze nie jest uzupelniany na biezaco. U mnie inspektor ciagle pilnuje, by kierownik budowy wpisywal sie do dziennika. On mowi, ze takie kontrole sie zdarzaja wberw pozorom dosc czesto - a to dlatego, ze to jest "latwa kasa" dla urzedu - nie ma wpisow - kara i juz . ps. gratuluje zakonczenia prac na ten sezon!! Teraz trzeba zbierac sily (i co gorsza kase) na kolejny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 05.12.2005 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Szczerze powiedziawszy jest trochę zabiegany,i nie jest z mojej miejscowości a więc kolacja odpada I wcale nie chce mi się z nim walczyć o te wpisy Może wie co gada Ma jakieś znajomości w nadzorze więc może dlatego nie obawia sie braku wpisów Za gratki dzięki To prawda siły zawsze można wydusić z siebie gorzej z kasą ale i na to zawsze można coś zaradzić pewnie większy kredyt będzie wskazany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 06.12.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 http://img226.imageshack.us/img226/2986/nikolausstiefel16pj.gifMIKOŁAJ ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 06.12.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Wow dziękuję pięknie Mikołaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 06.12.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 http://img325.imageshack.us/img325/1878/santacoat5a13oj.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 06.12.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Kasia jesteś wielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 06.12.2005 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 http://img334.imageshack.us/img334/4898/mikolaje280gi.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 11.12.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Andrzejko......wykonałaś wraz z całą swoją rodziną dużo wspaniałej pracy. Życzę Wam by nadchodzące święta Bożego Narodzenia były dla Was czasem odpoczynku i spokoju ,a Nowy Rok obfitował w realizację wszystkich zamierzeń ( tych budowlanych i nie tylko...) Wasza Marysia jest wspaniała. http://petroniuszcezar.w.interia.pl/foto/mik01.gif Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru Przyniesie Wam spokój i radość. Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia Żyje własnym pięknem, A Nowy Rok obdaruje Was Pomyślnością i szczęściem. Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia Niech spełniają się wszystkie Wasze marzenia. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.12.2005 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Wielkie dzięki za ciepłe słowa i życzenia Petroniuszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 13.12.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Hej Andrzejko Pozdrówka dla Ciebie i Rodzinki Szał budowlany zakonczony, a mi juz brak tej całej zadymy Odpoczynek jednak sie nalezy No i niedługo święta Miłych przygotowań do świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.12.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Aniu dzięki Was wszystkich również serdecznie pozdrawiam Z tym szałem budowlanym to masz troche racji, ze go brak Mnie teraz ciągle dopadają jakieś wątpliwości a czy to dobrze było zrobione a czy tego nie można było lepiej a tak w wirze robót to człowiek tylko myśli aby do przodu Niebawem święta i nowy roczek za pasem Co on nam przyniesie Myślę, ze same dobre rzeczy I tego ci życzę Hejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 13.12.2005 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Hej Kochana Andrzejko, przecież wątpliwosci to nasza specjalność Wątpliwosci bedą zawsze, bo ciągle sie wydaje, że coś można bylo lepiej... A i tak jest wszystko ok. A ja teraz sie zastanawiam skad wziasc kasę na dokończenie stanu surowego z moich obliczeń wynika, ze zabraknie mi na ściany, wieniec i strop ( zależy ile będzie kosztować dach?) A nie wyobrażam sobie nastepnego sezonu bez tego szału budowlanego Wprawdzie kuzynka zaproponowała pozyczkę...ale... no zobaczymy No, ale niebawem święta, tak jak napisalaś A Twoje życzenia są od serduszka i napewno sie spełnią A Tobie życzę też samych dobrych chwil narka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 14.12.2005 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Szał budowlany wróci. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie na wiosne. Ale Ty zdaje się, że masz juz stan surowy, tak więc w środku możesz dalej jechac z budowaniem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 14.12.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Szał budowlany wróci. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie na wiosne. Ale Ty zdaje się, że masz juz stan surowy, tak więc w środku możesz dalej jechac z budowaniem.. Jechać mogę tylko za co powstrzymuje mnie proza życia a mianowicie brak gotówki Myślałam, ze uda sie nam zbudowac dom bez kredytu hipotecznego ale widzę, ze byłam naiwna bo kwoty możliwe do uzyskania w postaci zwykłego konsumpcyjnego to są zbyt niskie niestety I teraz tak rozmyślam czy obciązac swój domek hipoteką i mieszkać już niedługo czy też budowac lata i płacić tak czy inaczej kilka innych zwykłych kredytów Przed hipoteką mam wielkie opory natury psychologicznej A z drugiej strony szkoda każdego dnia w którym nie robi sie czegoś co by przybliżało nas do zamieszkania Jednym słowem normalne dylematy budowlane ubogiego budowniczego Aniu jeżeli kuzynka sprawdzona w podobnych sytuacjach to czemu nie Ja uważam, że z pomocy rodziny należy korzystać w trudnych chwilach tak jak i należy rodzinie pomagać Myślę tu oczywiście o tej najbliższej rodzince, typu rodzice czy rodzeństwo Choć czasami się jest bardziej zżytym z dalszym kuzyństwem Jeżeli sie dogadacie czemu nie Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 14.12.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Oczywiście, że budować z kredytu hipotecznego!!! Czemu? - niższe oprocentowanie, niz konsumpcyjnego => niższe koszty uzyskania i obsługi kapitału - większy kredyt i na większa kwotę możesz uzyskać - bez kredytu ciężko i później zamieszkasz. Przykład: 2tyś pln miesięcznie możesz przeznaczyc na budowe. Rocznie to 25tyś (liczę z odsetkami). Tak więc jesli nie pożyczysz np. 100tys to musisz oszczędzać 4 lata. A tak budujesz i mieszkasz! Wiem, ze bezpieczniej jest bez kredytu, ale na prawdę wszyscy na świecie budują z kredytu, a tylko krezusi za gotówke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 14.12.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 wszyscy na świecie budują z kredytu, a tylko krezusi za gotówke. Z tym się nie zgadzam. Krezusem nie jestem stan surowy budujemy z oszczędności z dużym wkładem własnej pracy. Reszta ma być sfinansowana ze sprzedaży działki. Ma to swoje minusy bo wszystko niestety dłużej trwa No ale gdybyśmy nie mieli zaplecza w postaci działki pewnie musielibyśmy wziąć kredyt Andrzejko nie łam się na pewno coś wymyślisz może jednak kredyt wart jest rozważenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 14.12.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Skoro ktoś ma 2 działki to moze pretendować do miana "krezusa"... Ja nie miałem żadnej, teraz mam jedną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 14.12.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Skoro ktoś ma 2 działki to moze pretendować do miana "krezusa"... Ja nie miałem żadnej, teraz mam jedną... ale pewnie masz mieszkanie do sprzedania a ja nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 14.12.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Skoro ktoś ma 2 działki to moze pretendować do miana "krezusa"... Ja nie miałem żadnej, teraz mam jedną... ale pewnie masz mieszkanie do sprzedania a ja nie W Warszawie takie ceny, że moje mieszkanie spod Wawy to nie starczyło nawet na całą działkę w Wawie (a działka ogromna nie jest bo 622mkw)... Ale ogólnie u mnie wyszło tak, że oszczędności poszły na zakup działki, a kasa z mieszkania jako poprawienie płynnoscii fifnasowej podczas budowy i na końcu na wykończenie i urządzenie (w kazdym wypadku mam takie plany ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 14.12.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 kze każdy musi ocenić swoją sytuację i wybrać najlepszy wariant dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts