Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

Strasznie długo do Ciebie nie zaglądałam a tu taaaaakie zmiany :o :D Czytając przygody z piaskiem do tynkowania przypomniałam sobie nasz stres sprzed roku z zamarzniętym piachem :-?

Okna koło drzwi wejściowych masz super - front przypomina twarz (w przedszkolu zawsze rysowało się takie oczy pieskom i lalkom :D) (tak sobie po kolei czytam i komentuję :wink: ).

(Pominę milczeniem jak najpierw przeczytałam "obryzgane ściany".. :oops: :oops: :roll: ).

Ile będziecie płacić za drzwi wew od stolarza?

Acha - gratuluję pieca i... w ogóle wszystkiego:D

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No pokaż wreszcie te obryzgane ściany..Pilzzzz....Bardzom ciekawa :oops:

A co do kompromisow w trakcie budowy???Skąd ja to znam??/ :o :o

Nie mam ani jednej fotki ale specjalnie dla ciebie dziś zrobię :wink: :wink:

Chciałam od razu efetk końcowy pokazać :wink: 8)

Piecyk, fiu, fiu- gratulki

Dzięki bardzo 8) 8) 8) 8)

Ile będziecie płacić za drzwi wew od stolarza?

Acha - gratuluję pieca i... w ogóle wszystkiego:D

Jeszcze o tym nie myśłelismy :oops: :oops:

Mąż twierdzi, ze to za szybko a ja no cóż odpuszczam bo drzwi wewnetrzne na razie są dla mnie odległym szczegółem bez którego można mieszkać a skupiam sie na tym bez czego nie można :wink: :wink: 8) 8)

Jak będę wiedziała coś o drzwiach to skrobnę, będzie okazja bo już najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu mają być zewnetrzen drzwi od naszego :roll: :wink: stolarza 8) i moze brama do garażu :-? 8) :wink:

Za gratki dzięki 8)

Andzrejka, do komina w takim razie coś porządnego. Choć ne wiem czy sensownie dawać wkład stalowy do kominka, bo się i tak przepali pojakimś czasie. A do komina gazowego obowiązkowo kwasiaka.

Co do drzwi. SPrawdź u tego stolarza. Czasem się poprostu nie opłaca. MI stolarz wyliczył zewnętrzne na 2400... Na surowo. A gotowe mogę kupić za 2000 bez rabatów (K&M)...

Co do wewnętrznych to wybór jest całkiem przyzwoity, no i nie zawsze robota stolarza jest tańsza...ale sprawdzaj. Warto.

pozdrawiam

Gerion

Właśnie ze względu na finanse pytałam Cię Andrzejko o drzwi. My na ten temat ino raz rozmawialiśmy ze stolarzem i było to3 lata temu. Wtedy rzucuła nam cenę 1 tys na surowo :o Dziś przyjdzie do nas pan od podbitki, wiem że robi schody, spytam go czy też para się drzwiami. Ciekawa jestem propozycji ceny. A ile chce za drzwi zewnętrzne?

Zewnętrzne do kotłowni 800 PLN, nie ocieplane jak się okazało, bo mąż myślał, ze ocieplane też :-? ale za to w cenie futryna i montaż 8)

Wejściowe 1500 PLN,ocieplane, zakoczone łukiem i tak samo futryna i montaż 8)

Najgorsze jest to, ze zobacze dopiero jak będą gotowe :-? ale gośc jest raczej solidny i nie powinno być zle :roll: :roll: 8)

MI stolarz wyliczył zewnętrzne na 2400... Na surowo. A gotowe mogę kupić za 2000 bez rabatów (K&M)...

gdyby nie ten mój nieszcżesny łuk to na pewno brałabym gotowe 8)

Choć ne wiem czy sensownie dawać wkład stalowy do kominka, bo się i tak przepali pojakimś czasie. A do komina gazowego obowiązkowo kwasiaka.

No ale co bez wkładu :roll:

A jak porobia się smoliste zacieki :roll:

A jak sie przepali to można chyba wymienić nie :roll: :roll: :wink:

U nas nie gazowy a na paliwo stałe 8) Ale i tak będzie ten wkład 8)

Hej! Andrzejka! :p

Gratulki ! Piecyk w domku ,to fajna sprawa! -oczywiście ,że potrzebuje wkładu tak samo kominek! Nie zrażaj się cenami gotowych elemętów ,lepiej poszukać dobrego blacharza ,który zrobi wkład i zamontuje za dużo mniejsze pieniądze.

