Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Andrzejko, wreszcie wróciłaś :p :p :p . Nie porzucaj nas na tak długo, bo ciekawość nas skręca co u Ciebie.

To prawda, że nikt nie tak zrozumie budującego jak drugi budujący :D . A wielu budujących naraz to chyba tylko na forum można spotkać (tak samo mają młode matki, z kim taka pogada o pieluchach i karmieniu jak nie z drugą matką).

Ja też się cieszę z powrotu na łamy.... :p :p :p

A co do wykończenia..naprawdę niewielu stać na full wypas.. :wink: A z drugiej strony, to jak pisala chyba JagnaPojawiające się elementy wykończenia w trakcie zamieszkania przynoszą podwójną radość!! I ja Jej wierzę!!! :lol: Ja też chcę się cieszyć do kwadratu a nie tak zwyczajnie :wink:

Ale mam ćwieka, nie wiem czy zamawiac kuchnię którą mi wycenili panowie, przeliczyłam sobie z gotowych szafek coś podobnego i wyszło drożej :( :-? W sumie w tej zamówionej jest 7 szafek dolnych w tym dwie narożne i 7 górnych :-?

I do tego stolik :-?

Tylko czy mi aż tyle szafek potrzebnych :roll: :roll: :roll:

Bo cena to chyba niezbyt wygórowana doszłam teraz do wniosku :roll: :roll:

Zamowię to będzie sie robic, będę mędzić to dłużej wszytko potrwa :-?

A co do parapetówy to da się zamontowac jakiś pojemny parapet przez cały salon od okna i będzie jednoczęsnie barkiem :lol: :lol: :lol:

To mały problem :-? 8)

maksiu zazdraszczaj ile chcesz 8)

Adaman gdzie mi tam jeszcze do końca :roll: :roll: :wink:

Poradzcie co robić z kuchnią :roll: :roll: :roll:

Zamawiaj tą wycenioną przez panów (jeżeli Ci sie rzeczywiście podoba), bo cena nie jest wygórowana.A ta wybrana po siedem szafek górnych i dolnych - przepraszam ale czy to nie za dużo - + dwie narożne- poszłam do swojej kuchni i policzyłam swoje szafki = dwie górne po 80cm+jedna wąska 40 cm + jedna mała nad okapem też 80cm,dół 2x80 cm+1x40cm(szuflady) = szczerze przydała by mi się jeszcze jedna na dole np.80cm ale to już full wypas.Proponuję podjąć decyzję i przespać się z nią.Nowy dzień zawsze daje nowe wrażenia.A może rozrysuj sobie na kartce w kratkę te kuchnie na planie kuchni w domku?? :roll: :wink: Pozdrowionka i zazdroszczę Ci podejmowania takich decyzji i oczywiście trzymam jak zawsze kciuki za dobrą decyzję. :wink:

Hej Andrzejko :D

Ja bym zamawiała tę kuchnie.Szafek sporo, a narożne nie najlepszej jakości, ostatno ogladałam, to jedna ok 560 zeta. A jeszcze do tego stolik 8) Szafki sie przydadzą w kazdej ilosci :D I jeszcze bedzie malo :D :wink: Cena jest naprawde atrakcyjna 8) Masz może jakieś zdjątka frontów, w jakim są kolorze?

A tak w ogóle, to super, że juz jestes 8) :wink:

Pozdr :D :D :D

Robocizna 1800 PLN w tym instalacja wodna, co,

Koszty materiałów, piec 2800 pln i reszta 11000 PLN :-?

Ile mam tego :roll: :roll:

Dwie łazienki, jedna kuchnia :wink:

12 kaloryferów, trochę podłogówki, łazienki kuchnia koryrtarz.

Nie wiem co jeszcze chcesz wiedzieć :roll: :roll: :roll:

Co do szafek to i ja sama jak sobie przeanalizowąłam to pomyślałam, ze to chyba zbyt dużo jak na nasze potrzeby :roll:

Po kiego mi tyle gratow :roll: :roll: :roll:

Rozrysowane to mam ładnie przez panów od wyceny 8)

Wyglada ok ale chyba zbyt przytłaczająco :roll: :roll: :roll:

Nie mam jak zeskanowąc :-?

Jutro raz jeszcze pojadę do nich sama i moze uda mi sie cos wywalczyc z ceny :wink:

pozdrówka 8)

Andrzejka, dzięki za informacje, właśnie o to mi chodziło. Wygląda na to, że mam podobną instalację, bo 14 kaloryferów i podłogówka w 2 łazienkach, kuchni i holu. Pytałem dlatego, że bardzo się obawiałem, że wycena instalacji mnie zabije, a teraz już wiem czego się spodziewać. W kosztorysie założyłem sobie 19 tysięcy na instalacje wod-kan i CO, to chyba powinno wystarczyć.

Co do Twojej kuchni, to nie widziałem projektu, ale jeśli ta cena to szafki + robocizna, to jest półdarmo. Też bym chciał kuchnię za takie pieniądze, ale jak Szanowna Małżonka się rozszaleje, to obawiam się, że może być nawet 2 razy więcej niż u Ciebie :-?

.

Co do Twojej kuchni, to nie widziałem projektu, ale jeśli ta cena to szafki + robocizna, to jest półdarmo. Też bym chciał kuchnię za takie pieniądze, ale jak Szanowna Małżonka się rozszaleje, to obawiam się, że może być nawet 2 razy więcej niż u Ciebie :-?

Myślę, ze te 19 tys przeznaczone na instalację to smiało wystarczy 8)

Co do kuchni to ja nie jestem wymagająca ale kuchnia chyba musi być taka jak sioe chce żeby przyjemnie było sie potem po niej krzątać :wink:

Tak tak głębokie szuflady na gary są super. Jesli nie brałaś tego pod uwagę to pomyśl - szafka nie mniejsza niż 80 z szufladami na gary - łatwy dostęp nie jak na pułkach.

O tak, u mnie też takie będą. Mam dość odgłosów wypadających garów z szafki w środku nocy :lol:

Szuflady są rewelacyjne w końcu mam porządek i wszystko stoi na miejscu - bo moja rodzina ( jak mieliśmy szafki ) miała metodę przy brzegu... a potem posunąc głębiej żeby cos następnego postawić przy brzegu... a potem - nic się w tych szafkach niemieściło :o :roll:

Andrzejka trzymam kciuki za Twoją kuchnię :)

Andrzejko, jeśli chodzi o szuflady , to jestem tego samego zdania, co Aga :D

Też zmieniałam niedawno kuchnię i zrobiłam w dolnych szafkach szuflady. Niektóre są głębokie (np. 3 szuflady w szafce) inne płytkie (np. tylko w górnej części stojącej szafki).

Jestem z takiego rozwiązania bardzo zadowolona. Szuflady są bardzo wygodne w użytkowaniu, wszystko widzisz jak ją wysuniesz i dzięki temu jest porządek. Polecam ! :D

Życzę dobrego wyboru i trzymam kciukasy. Z pewnością będzie ślicznie ! :p

A ja wcale nie mam prawie szuflad jeśli chodzi o te wielkie :-?

Zresztą dziś jak pojeżdziłam po sklepach to doszłam do wniosku, ze dobrze że nie zamówiłam tej kuchni bo ja takiej nie chce- nie chcę mieć tylu wiszących szafek, jedna albo dwie i to wszytko :-?

I zastanawiam sie czy dobrze planuję zwykła kuchenkę a nie do zabudowy, róznica w cenie nie taka duża a w wyglądzie owszem :roll: :roll: :roll:

I zastanawiam sie czy dobrze planuję zwykła kuchenkę a nie do zabudowy, róznica w cenie nie taka duża a w wyglądzie owszem :roll: :roll: :roll:

jeśli różnica w cenie nie jest duża a kuchnia ma być docelowa, to może lepiej do zabudowy??? Ale sama wiesz, ze to i tak Twój wybór :lol: Trzymaj się!