Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

fajne masz te rybki, z tego co widzę, to gupiki. To teraz tylko czekać na potomstwo :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Też kiedyś miałam takie i jeszcze większe i pewnie wrócę do tego hobby. Sama przyjemność

8) 8)

Rybki są obecnie największą atrakcją u nas w domu :o :-? 8) :p

Po każdym posiłku zasiadamy w celu ich obserwacji jako, ze akwarium stoi na lodówce w najbardziej dostępnym i widocznym miejscu w kuchni żebywszyscy mogli dobrze je ogladać 8) Dokupilismy nawet skalarka i glonojadka 8) To jest super rzecz takie rybki 8) Polecam 8)

Andrzejka jak tam z kredytami? Pisałaś miesiac temu, że czas się rozejrzeć i od tego czasu co? Ja dzis robiłem rozeznanie i chyba już wybralem (szczegóły w dzienniku), ale będe jeszcze się "użerał o setne procentów"

Jak na razie z kredytu mieszkaniowego rezygnuję :-? :-? Nie wiem czy dobrze ale zawsze można z niego skorzystać a tak może uda mie sie dociągnąc na zwykłych i obejdzie sie bez tylu formalności :-? W sumie to nie jest zbyt duża kwota :-?

Gerion użeraj sie o każdy grosik :-?

akwarium stoi na lodówce w najbardziej dostępnym i widocznym miejscu

No tak... a przed Wigilią na gaz, i po chwili zupa rybna jak nic... I widzisz jak Ciebie przejrzałem... Ciekawe co będzie jak się rybki domyślą?

:roll: :wink:

A tak na poważnie... miałem kiedyś akwarium i trzeba przyznać, że świetnie robi na nerwy. Można się w nie gapić godzinami.

Pozdrawiam

andrzejko, ale obawiam się, że gupiki i skalary razem= śmierć gupikom. Teraz, kiedy skalary są małe, nie ma problemu. Natomiast kiedy podrosną, nie masz co liczyć na przychówek gupików- będzie doskonałym pożywieniem dla skalarów.

Małe gupiki są najlepszym "żywym pokarmem" dla bojownika... coś o tym wiem... 8)

Hej Andrzejko :D :D :D

Widzę, że juz postanowiliscie :D Myślę, że to dobra decyzja :D

Pozdróweczka dla Was :D :D :D Jak to dobrze być razem, ech 8) :D :wink

Tak postanowiliśmy 8) Nie bedziemy się zadłużać na całe życie :wink: :wink: :wink: tym bardziej, że nie będzie możliwości wykozystania wszystkiego od razu tylko chcąć nie chcąć przerwy na wyjazd męża być muszą w pracach budowlanych 8)

Ale i tak jak na razie nie tracę wiary na zamieszkanie w tym roku :-? :-? :-? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :wink: 8)

A razem być to superancko 8) :wink: Szczególnie jak tyle czasu jest się bez siebie :(

Pozdrówka :wink:

andrzejko, ale obawiam się, że gupiki i skalary razem= śmierć gupikom. Teraz, kiedy skalary są małe, nie ma problemu. Natomiast kiedy podrosną, nie masz co liczyć na przychówek gupików- będzie doskonałym pożywieniem dla skalarów.

jeszcze nie doszłam do biblioteki po ksioążki na ten temat a to co mam w domu to raczej skromna wiedza :-? ale słyszałam, ze duże gupiki też moga zjadać swoje małe więc chyba trzeba będzie je oddzielić na czas dorastania :roll: :roll: :roll: :-?

Małe gupiki są najlepszym "żywym pokarmem" dla bojownika... coś o tym wiem...

:roll: :roll: :roll: To skalar to bojownik :-? :roll: :oops: :roll:

Andrzejko masz rację :D kredyt w Waszym przypadku, nie ma sensu.

I znowu mamy podobnie- budujemy bez kredytu 8) :D

Andrzejko, nie trać wiary :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Jak powiesz, że się uda, to tak ma być i już :D :D :D :D :D :D

A my planujemy przeprowadzkę w 2008- wakacje :D A co!

A mój mąż wraca dzisiaj 8) I też bedzie super :oops: :D

Pozdrawiam Was :D :D :D

Andrzejko masz rację kredyt w Waszym przypadku, nie ma sensu.

I znowu mamy podobnie- budujemy bez kredytu

cieszę sie zę tez tak myślisz 8)

A my planujemy przeprowadzkę w 2008- wakacje A co!

A mó mąz ciągle powtarza że u nas najrealnieszy termin zamieszkania to wiosna lato 2007 8) :roll: :roll:

Zobaczymy jak to bedzie :roll:

A mój mąż wraca dzisiaj I też bedzie super

Cieszę się 8)

Serdeczne pozdrówka 8)

bojowniki- to bojowniki, a skalary- to skalary. A dorosłe gupiki rzeczywiście traktują swoje młode jako żywy pokarm i najlepiej je na początku odzielić. Ale skalary mogą obgryzać nawet dorosłe gupiki- są po prostu drapieżnikami.

Jak na razie nie mam u nas tego problemu 8)

Poczyniłam obserwacje 8)