Pytanko-czy planujesz podłogówkę?!

Pozdrówka! :D

Nie zrażaj się cenami gotowych elemętów ,lepiej poszukać dobrego blacharza ,który zrobi wkład i zamontuje za dużo mniejsze pieniądze.

Pytanko-czy planujesz podłogówkę?!

Niestety z tego co sie zorientowałam u nas jeden, jedyny blacharz który jest tego nie robi :(

więc nie ma wyjscia i będa gotowe rury :-? 8)

Podłogówka bedzie a jakże 8)

Na dole w kuchni, łazience, wiatrołapie i korytarzu 8)

Na górze w łazience 8) i nie wiem jeszcze czy w korytarzu :roll: :roll:

Za gratki dzięki :p :p :p

przeczytałem ze masz gości od wylewek za 8zl/m2 i do tego z ułożeniem styropianu... kurcze dlaczego musisz budować na drugim koncu polski??? chetnie bym takich do siebie ściagnal... z tego co sie dowiadywalem to w moich okolicach 11-12/m2 po targowaniu i bez ukladania styropianu

czytam sobie po cichu twoj dziennik i czasami podpatruje jakies pomysły :D

pozdrawiam

m.

Andrzejka kupuj te wkłady i się nie zastanawiaj :)

Czekam na fotki :)

Będą , będą wkłady obowiązkowo 8)

A fotki, hmmm juz są :wink: :wink:

Maksiu rzeczywiście jak popatrzyłam to nawet tanio u mnie w tym przypadku to wychodzi ale myśle, ze nie masz co żałowac bo czasami to moje zadupie to koszmar, nie chcą przyjeżdzać czegoś robić bo daleko wszystkim :-? :-?

i sie wszystkim nie opłaca :-?

Całe szczęście,ze na te posadzki przyjadą 8) :wink:

czytam sobie po cichu twoj dziennik i czasami podpatruje jakies pomysły

:o :o :o

Ty wszechmocny podpatrujesz moje pomysły :roll: :roll: :oops: :oops: :-? :-?

Zaskoczyłes mnie 8)

Ale miło mi :wink:

Pozdrówka 8)

Maksiu rzeczywiście jak popatrzyłam to nawet tanio u mnie w tym przypadku to wychodzi ale myśle, ze nie masz co żałowac bo czasami to moje zadupie to koszmar, nie chcą przyjeżdzać czegoś robić bo daleko wszystkim :-? :-?

i sie wszystkim nie opłaca :-?

Całe szczęście,ze na te posadzki przyjadą 8) :wink:

czytam sobie po cichu twoj dziennik i czasami podpatruje jakies pomysły

:o :o :o

Ty wszechmocny podpatrujesz moje pomysły :roll: :roll: :oops: :oops: :-? :-?

Zaskoczyłes mnie 8)

Ale miło mi :wink:

Pozdrówka 8)

Niestety u mnie prawie zachód i ceny też kosmiczne, na szczescie daje sobie jakos rade, robiac co sie da samemu

Jaki ja tam wszechmocny, zrezygnowalem z wszechmocnosci... kazdy lubi podpatrzyc cos u kogos innego i zapewniam cie ze wielu innych tez tak robi, tylko sie nie przyznaje

pozdrawiam

m.

Andrzejko juz tyle sie dzieje u ciebie, ale fajnie...Na "piecach" sie nie znam ale kolor ladny... Zawsze cos do przodu...Czekam na nowe zdjecia...

Oj się dzieje, szczególnie dziś jak zaszłam na chwilę to aż miło popatrzeć, tynkarz tynkuje, pan od CO bojler montował, panowie bramę wstawiali , na poddaszu płytu Gk sie układają :) :) To to rozumiem :) :) :wink:

A co do koloru pieca to moj ulubiony :wink: Mogłabym mieć wszystko zielone :wink: :wink: :)

Fotki bedą oczywisci po południu :)

Jaki ja tam wszechmocny, zrezygnowalem z wszechmocnosci... kazdy lubi podpatrzyc cos u kogos innego i zapewniam cie ze wielu innych tez tak robi, tylko sie nie przyznaje

Zrezygnowałeś z tytułu :-? a jak dla mnie wszechmocny pozostałeś :wink:

Może masz i racje z tym podglądaniem, ja tam podglądam ile wlezie bo to znacznie pomaga :wink:

Fajnie fajnie i coraz bardziej domowo

Tak coraz bardziej :) :)

Ale to radocha jak tak idzie do przodu wszytko :) :) :) :) :wink: :wink: :wink:

Zrezygnowałeś z tytułu :-? a jak dla mnie wszechmocny pozostałeś :wink:

Może masz i racje z tym podglądaniem, ja tam podglądam ile wlezie bo to znacznie pomaga :wink:

Dzieki, mialem poprostu juz dosc tej wszech... teraz jest o wiele spokojniej i taki stan mi sie podoba.

pozdrawiam

m.

[

[

Ale to radocha jak tak idzie do przodu wszytko :) :) :) :) :wink: :wink: :wink:

Jasne!!! a my w środę dopiero umawiamy sie z Panemodbudowania,

trzymamy kciuki za Twoją rychłą przeprowadzkę i oczywiście liczymy na zdjecia :lol:

Andrzejko, mam taką prośbę, jeśli możesz, zrób foto pokoików na górze, szczególnie tego większego (nie nad garazem) - bo to ma być pokój naszego syna i jęczy (teraz ma 11 m2 :roll: ) że mały!

Ewa

Andrzejko, jak to milo czytac, jak jestes taka wesola i pelna energii. trzymam kciuki aby wszystko dalej dobrze szlo i czekam na fotki...

A co do podgladania to ja tak jak Maksiu, podgladam i sie do tego przyznaje...Malo tego, ja po tutaj sie wpisalam na to forum aby podgladac pomysly i korzystac z doswiadczenia tych co juz zbudowali...i nic zlego w tym nie widze... :p :wink:

.

Domek nabiera kształtów i tylko czekać na przeprowadzkę

:roll: :roll: :roll: :roll:

To czekanie najgorsze :-? :( :( :( choć coraz bliżej ale i tak jak pomyślę, ze można będzie latem wyjśc na podwórek i robić co sie chce, czy rano w szlafroku wipić kawę na tarasie to sie wydaje nie możliwe, ze ja moge cos takiego mieć :-? :-? :-? :-? :-?

Czasami nie chce mi sie wierzyc że to jest naprawdę :-? :-? :-? :roll: :roll: :roll:

Dzieki, mialem poprostu juz dosc tej wszech... teraz jest o wiele spokojniej i taki stan mi sie podoba.

Masz rację spokój to dobra rzecz 8) :wink:

Jasne!!! a my w środę dopiero umawiamy sie z Panemodbudowania,

trzymamy kciuki za Twoją rychłą przeprowadzkę i oczywiście liczymy na zdjecia

Andrzejko, mam taką prośbę, jeśli możesz, zrób foto pokoików na górze, szczególnie tego większego (nie nad garazem) - bo to ma być pokój naszego syna i jęczy (teraz ma 11 m2 ) że mały!

Ave! nie ma wyjścia, trzeba przejść przez wszystkie etapy :wink: I każdy cieszy tak samo 8) 8) bo prowadzi do tego samego celu 8)

Jęli chodzi o pokój to masz na myśli ten nad kuchnią :roll: :roll:

bo jeżeli tak to obawy syna sa bez sensu bo jest naprawdę duży i bardzo fajny 8) 8)

Ja teraz mam z mężem i córką - 3 lata- niecałe 10 m2 a wieć dla mnie to będzi eduża zmiana 8) 8)

Myśle że i dla syna się spodoba , fotki zamieszczę choć one nie oddają tego co widac gołym okiem 8)

Zeljko dzięki :p :p :p

[ Ave! nie ma wyjścia, trzeba przejść przez wszystkie etapy :wink: I każdy cieszy tak samo 8) 8) bo prowadzi do tego samego celu 8)

doskonale to rozumiem, i cieszę się, że mozemy korzystać z Twojej i innych pomocy. my parę dni po kupieniu projektu, zaczęliśmy mieć wątpliwości, czy dom nie jest dla nas za duży (po tzw. podłogach ma ok 170 m).

Syn oglądał Twoje zdjęcia i stwiedził, że małe te pokoje :lol: :lol: stąd moja prośba, bo chcemy mu ten pokoik zmniejszyć o 1 m, żeby zrobić na korytarzu bibliotekę

pozdrawiam