Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

Andrzejka ja wiem że rurki i piece tomało estetyczne zajęcieale pomyśl jakie ważne ( musi byćnam cieplo w naszych domkach :wink: :) )-ja to sobie tak tłumaczę :)

Co dopracy hydraulika nasz jest fantastyczny i rzeczywiście czasowo wyrabiał się jak express, chodziłam sprawdzać czy wszystko gra bo tak mu szybko szło :)

I jest wporządku :)

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cytat:

Kurcze chyba czas o tych piecach coś poczytac choć jakoś specjalnie mi sie nie chce

Wolałabym zając się czymś bardziej estetycznym

To tak jak ja....

:lol: :lol: :lol:

Jak ty też tak masz to uznaję , że to jest w normie 8) :wink:

No cóż my jesteśmy estetkami :wink:

Pozdrów Babcię i serdecznie Jej podziękuj odemnie

Alfreda na pewno ją pozdrowię :p Dzieki 8)

Ale się pocieszam ,im szybciej skończy się oprzyrządowanie chałupy, tym szybciej przyjdzie czas na DESEREK!!!

Jak to pięknie ujęłaś 8) :roll: :roll: 8)

Co dopracy hydraulika nasz jest fantastyczny i rzeczywiście czasowo wyrabiał się jak express, chodziłam sprawdzać czy wszystko gra bo tak mu szybko szło

I jest wporządku

:lol: :lol: :lol:

O ile pamietam elektryk zbyt wolno :-? a tu prosze za szybko to tez podejzane :roll: :wink: :wink: A niektórym po prostu robota w rękach sie pali 8) I obyśmy tylko takich ludzi mieli na naszych budowach 8) :roll: :-? 8) 8)

Andrzejko, bedziemy wszystko robic sami( tak jak do tej pory przy pomocy rodziny), a tylko planujemy do więżby zatrudnić fachową siłe.

No to rodzinka niezle się zna na budowlance jak sami sobie poradzicie ze wszystkim prawie :p

U mnie cisza i marazm :evil: Na wyceny okien nie mogę sie doczekać :( pozostaje mi albo się zdecydowac na to co jest ale chyba raczej trzeba pojezdzić i poszukac osobiście jeszcze :-?

Chociarz jedna wycena wcale jest do wzięcia 6 200 PLn za okna - bez łuczków bo te strasznie długo wyceniaja i jakoś nie moga wycenic :evil:

Okan pięciokomorowe, białe, firma Rodex :roll: 8)

Hej Andrzejka :D :D :D

U nas natomiast ruch i rajd po hurtowniach :p Mamy juz wycenioną silkę w trzech miejscach ( 9 200, 9 400 i silikaty 7 100) i mamy wyceninony dach- dachówka Braas, Koramic i Roben( 11 900, 13 770, 12 700) Jutro następne oferty 8)

Mieliesmy odpuscić sobie budowę do przyszłego roku, ale stwierdzilismy, że budujemy :D :D :D Co będzie, to będzie najwyżej sie pozyczy troche kasy 8) A ostatnio dostaliśmy od moich Teściów kasę :o ( wystarczy na strop 8) :D ) i to tylko potwierdziło nasza decyzję :D

A do tego wszystkiego doszedł fakt, że m,amy powódż w naszej piwnicy :roll: Mój mą zastanawia się , czy aby zawór dobrze zakręcony :o Tzn wodocigi zakreciły nam wodę, a może nie dokręcili- dzisiaj jedziemy obadać :-?

A z tymi wycenami to jakis koszmar. My pytamy się o silkę od paru dni i chyba jesteśmy pierwszymi klientami, bo niektórzy na podstawowe pytanie nie potrafia odpowiedzieć- szok :D

Ale sie rozpiasłam :wink: :roll:

Pozdrawiam

Paaaa :D :D :D

Aniu cena za dachówkę super :p Hm moja blachodachówka kosztowała podobnie :-? ale czy to ze wszystkimi dodatkami typu gąsiory itp :roll: :roll: :roll:

Silka też się wyadaje w dobrej cenie 8)

pewnie, ze nie ma sensu czekac na przyszły sezon 8) jakoś to pójdzie tylko trzeba działać i już 8)

A teściów to masz superowych 8)

A z tą powodzią to macie jakieś straty :roll: :roll: :-?

Pozdrówka 8)

A ja myślę i rozmyślam na temat kredytu :-?

Kosztorys zrobiony i kierownik ma postemplować ale coś długo zwleka i ja myślę, myślę :-?

Chyba nie ma sensu brać mieszkaniowego na taką małą kwotę tym bardziej, ze latem będzie przestój i nic się nie będzie robić :-? :-?

Sama juz nie wiem co z tym robić :-? Najgoprzej, że męża nie ma i nie moge spokojnie porozmawiac :(

Ale jest ok :wink: :wink: 8) 8)

Hejka :p

Andrzejko :D

Cena za dachówkę ze wszystkimi gasiorami, tasmami, folia na dach itd.

Teraz się zastanawiamy, czy dołożyć te 2- 3 tyś i brać ceramiczną??? Ale jeszcze robimy rajd po hurtowniach i czekamy na wycenę i zostało troche czasu, aby mysleć o dachu :D Tymbardziej, ze cena Braasa ma sie w marcu zmienić( albo w dół, albo do góry) a Roben nie planuje zmian.

Jeżeli chodzi o powódż, to woda ze stropu. Już conieco wsiąkło, a reszta jest pokryta lodem i mamy dla odmiany lodowisko :roll:

A dojazd do działki to katastrofa. Dzisiaj pchałam z synkiem nasz samochód, nie dojechaliśmy do naszej działki :-? Szliśmy i ślizgalismy sie po glinie- masakra :evil:

Andrzejko, z tym kredytem to masz sporo do myślenia :-?

Skoro nie zamierzacie latem nic robić to warto sie zastanowić, czy warto brać kredyt :roll: Ale chyba juz niedługo Twój mąz wraca 8) , to napewno coś wymyślicie razem 8) :wink: :wink: :D

To dobrze, że jest ok 8) :D

Mój mąz w tym tygodniu jest w domu- odpoczywa 8) - jest suuuuperrr :D

Pozdróweczka :D :D :D

A dojazd do działki to katastrofa. Dzisiaj pchałam z synkiem nasz samochód, nie dojechaliśmy do naszej działki Szliśmy i ślizgalismy sie po glinie- masakra

o rany :-? :-? :-? :-? A to dlatego , ze musicie wjeżdzac pod górkę :roll: :roll:

U nas tez jest droga pod górę ale jakoś sie wjeżdza jak na razie :-? 8)

Najbardziej boję sie wjazdu do garażu bo będzie stromo :-? Jeszcze przodem wjechac to pewnie ok ale tyłem z górki wyjechać brrrr 8) :wink:

Ale jakos to bedzie , na wszystko są sposoby 8)

Mój mąz w tym tygodniu jest w domu- odpoczywa - jest suuuuperrr

Ale co dobrze :wink:

Ja musze jeszcze kilka dni poczekać 8) I też będzie ok :wink:

hej Andrzejka :D :D :D

Droga, która prowadzi na nasza działkę jest prosta. A do samego domku zjazd z naszej działki jest z górki 8) :roll:

Już jesteśmy po zakupie silikatów na ściany naszego domku :p Po ponownym przeliczeniu nasze ściany będą kosztowały 8 500- zewnętrzne, nośne i działowe- razem z transportem i rozładunkiem :roll:( wszystko może leżeć na placu, nawet pół roku :D )

Mamy następne oferty dachu- Braas 10 250 i Roben 11 950 ( z transportem i rozładunkiem) myślę, że można conieco urwać jeszcze z tej ceny 8) ale chyba jest ok :D

Twoj maz przyjedzie :D , a mój juz w poniedziałek znowu pojedzie :-?

Pozdróweczka :D :D :D

Aniu a te ceny to zasługa twego uroku chyba :roll: :roll: :roll: :wink: :wink:

Twoj maz przyjedzie , a mój juz w poniedziałek znowu pojedzie

Jednym słowem raz ty sama raz ja :wink:

A do samego domku zjazd z naszej działki jest z górki

To dobrze będzie na sankach zjeżdzać 8) ale trzeba będzie coś pewnie nieżle sypac żeby zimą wyjechać jak się ubije snieg :-? :-? :roll: :roll: