andrzejka 01.06.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 mam nadzieje Zeljko Bo co można spartolić podczas malowania Raczej nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.06.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Andrzejko, w Twoich stronach ceny na robociznę w budowlance macie super. U nas np. za punkt (przyłączenie grzejnika w instalacji co) instalatorzy kasowali 120 zł, 25 za m2 podłogówki . W sumie robocizna t. 17 grzejników+ 40 m2 podłogówki+woda=5.5 tys. zł a całe ogrzewanie 35 tys. zł. Super pomysł z tymi szufladami na garnki, wkrótce będę zamawiać kuchenne mebelki do piwnicy, więc na pewno go wykorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 01.06.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Nie to ceny są strasznie przytłaczajce Tyle za c.o. Faktycznie u nas jakoś tak w miarę to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 02.06.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Andrzejko nic się nie martw zawsze maluje się dwa razy bo po pierwszym malowaniu zawsze przebija podłoże a po drugim jest super wszystko pokryte.Brawo i pochwała dla synka - dzielna z was rodzinka.Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 02.06.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Andrzejko nic się nie martw zawsze maluje się dwa razy bo po pierwszym malowaniu zawsze przebija podłoże a po drugim jest super wszystko pokryte.Brawo i pochwała dla synka - dzielna z was rodzinka.Pozdrowionka. Dwa razy? U mnie był 3x. Pierwsza jako grunt i dwie normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.06.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 To już Cię wszyscy pocieszyli że raz to za mało u nas jest tak sufity na biało malowane trzy razy, tam gdzie mają być kolory malujemy raz potem kolor x 2 Jeśli chodzi o kuchnię to zaplanuj taką pod zabudowę różnica w cenie nie jest duża a efekt widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 02.06.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Czyli wszystko w normie No własnie inaczej jednak wyglądają kuchnie do zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.06.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 To już Cię wszyscy pocieszyli że raz to za mało u nas jest tak sufity na biało malowane trzy razy, tam gdzie mają być kolory malujemy raz potem kolor x 2 Jeśli chodzi o kuchnię to zaplanuj taką pod zabudowę różnica w cenie nie jest duża a efekt widać Zgadzam się z Agą - zabudowa to jest to. Przed wszystkim ergonomia. Mam dość kręcenia się po kuchni jak g...o w przeręblu I marzę o tym, że NIC mi nie stoi na blatach i wszystko jest "gładko" - minimalizm, minimalizm - ale ja to zboczona jestem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 02.06.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 andrzejko z tym malowaniem to się nie przejmuj to nie kończy się na jednym razie nawet malując farbami typu "ONE" , a co do męża perfekcjonisty to zazdroszczę, mojemu przydałoby się trochę zaangażowania. Fotki malowanej kuchni proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 03.06.2006 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 marzę o tym, że NIC mi nie stoi na blatach i wszystko jest "gładko" - minimalizm, minimalizm - ale ja to zboczona jestem.. A tam od razu zboczona W sumie to i ja nie lubię zbyt dużo rózności ponastawianych Fotki malowanej kuchni proszę Będą będą oczywiście .................. ................ ........ ......... kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 04.06.2006 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 A ja Ciebie podziwiam Andrzejko, że się wziełaś sama za malowanie. To nie jest wcale takie proste, ale jestem pewna, że efekt końcowy będzie super. Wyobrażam sobie jak Cię muszą boleć ręce, ale jaką za to będziesz mieć satysfakcję I czekam jak wszyscy na zdjęcia. Nie daj się długo prosić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 04.06.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 No prosze... mi tu 'słodzisz', że sam wszystko, a sama nie lepiej ale za to jaka satysfakcja, prawda? czułaś tą adrenalinkę, prawda? :D dołączam sie do czekających na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 04.06.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 A ja Ciebie podziwiam Andrzejko, że się wziełaś sama za malowanie. To nie jest wcale takie proste, ale jestem pewna, że efekt końcowy będzie super. Wyobrażam sobie jak Cię muszą boleć ręce, ale jaką za to będziesz mieć satysfakcję I czekam jak wszyscy na zdjęcia. Nie daj się długo prosić . Soniko nie ma za co podziwiać Bo to raczej nie malowanie a peckanie, jakieś placki mi powychodziły Ale poccieszam się ze to dopiero pierwsza warstwa i nie wiem czy na razie tak nie zostanie Bo ręce rzeczywiście bola niemiłosiernie-jak cały dzięń pomachałam i po stole poskakałam malując sufity ale za to jaka satysfakcja, prawda? czułaś tą adrenalinkę, prawda? Ogromna satysfakcja I adrenalinka też jest Szkoda, zę dzień tak szybko sie skończył bo miałam jeszcze cheć na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 04.06.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Hej Andrzejko! No nieźle idzie Tobie wykonanie planu Dzielna jesteś- brawo Z tego co czytam to malujesz pędzlem, może lepiej byłoby malować wałkiem na takim długim kiju, nie bolałby łapki ( u mnie goscie malowali takim wałkiem, szło migiem) Jak goscie malowali u nas sciany, to strasznie sie wkurzali, że muszą gruntować ściany. Mówili, ze po gruntowaniu trzeba wiecej razy malować. W końcu zagruntowali. Po tym gruntowaniu malowali 3x, a niezaszkodziloby jeszcze 4x Jeżeli chodzi o mebelki do kuchni, to mozesz sobie wycenić jeszcze, dla porównania, meble BRW- http://www.brw.com.pl ( maja na stronie cennik szafek standardowych) A jakie planujesz docelowo podłogi Pozdróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 04.06.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 No pstryczki cudne,ściany białawe i żadnych placków nie widzę a co do przeprowadzki to coraz bliżej,bliżej i niedługo bęc będziesz pakować,pakować.....przewozić,przewozić.....i WYPAKOWYWAĆ.Trzymam kciuki za godzinę zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 04.06.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Andrzejko cudne określenie: "biel plamista"! Tak czy inaczej jest swietnie! z czasem wszystko się wyrówna! pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 04.06.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 tego co czytam to malujesz pędzlem, może lepiej byłoby malować wałkiem na takim długim kiju, nie bolałby łapki ( u mnie goscie malowali takim wałkiem, szło migiem) Jak używam wałka to farba sie rozchlapuje strasznie po podłodze Jeżeli chodzi o mebelki do kuchni, to mozesz sobie wycenić jeszcze, dla porównania, meble BRW- http://www.brw.com.pl ( maja na stronie cennik szafek standardowych) Już przeliczałam i wychodzi w sumie drożej A jakie planujesz docelowo podłogi Jakie Najtańsze Prawdopodobnie gres albo terrakota- coś łatwego w utrzymaniu i w miarę taniego No pstryczki cudne,ściany białawe i żadnych placków nie widzę Bo oczywiście nie pokazałam najgorzej pomalowanych ścian z czasem wszystko się wyrówna oczywiście Jak mąż wróci to wszystko doprowadzi do porządku i normalnego wyglądu Dla mnie teraz nie jest najważniejsza uroda ścian ale szybkie zamieszkanie u siebie w domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.06.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 To już Cię wszyscy pocieszyli że raz to za mało u nas jest tak sufity na biało malowane trzy razy, tam gdzie mają być kolory malujemy raz potem kolor x 2 Jeśli chodzi o kuchnię to zaplanuj taką pod zabudowę różnica w cenie nie jest duża a efekt widać Zgadzam się z Agą - zabudowa to jest to. Przed wszystkim ergonomia. Mam dość kręcenia się po kuchni jak g...o w przeręblu I marzę o tym, że NIC mi nie stoi na blatach i wszystko jest "gładko" - minimalizm, minimalizm - ale ja to zboczona jestem.. Ja też stajałki na blatach zredukowałąm do minimum Andrzejka jesli chodzi omalowanie to wałkiem maluje się o wile szybciej a żeby nie chlapało trzeba mocniej dociskać i wolniej ruszać Ja to znowu pędzlem chlapię Bardzo się cieszę że tak Ci fajnie idzie i nie martw się tak tym malowaniem Trzymam kciukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 04.06.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Andrzejka Zazdroszczę Ci ale tak od serca bardzo pozytywnie, świetnie Ci idzie a do przeprowadzki już tylko krok brawo!! U mnie las, a do końca bardzo ciemny las, ale jak będzie już tak daleko, że będziemy mogli robić sami , to wezmę z Ciebie przykład, lubię remonty jak widać efekty, a Twoje są wielkie i nie podważalne. Jesteś WIELKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 04.06.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Andrzejko, DOBRZE CI IDZIE ! WIERZ W SIEBIE !!! . Przez tyle już przeszłaś ... teraz tylko kosmetyka ! . Będzie ślicznie , jestem tego pewna !!! Kciukasy trzymam cały czas ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts