Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Andrzejko... Jestes REWELACYJNA z tym swoim planem zamierzeń!!! Gratulacje!!! :D :D Ale z nadaniem numeru nie zwlekaj!! Nasz inspektor nadzoru poinformowal nas, że taki dokument jest niezbędny do otrzymania odbioru i teraz, już powinniśmy wystąpić o takowy!! Czyli PRZED a nie po.....

Trzymam kciukasy za postępy prac i cieszę się z Tobą, Wami.....Ja też uważam, że zamieszkanie w nie całkiem wykończonej chałupie ma sens i klimat.... :p :p :p :p

Tak zamierzamy!

Ave! ibardzo słusznie 8) 8)

my mieliśmy nadany numer posesji jak jeszcze nie były wykopane fundamenty. Bez żadnego problemu. Potem było nam łatwiej, bo wszystkie dokumenty (m.in odbiory budynku, umowy z dostawcami mediów) miały już właściwy numer posesji, a nie jakiś tam numer działki.

Niestety sioę nie uda :-? :-? I z tego co czytałam to jest zgodne z prawem, więc nie mam wyjścia ale czekac :-? :-? U was widocznie bardziej ludzcy urzędnicy :wink:

Życzę rychłej przeprowadzki !!!

Adrianko nie dziękuję 8) :wink: :lol: :lol:

Nasz inspektor nadzoru poinformowal nas, że taki dokument jest niezbędny do otrzymania odbioru i teraz, już powinniśmy wystąpić o takowy!! Czyli PRZED a nie po.....

Alfredo mi nie chcą nadać teraz :-? :-? A czy wasz inspektor na coś się powoływał :roll: :roll: :roll:

Z tego co się zorientowałam to u nas ten numer nadają dopiero po odbiorze budynku przez nadzór :(

Jestes REWELACYJNA z tym swoim planem zamierzeń!!!

Dobry plan to połowa sukcesu 8) :wink: :wink: :wink:

I to się nazywa dobra organizacja pracy i plan pracy. I wszystko idzie z górki 8) :wink:

Mi też bardzo, bardzo podobają się drzwi-śliczne 8)

Cena na drzwi wew. wydaje mi się dobra 8)

Andrzejko, jesteś przykładem na to, że jak czegoś bardzo się pragnie, to nic nie stanie na przeszkodzie, aby dogonić marzenia i osiągnąć upragniony cel...tak trzymaj :D :D :D

Pozdrawiam :D :D :D

Co za tempo robot. Tez bym tak chciala, ale u nas zastoj...Zepsul im sie sprzet i tylko chodza po budowie...

Andrezejko, drzwi piekne, mysle, ze warto pomyslec tez o wewnetrznych...

Bede dalej kibicowac..., i zagladac... :p

Drzwi bardzo mi się podobają :p .

My za nasze drzwi Porty bez montażu płaciliśmy ok 600zł.

Zanim u nas był prysznic korzystaliśmy z wanny, która według potrzeb była, co chwile przestawiana, bardzo to wygodne. Z prysznica korzystaliśmy dopiero jak były już płytki.

Co do dzieci i schodów bez poręczy ciężka sprawa, będą musiały biegać ostrożnie.

Andrzejko, jesteś przykładem na to, że jak czegoś bardzo się pragnie, to nic nie stanie na przeszkodzie, aby dogonić marzenia i osiągnąć upragniony cel...tak trzymaj

Tak myślisz :roll: :roll: :roll:

:p :p :p :p

Ciesze sie,że wam drzwi sie podobają 8)

Cena za drzwi wewnętrzne 650 PLN to dobra cena. I to z montażem .

A ile, jeśli mi wolno zapytać, daliście za zewnętrzne ?

Tak sie zastanawiam nad tymi drzwiami i sama nie wiem :-?

Na pewno można kupić taniej jakieś standardowe drzwi ale jest jeszcze kwesia wstawienia :-?

Pomyślimy 8)

Drzwi wejściowe kosztowały 1500 PLn a te do kotłowni 800 PLN 8)

Zanim u nas był prysznic korzystaliśmy z wanny, która według potrzeb była, co chwile przestawiana, bardzo to wygodne. Z prysznica korzystaliśmy dopiero jak były już płytki.

Mam dwa wyjścia albo wanna na górze ale trzeba by szybciej pomyślec o obrobieniu schodów i balustradzie :-? albo zatrudnię kogoś do ułożenia płytek w dolnej łazience i będzie prysznic :roll: :-?

Wolałabym, żeby mąz sam jak wróci jesienią zajął sie układaniem glazury, terakoty itp- bo strasznie szybko pieniądze ubywaja więc szkoda mi płacić za coś co mąz może sam zrobić za jakiś czas :-?

Moze lepiej teraz zamówić obrobienie schodów- 50 pln za jeden drewniany stopień, 30 pln za jeden toczony słupek i 50 pln za jeden metr balustrady :-? :wink:

Myśle, ze wyniesie to około 2500-3000 PLN ale schody byłyby już gotowe i w drewnie tak jak chcemy :roll: :-?

Andrzejko możesz być DUMNA Z SIEBIE!!!!!!!!!!!

Idziesz jak burza.Drzwi rewelacja i cena wewnętrznych razem z montażem też jest bardzo atrakcyjna i warto się nad nią zastanowić.

JESTEŚ WSPANIAŁAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kasiu nie przesadzaj :o :roll: :roll: :-?

:oops: :p :p :p

Dzięki, miło mi bardzo :p

Gratuluje rocznicy !!! My też obchodzilismy 11 ostatnio, ale to było w ubiegłym roku :D .

Co do tempa prac to juz dawno straciłam nadzieję, ze uda mi sie dotrzymać Ci kroku. Niestety moi tynkarze strasznie się guzdrzą i końca jeszcze nie widać, do tego będe miała "polkę z przytupem" przy posadzkach, bo chudziak mam krzywo wylany. tak więc gratuluje tempa i pozdrawiam.

A drzwi są piękne i niedrogie. Co do wejściowych to myslę, że taniej nie bardzo mozna liczyć, a te przynajmnije masz pewność, że będą Ci sie podobały.

Andrzejko, gratuluję. Wytrzymałaś z facetem tyle czasu :lol: :lol: :lol: :wink: . A do chłopa trzeba mieć czasem świętą cierpliwość, więc medal Ci się należy.

Te drzwi są rzeczywiście niedrogie. U nas ładne drzwi z futryną bez montażu u stolarza kosztują około 1000 zł. Tak więc na urodziny było okno dachowe, to może na rocznicę ślubu drzwi.

Dzięki wam bardzo serdelecznie :wink: 8) 8) :p :p :p

Jestescie kochani :p

Wytrzymałaś z facetem tyle czasu . A do chłopa trzeba mieć czasem świętą cierpliwość, więc medal Ci się należy.

Wytrzymałam z własnej i nieprzymuszonej woli :wink: :lol: :lol: :lol:

MY ZA 5 DNI BĘDZIEMY OBCHODZIĆ 21

Wow 8) :p :p :p :p

czyli w maju 8)

U mnie wszyscy sie dziwią , ze w maju mielismy slub :-?

A to taki cudny miesiąc 8)

Wtedy też jak teraz zaczynały kwitnąc wiśnie i czeremchy i było cudnie 8)

Siedzę teraz sobie przed kompem i czekam kiedy to mój szanowny mąż wróci do domu :-? oczywiście z budowy :-?

Kończą układać styropian w salonie :-?

Ostatnio nie zdarzyło się by wrócił przed godziną 23 do domu :-?