Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

Witam! :p

No pięknie !

Dobry tydzień nie zaglądałem do Twojego dziennika , a tu tyle się wydażyło!! :D

Materiałów napchany cały domek , majstry zasówają z robotą ,a PANI INWESTOR robi sesje zdjęciwe na tle wspaniałej bramy garażowej !

Tak sobie myślę , czy jak zajże znów po tygodniu , to nie będziesz siedziała na kanapie w salonie przed kominkiem ...........,

Tego Ci życzę !! :D :D :D :D

Pozdrówka! :D

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam dobrą wiadomośc, dziś jak zmieniałam wodę w akwarium znalazłam jedna małą rybeczkę :p :p Wygląda tak jakby miała tylko oczy i ogon :roll: :lol: :wink:

:p :p :p :p

Materiałów napchany cały domek , majstry zasówają z robotą ,a PANI INWESTOR robi sesje zdjęciwe na tle wspaniałej bramy garażowej !

Tak sobie myślę , czy jak zajże znów po tygodniu , to nie będziesz siedziała na kanapie w salonie przed kominkiem ...........,

8) 8) 8)

Żeby tam od razu sesja :roll: ,Mikołaj to był szybki wypad w czasie pracy w celu kontroli :wink: :wink: :wink:

Siedziała to będę 8) może nawet w salonie :roll: ale nie na kanapie i nie przed kominkiem :wink: :wink:

Fakt, trzeba przyznać, że dziennik andrzejki jest budujący

Jak o budowie to musi być budujący 8) :wink: 8)

DZięki bardzo 8) :p 8) :p

Czyli dobrze by było żeby przez lato posadzka dosychała gdzie niegdzie przykryta dywanami :roll: :roll: :wink:

Jeśli chcesz mieszkać i remontować jednocześnie to można i tak. Latem wytrzymacie na tych posadzkach pod dywanami.

Mówiono mi jednak, że ZANIM nastąpi przeprowadzka należy dobrze wysuszyć i przewietrzyć budynek, co trwa kilka miesięcy. Po co? Aby uniknąć chorób w wyniku wdychania różnych cudów. Dotyczy to zwłaszcza dzieci, które są podatniejsze na chemię, opary itp.

Andrzejko, przemyśl to dobrze i rozważ.

Wpierw sprawa porządkowa - duende: usuń posta z dziennika andrzejki! (taki "X" w prawym górnym rogu tego posta).

Andrzejko, faktycznie tempo zabójcze! :). Tak myślę: czy posadzki pod dywanami będą dobrze schły? Może jakiś sprzęt do osuszania wynająć, skoro chcesz się wprowadzać lada moment... :-?.

ps. Cena 4000zł za tynki to za robotę, czy za robotę i materiał? Ile m2 ścian u Ciebie wyszło?

Andrzejko ty sie za meblami ogladaj! Bo to juz nie dlugo!

piekne to zdjecie z coreczka na poddaszu

Zeljko ja o meblach na razie nie myślę zadnych bo...... nie starczy na pewno na nowe meble teraz :( :( :(

Jedynie do kuchni trzeba będzie zmówić pewnie a i to nie wiem czy od razu, czy na poczatku nie trzeba bedzie mieszkać i bez mebelków kuchennych ale to dla mnie żaden problem :roll: :wink:

DZięi 8) :oops: 8)

CHCIEĆ to MóC.Jakie szczęśliwe dziewczyny w nowym domku ,nawet słoneczko Wam sprzyja i ładnie promykami otula

Kasiu fakt, ze szczesiwe, serce sie raduje jak to wszytko coraz bliżej :p :p :p

ci to fajnie idzie tak szybko jak na pstrykniecie palcami, pozazdrościć tylko andrzejko jak ty na to wszystko znajdujesz czas !!!! zdradź mi tajemnicę.

I_ska żeby to było pstryknięcie palcami :roll: :roll: :roll: :roll: :wink:

Głównie to zasługa męża , bo to on jest na budowie i wszystkiego pilnuje ja tylko w międzyczasie wykonuję telefony, planuję co i jak, pilnuję papierków, rachunków i takie tam duperele no i obowiązkowo co dzien po pracy na inspekcję :wink: :wink: :wink:

koniecznie nas powiadom, jaki numer domu bedziesz miała! - tak czy owak - q.b.f.f.s.!

