Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

Moim zdaniem kierownik coś kręci - te wpisy to jest 10-15 minut roboty - naprawde az taki zajety jest? Dlatego sie ciagle dopytuje o ten dziennik u Ciebie, bo uwazam, ze to bardzo niedobrze, ze nie jest uzupelniany na biezaco. U mnie inspektor ciagle pilnuje, by kierownik budowy wpisywal sie do dziennika. On mowi, ze takie kontrole sie zdarzaja wberw pozorom dosc czesto - a to dlatego, ze to jest "latwa kasa" dla urzedu - nie ma wpisow - kara i juz :-?.

ps. gratuluje zakonczenia prac na ten sezon!! :D Teraz trzeba zbierac sily (i co gorsza kase) na kolejny!

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szczerze powiedziawszy jest trochę zabiegany,i nie jest z mojej miejscowości a więc kolacja odpada :wink:

I wcale nie chce mi się z nim walczyć o te wpisy :oops: :oops: :oops:

Może wie co gada :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Ma jakieś znajomości w nadzorze więc może dlatego nie obawia sie braku wpisów :roll:

Za gratki dzięki :p

To prawda siły zawsze można wydusić z siebie gorzej z kasą :roll: :-?

ale i na to zawsze można coś zaradzić :-? pewnie większy kredyt będzie wskazany :-?

Andrzejko......wykonałaś wraz z całą swoją rodziną dużo wspaniałej pracy. Życzę Wam by nadchodzące święta Bożego Narodzenia były dla Was czasem odpoczynku i spokoju ,a Nowy Rok obfitował w realizację wszystkich zamierzeń ( tych budowlanych i nie tylko...) :D Wasza Marysia jest wspaniała.

http://petroniuszcezar.w.interia.pl/foto/mik01.gif

Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru

Przyniesie Wam spokój i radość.

Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia

Żyje własnym pięknem,

A Nowy Rok obdaruje Was

Pomyślnością i szczęściem.

Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia

Niech spełniają się wszystkie Wasze marzenia.

Pozdrawiam serdecznie :D :D :D

Aniu dzięki :p

Was wszystkich również serdecznie pozdrawiam 8)

Z tym szałem budowlanym to masz troche racji, ze go brak :-?

Mnie teraz ciągle dopadają jakieś wątpliwości a czy to dobrze było zrobione :roll: :roll: a czy tego nie można było lepiej :roll: :-? a tak w wirze robót to człowiek tylko myśli aby do przodu :-? :roll:

Niebawem święta i nowy roczek za pasem :p

Co on nam przyniesie :roll: :roll: :roll:

Myślę, ze same dobre rzeczy :wink:

I tego ci życzę :p 8) :p

Hejka 8) :wink: 8)

Hej :D

Kochana Andrzejko, przecież wątpliwosci to nasza specjalność :wink: :D

Wątpliwosci bedą zawsze, bo ciągle sie wydaje, że coś można bylo lepiej...

A i tak jest wszystko ok. :D

A ja teraz sie zastanawiam skad wziasc kasę na dokończenie stanu surowego :cry: z moich obliczeń wynika, ze zabraknie mi na ściany, wieniec i strop :cry:( zależy ile będzie kosztować dach?) A nie wyobrażam sobie nastepnego sezonu bez tego szału budowlanego :roll: Wprawdzie kuzynka zaproponowała pozyczkę...ale... no zobaczymy :-?

No, ale niebawem święta, tak jak napisalaś

A Twoje życzenia są od serduszka i napewno sie spełnią :D

A Tobie życzę też samych dobrych chwil :D

narka 8) :wink: 8)

Szał budowlany wróci. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie na wiosne. Ale Ty zdaje się, że masz juz stan surowy, tak więc w środku możesz dalej jechac z budowaniem.. 8)

Jechać mogę tylko za co :wink: powstrzymuje mnie proza życia :wink: a mianowicie brak gotówki :-? :(

Myślałam, ze uda sie nam zbudowac dom bez kredytu hipotecznego :-? ale widzę, ze byłam naiwna :-? :( bo kwoty możliwe do uzyskania w postaci zwykłego konsumpcyjnego to są zbyt niskie niestety :(

I teraz tak rozmyślam czy obciązac swój domek hipoteką i mieszkać już niedługo czy też budowac lata i płacić tak czy inaczej kilka innych zwykłych kredytów :roll: :roll: :roll: :roll:

Przed hipoteką mam wielkie opory natury psychologicznej :-? :roll: :wink:

A z drugiej strony szkoda każdego dnia w którym nie robi sie czegoś co by przybliżało nas do zamieszkania :-?

Jednym słowem normalne dylematy budowlane ubogiego budowniczego :wink: 8) 8)

Aniu 8) jeżeli kuzynka sprawdzona w podobnych sytuacjach to czemu nie :roll: 8) Ja uważam, że z pomocy rodziny należy korzystać w trudnych chwilach tak jak i należy rodzinie pomagać 8)

Myślę tu oczywiście o tej najbliższej rodzince, typu rodzice czy rodzeństwo 8)

Choć czasami się jest bardziej zżytym z dalszym kuzyństwem :-?

Jeżeli sie dogadacie czemu nie :roll: 8) 8)

Pozdrówka 8)

Oczywiście, że budować z kredytu hipotecznego!!!

Czemu?

- niższe oprocentowanie, niz konsumpcyjnego => niższe koszty uzyskania i obsługi kapitału

- większy kredyt i na większa kwotę możesz uzyskać

- bez kredytu ciężko i później zamieszkasz. Przykład: 2tyś pln miesięcznie możesz przeznaczyc na budowe. Rocznie to 25tyś (liczę z odsetkami). Tak więc jesli nie pożyczysz np. 100tys to musisz oszczędzać 4 lata. :( A tak budujesz i mieszkasz! 8) Wiem, ze bezpieczniej jest bez kredytu, ale na prawdę wszyscy na świecie budują z kredytu, a tylko krezusi za gotówke.

wszyscy na świecie budują z kredytu, a tylko krezusi za gotówke.

Z tym się nie zgadzam. Krezusem nie jestem :roll: stan surowy budujemy z oszczędności z dużym wkładem własnej pracy. Reszta ma być sfinansowana ze sprzedaży działki. Ma to swoje minusy bo wszystko niestety dłużej trwa :roll: No ale gdybyśmy nie mieli zaplecza w postaci działki pewnie musielibyśmy wziąć kredyt :roll:

Andrzejko nie łam się na pewno coś wymyślisz :D może jednak kredyt wart jest rozważenia :roll:

Skoro ktoś ma 2 działki to moze pretendować do miana "krezusa"... :wink: Ja nie miałem żadnej, teraz mam jedną... 8)

ale pewnie masz mieszkanie do sprzedania a ja nie 8) :wink:

W Warszawie takie ceny, że moje mieszkanie spod Wawy to nie starczyło nawet na całą działkę w Wawie (a działka ogromna nie jest bo 622mkw)... :lol:

Ale ogólnie u mnie wyszło tak, że oszczędności poszły na zakup działki, a kasa z mieszkania jako poprawienie płynnoscii fifnasowej podczas budowy i na końcu na wykończenie i urządzenie (w kazdym wypadku mam takie plany :roll: )