Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Andrzejko, rewelacyje wieści :D :D :D

Pozdróweczka :D :D :D

DZięi 8)

A jak u ciebie :roll:

U mnie roboty budowlane wstrzymane, bo........mąż pojechał dzisiaj do pracy 8) To jest zupełnie nowe miejsce i narazie wygląda ok. Jak dojedzie na miejsce i zacznie pracować dopiero będzie można powiedzieć, że ma pracę. Niestety nie wiemy, jak często będzie przyjeżdżał :cry: :cry: :cry: Jest mi okropielnie smutno :cry: :cry: :cry:

A na dodatek synuś ma nogę w gipsie :-?

Pozdrawiam :D

Smutna Ania :cry:

Myśl Kochana, bo ja cały czas razem z Mirasem Ci kibicuję i kciukasy mocno trzymamy.

DZięi 8) 8) A męża pozdrów za to wasze wspólne kibicowanie :wink: :wink: 8) 8) 8)

To się nazywa mieć motywację

Tak to jest 8) :wink:

Ważne że jakoś to idzie do przodu :wink:

mnie roboty budowlane wstrzymane, bo........mąż pojechał dzisiaj do pracy To jest zupełnie nowe miejsce i narazie wygląda ok. Jak dojedzie na miejsce i zacznie pracować dopiero będzie można powiedzieć, że ma pracę. Niestety nie wiemy, jak często będzie przyjeżdżał Jest mi okropielnie smutno

A na dodatek synuś ma nogę w gipsie

Aniu ważne ze pracę ma, życze by okazała sie dobra 8)

Zawsze co nowe i nie znane to budzi obawy :-?

Ale będzie dobrze 8)

Wier=m, ze ci smutno, znam to uczucie gdy człowiek zostaje sam :( awtedy zazwyczaj dzieją się różne rzeczy dziwne :roll: :-?

Ale musimy wytrzymac 8) Taki los :-?

Synkowi życże zdrówka i niech mu szybko ten gips zdejmą a noga niech się dobrze zrasta i goi 8)

A ty trzymaj się cieplutko i nie smuć się ,musisz byc silna i wytrwała :p 8)

Pozdrwawiam cie serdecznie 8)

Dziękuję Andrzejko za Twoje słowa :p :p :p Bardzo mocno, z całego serducha :D

Aż mi się lżej zrobiło :D Jak to dobrze, że jest KTOŚ kto zrozumie.

Musimy być dzielne :wink: :D

Nikt nie obiecał, że będzie łatwo :roll:

Synek też prosił, aby Tobie podziękować :D

Ja też Ciebie pozdrawiam :D

Już nie tak smutna Ania 8)

U Ciebie widzę aura nie ważna, bo prace mkną z prędkością nadświetlną! Szok!!! Gratulki!!! A ten Aniołek w łazience pod okienkiem - serce rośnie! A z wykopów ... niech się rury pną do góry... ;) Co do napitku - przecież to były prace przy hydraulice i kartongipsie, a gips pyli, więc pyska zwilżyć mocno trzeba, bo suszy ;)

:D :D :D

witam

mam pilna dość prośbę proszę napisz mi wszystko o tych Twoich wkładach do komina, np ile cię one kosztowały? czemu je będziesz wkładać dopiero po wymurowaniu komina, czemu niektóre mają kształt taki jajowaty a niektóre okrągły, czym będziesz grzać i do jakich przewodów będziesz wkładać te wkłady

:) dzięki pozdrawiam

Już nie tak smutna Ania

I tak trzymać i nawet na chwilę sie nie smucić 8) :wink:

A relacje prosz emi to zdawac co i rusz, z postepów budowlanych , zdrowotności syna , twego stanu duchowego też 8) :wink:

A tak wogóle to nie czas dziennik własny zakładać :roll: :roll: :roll:

Trzeba cię ganiac po projektach albo tu łapać by się dowiedzieć co u was :-? :wink: :wink: :wink:

Buziaki 8) :wink:

Co do napitku - przecież to były prace przy hydraulice i kartongipsie, a gips pyli, więc pyska zwilżyć mocno trzeba, bo suszy

No tak oczywiscie, męska solidarność :-? 8) :wink:

Rozumiem że od czasu do czasu trzeba choć nie powiem bym przepadała za tym :-? 8)

Szczególnie jak ja siedzę w domu i czekam sama :-? :roll: :roll:

Ale w tym wypadku ktoś oblać musiał 8) :wink:

też teraz czekam z niecierpliowścią na tynki a o kanalizie już nie wspomnę

Och to czekanie na wszystko po kolei :-? ale tak sobie myśle czy ono nas czegoś nie uczy przypadkiem :roll: :roll: :roll:

Chyba tak 8)

I_ska Życze jak najszybszego doczekania sie apotem najszybszego wykonania a potem najweselszego radowania się :wink: :wink: :wink:

mam pilna dość prośbę proszę napisz mi wszystko o tych Twoich wkładach do komina, np ile cię one kosztowały? czemu je będziesz wkładać dopiero po wymurowaniu komina, czemu niektóre mają kształt taki jajowaty a niektóre okrągły, czym będziesz grzać i do jakich przewodów będziesz wkładać te wkłady

*Ile dokładnie kosztowały nie wiem jeszcze bo na razie są wpisane do zeszytu a jeszcze sie nie rozliczylismy ale coś pomiedzy 120 a 130 PLN za sztukę czyli 1 mb :-?

*będziemy wkładac dopiero teraz bo wczęsniej myśleliśmy, ze sie bez nich obejdzie- mamy komin z cegły kominowej- zwie sie inaczej ale ja tak mówię więc myśleliśmy, ze to wystarczy- dopiero pan od C.O. nas uświadomił no i oczywiście lekrura Forum i doświadczenia innych :-?

*kształt jest dopsowany do kształtu kanałów dymnych w kominie , na fotkach może niektóre wygladają na okrągłe ale w realu sa wszystkiejajajowate 8)

*grzac będziemy opałem stałym a więc drewno, wegiel , jakie odpady :-?

*do przewodów dymnych do pieca od c.o. i od kominka 8)

wszystko czy coś jeszcze :roll: 8)

Pozdówka 8)

Andrzejko, nie można bezpośrednio po wylewkach kłaść płytek na podłodze. Z niedawnego wątku w wymianie doświadczeń na ten temat wynikało, że trzeba odczekać min. 2 tygodnie. bo inaczej klej nie będzie wiązał.

Myślę, że nie tylko o wiązanie kleju tu chodzi ale o to, że jeśli wylewka nie wyschnie i położysz płytki, to izolowana od dołu podłoga nie przepuści wilgoci, podobnie jak z góry płytki i prędzej czy później jakiś grzyb wyjdzie na ścianie...

Andrzejko, nie można bezpośrednio po wylewkach kłaść płytek na podłodze. Z niedawnego wątku w wymianie doświadczeń na ten temat wynikało, że trzeba odczekać min. 2 tygodnie. bo inaczej klej nie będzie wiązał.

Myślę, że nie tylko o wiązanie kleju tu chodzi ale o to, że jeśli wylewka nie wyschnie i położysz płytki, to izolowana od dołu podłoga nie przepuści wilgoci, podobnie jak z góry płytki i prędzej czy później jakiś grzyb wyjdzie na ścianie...

Czyli dobrze by było żeby przez lato posadzka dosychała gdzie niegdzie przykryta dywanami :roll: :roll: :wink:

W takim tempie już niedługo się przeprowadzicie

I o to chodziło :wink: :wink: :wink: 8)