Ave! niestety na nr domu muszę poczekać bo nadają go dopiero jak budowa bedzie zakńczona i będzie papier z nadzoru :-? Więc trzeba czekać 8)

rewelacyjnie

DZięki :wink: :p :p

Andrzejko widzę że idziesz jak burza tak trzymaj

Monka staram sie 8) 8) 8)

Mówiono mi jednak, że ZANIM nastąpi przeprowadzka należy dobrze wysuszyć i przewietrzyć budynek, co trwa kilka miesięcy. Po co? Aby uniknąć chorób w wyniku wdychania różnych cudów. Dotyczy to zwłaszcza dzieci, które są podatniejsze na chemię, opary itp.

Andrzejko, przemyśl to dobrze i rozważ

Duende myślisz że martwię się tym :roll: :roll:

Ale chyba plan trochę sie zmienii zanim sie wprowdzimy to ułożymy płytki na dole :roll: :roll:

Nie wiem jeszcze , zastanawiamy sie nad tym :-? :-? :-?

Wpierw sprawa porządkowa - duende: usuń posta z dziennika andrzejki

Tak jest i ja prosze o usuniecie 8) 8) 8) :wink:

Cena 4000zł za tynki to za robotę, czy za robotę i materiał? Ile m2 ścian u Ciebie wyszło?

To tylko robota :-? Ale robione ręcznie więc temu tak drogo, do mnie zagregatem nikt nie chciał przyjechać bo daleko i nie opłacało im się :roll: :roll:

Wyszło około 500m2 :-?

Za materiał na razie nie podliczałam, czekam na wystawienie fry :-? :-?

Cena 4000zł za tynki to za robotę, czy za robotę i materiał? Ile m2 ścian u Ciebie wyszło?

To tylko robota :-? Ale robione ręcznie więc temu tak drogo, do mnie zagregatem nikt nie chciał przyjechać bo daleko i nie opłacało im się :roll: :roll:

Wyszło około 500m2 :-?

Za materiał na razie nie podliczałam, czekam na wystawienie fry :-? :-?

To i tak nie drogo. Wychodzi coś ok. 8zł/m2 - a więc cena jak najbardziej przyzwoita. Moi murarze zaśpiewali sobie 20zł/m2 i byli bardzo zdziwieni jak ich pogoniłem. Ostatecznie zrobiłem gipsowe z agregatu - robocizna 12 zł/m2, a więc i tak drożej niż u Ciebie :wink:

Andrzejko, ewentualnie czytelnicy dziennika, mam pytanie :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Nie chcemy za każdym razem rzucać panaodbudowania na kolana :lol: :lol: naszą wiedzą :o :wink: - na jakim etapie sa w domu posadzki - czy taki stan z kwietnia na Twoich zdjęciach - to na parterze był piasek? I kiedy się robi te posadzki, chudy beton, czy coś takiego.

A i jeszcze - w sobotę podpisujemy już umowę (18 tyś z więżbą bez dachówki i właśnie bez posadzek, ale ze schodami wew. i zew. - jak to oceniasz? oceniacie)

pozdrawiam :D

ja pierwsze posadzki miałam wylane zaraz po fundamentach 8)

Żeby niue chodzić po piachu i żeby było gdzie postawić pustaki i myśle że tak jest ok 8)

i jeszcze - w sobotę podpisujemy już umowę (18 tyś z więżbą bez dachówki i właśnie bez posadzek, ale ze schodami wew. i zew. - jak to oceniasz? oceniacie)

Myśle, ze jest to dobra cena 8)

Ja co prawda płaciłam około 10 tys ale to był to wujek męża, za więzbę oddzielnie płaciłam, za schody też :-?

Moze warto te posadzki tez dodac do umowy co :roll: :roll:

No dziewczynko dzień zamieszkania zbliża się DUUUUUUUUUUUUUżYmi KROOOOOOOOOOOOOKAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:p :p :p

Kasiu jak mi sie nie chce z budowy wychodzić , tak tam jest miło i przyjemnie a poza tym bardzo chcem doświadczyć w swoim życiu mieszkania w niedokończonym domku :-? :oops: :wink:

To przecież jakies nowe emocje, doswiadczenie, radości, kłopoty 8)

Ale skąd mam wiedzieć czy jeszcze kiedyś taką szansę będę miała więc teraz to jeszcze jeden mój argument by szybko zamieszkać 8)

Wczoraj jakoś tak z tym mnie olśniło w czasie rozmowy z mężem o naszej przeprowadzce 8) :wink:

Andrzejko,

my mieliśmy nadany numer posesji jak jeszcze nie były wykopane fundamenty. Bez żadnego problemu. Potem było nam łatwiej, bo wszystkie dokumenty (m.in odbiory budynku, umowy z dostawcami mediów) miały już właściwy numer posesji, a nie jakiś tam numer działki.

Spróbuj nacisnąć w urzędzie - może się uda. :-?

A tak w ogóle to bardzo fajne uczucie jak masz taki numer. :wink: