kasia64 29.05.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 mikołaj1 ale wstyd o PARAPETÓWIE nie pomyślałam ale to nic Andrzejka jeden przyłoży aby impreza się odbyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.05.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Andrzejko, wreszcie wróciłaś . Nie porzucaj nas na tak długo, bo ciekawość nas skręca co u Ciebie. To prawda, że nikt nie tak zrozumie budującego jak drugi budujący . A wielu budujących naraz to chyba tylko na forum można spotkać (tak samo mają młode matki, z kim taka pogada o pieluchach i karmieniu jak nie z drugą matką). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 29.05.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Ja też się cieszę z powrotu na łamy.... A co do wykończenia..naprawdę niewielu stać na full wypas.. A z drugiej strony, to jak pisala chyba JagnaPojawiające się elementy wykończenia w trakcie zamieszkania przynoszą podwójną radość!! I ja Jej wierzę!!! Ja też chcę się cieszyć do kwadratu a nie tak zwyczajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.05.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Andrzejka bez parapetów też się tym bardziej że lato jest Trzymam kciukasy i pisz pisz kobieto, żebyśmy się tutaj martwić nie musieli A radośc do kwadratu niedługo będę sprawdzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 30.05.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Ale mam ćwieka, nie wiem czy zamawiac kuchnię którą mi wycenili panowie, przeliczyłam sobie z gotowych szafek coś podobnego i wyszło drożej W sumie w tej zamówionej jest 7 szafek dolnych w tym dwie narożne i 7 górnych I do tego stolik Tylko czy mi aż tyle szafek potrzebnych Bo cena to chyba niezbyt wygórowana doszłam teraz do wniosku Zamowię to będzie sie robic, będę mędzić to dłużej wszytko potrwa A co do parapetówy to da się zamontowac jakiś pojemny parapet przez cały salon od okna i będzie jednoczęsnie barkiem To mały problem maksiu zazdraszczaj ile chcesz Adaman gdzie mi tam jeszcze do końca Poradzcie co robić z kuchnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 30.05.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Zamawiaj tą wycenioną przez panów (jeżeli Ci sie rzeczywiście podoba), bo cena nie jest wygórowana.A ta wybrana po siedem szafek górnych i dolnych - przepraszam ale czy to nie za dużo - + dwie narożne- poszłam do swojej kuchni i policzyłam swoje szafki = dwie górne po 80cm+jedna wąska 40 cm + jedna mała nad okapem też 80cm,dół 2x80 cm+1x40cm(szuflady) = szczerze przydała by mi się jeszcze jedna na dole np.80cm ale to już full wypas.Proponuję podjąć decyzję i przespać się z nią.Nowy dzień zawsze daje nowe wrażenia.A może rozrysuj sobie na kartce w kratkę te kuchnie na planie kuchni w domku?? Pozdrowionka i zazdroszczę Ci podejmowania takich decyzji i oczywiście trzymam jak zawsze kciuki za dobrą decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 30.05.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Hej Andrzejko Ja bym zamawiała tę kuchnie.Szafek sporo, a narożne nie najlepszej jakości, ostatno ogladałam, to jedna ok 560 zeta. A jeszcze do tego stolik Szafki sie przydadzą w kazdej ilosci I jeszcze bedzie malo Cena jest naprawde atrakcyjna Masz może jakieś zdjątka frontów, w jakim są kolorze? A tak w ogóle, to super, że juz jestes Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 30.05.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Andrzejko, możesz coś napisać na temat kosztów wod.-kan. i CO? Ile masz tego wszystkiego i ile zapłaciłaś. Powoli zbliżam się do tego etapu i trochę się boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 31.05.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Robocizna 1800 PLN w tym instalacja wodna, co, Koszty materiałów, piec 2800 pln i reszta 11000 PLN Ile mam tego Dwie łazienki, jedna kuchnia 12 kaloryferów, trochę podłogówki, łazienki kuchnia koryrtarz. Nie wiem co jeszcze chcesz wiedzieć Co do szafek to i ja sama jak sobie przeanalizowąłam to pomyślałam, ze to chyba zbyt dużo jak na nasze potrzeby Po kiego mi tyle gratow Rozrysowane to mam ładnie przez panów od wyceny Wyglada ok ale chyba zbyt przytłaczająco Nie mam jak zeskanowąc Jutro raz jeszcze pojadę do nich sama i moze uda mi sie cos wywalczyc z ceny pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 31.05.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Andrzejka, dzięki za informacje, właśnie o to mi chodziło. Wygląda na to, że mam podobną instalację, bo 14 kaloryferów i podłogówka w 2 łazienkach, kuchni i holu. Pytałem dlatego, że bardzo się obawiałem, że wycena instalacji mnie zabije, a teraz już wiem czego się spodziewać. W kosztorysie założyłem sobie 19 tysięcy na instalacje wod-kan i CO, to chyba powinno wystarczyć. Co do Twojej kuchni, to nie widziałem projektu, ale jeśli ta cena to szafki + robocizna, to jest półdarmo. Też bym chciał kuchnię za takie pieniądze, ale jak Szanowna Małżonka się rozszaleje, to obawiam się, że może być nawet 2 razy więcej niż u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 31.05.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 . Co do Twojej kuchni, to nie widziałem projektu, ale jeśli ta cena to szafki + robocizna, to jest półdarmo. Też bym chciał kuchnię za takie pieniądze, ale jak Szanowna Małżonka się rozszaleje, to obawiam się, że może być nawet 2 razy więcej niż u Ciebie Myślę, ze te 19 tys przeznaczone na instalację to smiało wystarczy Co do kuchni to ja nie jestem wymagająca ale kuchnia chyba musi być taka jak sioe chce żeby przyjemnie było sie potem po niej krzątać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 31.05.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Andrzejka ja bym zredukowała trochę górne szafki, bo dolne to chyba jakoś pusto będzie i dziurawo Czy w dolnych masz szuflady ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 31.05.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Czy w dolnych masz szuflady ??? Tak tak głębokie szuflady na gary są super. Jesli nie brałaś tego pod uwagę to pomyśl - szafka nie mniejsza niż 80 z szufladami na gary - łatwy dostęp nie jak na pułkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 31.05.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Tak tak głębokie szuflady na gary są super. Jesli nie brałaś tego pod uwagę to pomyśl - szafka nie mniejsza niż 80 z szufladami na gary - łatwy dostęp nie jak na pułkach. O tak, u mnie też takie będą. Mam dość odgłosów wypadających garów z szafki w środku nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 31.05.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Hej Jeżeli nie potrzebujesz tyle szafek, to faktycznie Aga J.G ma rację. Pomyśl o tych górnych A jaki kolor tych mebelków jasne, czy ciemne Powodzenia w walce o cenę Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.06.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Szuflady są rewelacyjne w końcu mam porządek i wszystko stoi na miejscu - bo moja rodzina ( jak mieliśmy szafki ) miała metodę przy brzegu... a potem posunąc głębiej żeby cos następnego postawić przy brzegu... a potem - nic się w tych szafkach niemieściło Andrzejka trzymam kciuki za Twoją kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 01.06.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Andrzejko, jeśli chodzi o szuflady , to jestem tego samego zdania, co Aga Też zmieniałam niedawno kuchnię i zrobiłam w dolnych szafkach szuflady. Niektóre są głębokie (np. 3 szuflady w szafce) inne płytkie (np. tylko w górnej części stojącej szafki). Jestem z takiego rozwiązania bardzo zadowolona. Szuflady są bardzo wygodne w użytkowaniu, wszystko widzisz jak ją wysuniesz i dzięki temu jest porządek. Polecam ! Życzę dobrego wyboru i trzymam kciukasy. Z pewnością będzie ślicznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 01.06.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 A ja wcale nie mam prawie szuflad jeśli chodzi o te wielkie Zresztą dziś jak pojeżdziłam po sklepach to doszłam do wniosku, ze dobrze że nie zamówiłam tej kuchni bo ja takiej nie chce- nie chcę mieć tylu wiszących szafek, jedna albo dwie i to wszytko I zastanawiam sie czy dobrze planuję zwykła kuchenkę a nie do zabudowy, róznica w cenie nie taka duża a w wyglądzie owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 01.06.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 I zastanawiam sie czy dobrze planuję zwykła kuchenkę a nie do zabudowy, róznica w cenie nie taka duża a w wyglądzie owszem jeśli różnica w cenie nie jest duża a kuchnia ma być docelowa, to może lepiej do zabudowy??? Ale sama wiesz, ze to i tak Twój wybór Trzymaj się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 01.06.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Andrzejko, nie martw sie, podobno pierwszy raz trzeba wiecej razy pomalowac zanim jest dobrze. Bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts