Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Andrzejko, w Twoich stronach ceny na robociznę w budowlance macie super. U nas np. za punkt (przyłączenie grzejnika w instalacji co) instalatorzy kasowali 120 zł, 25 za m2 podłogówki :( :roll: . W sumie robocizna t. 17 grzejników+ 40 m2 podłogówki+woda=5.5 tys. zł a całe ogrzewanie 35 tys. zł.

Super pomysł z tymi szufladami na garnki, wkrótce będę zamawiać kuchenne mebelki do piwnicy, więc na pewno go wykorzystam.

To już Cię wszyscy pocieszyli że raz to za mało u nas jest tak sufity na biało malowane trzy razy, tam gdzie mają być kolory malujemy raz potem kolor x 2 :)

Jeśli chodzi o kuchnię to zaplanuj taką pod zabudowę różnica w cenie nie jest duża a efekt widać :)

To już Cię wszyscy pocieszyli że raz to za mało u nas jest tak sufity na biało malowane trzy razy, tam gdzie mają być kolory malujemy raz potem kolor x 2 :)

Jeśli chodzi o kuchnię to zaplanuj taką pod zabudowę różnica w cenie nie jest duża a efekt widać :)

Zgadzam się z Agą - zabudowa to jest to. Przed wszystkim ergonomia. Mam dość kręcenia się po kuchni jak g...o w przeręblu :) I marzę o tym, że NIC mi nie stoi na blatach i wszystko jest "gładko" - minimalizm, minimalizm - ale ja to zboczona jestem..:)

marzę o tym, że NIC mi nie stoi na blatach i wszystko jest "gładko" - minimalizm, minimalizm - ale ja to zboczona jestem..

A tam od razu zboczona :lol: :lol: :lol: :wink: :wink:

W sumie to i ja nie lubię zbyt dużo rózności ponastawianych :-?

Fotki malowanej kuchni proszę

Będą będą oczywiście 8) 8)

..................

................

........

.........

kiedyś :wink: :wink: :wink:

A ja Ciebie podziwiam Andrzejko, że się wziełaś sama za malowanie.

To nie jest wcale takie proste, ale jestem pewna, że efekt końcowy będzie super.

Wyobrażam sobie jak Cię muszą boleć ręce, ale jaką za to będziesz mieć satysfakcję :D

I czekam jak wszyscy na zdjęcia. Nie daj się długo prosić :D .

A ja Ciebie podziwiam Andrzejko, że się wziełaś sama za malowanie.

To nie jest wcale takie proste, ale jestem pewna, że efekt końcowy będzie super.

Wyobrażam sobie jak Cię muszą boleć ręce, ale jaką za to będziesz mieć satysfakcję :D

I czekam jak wszyscy na zdjęcia. Nie daj się długo prosić :D .

Soniko nie ma za co podziwiać :-? Bo to raczej nie malowanie a peckanie, jakieś placki mi powychodziły :oops: :-? :(

Ale poccieszam się ze to dopiero pierwsza warstwa i nie wiem czy na razie tak nie zostanie :roll: :roll:

Bo ręce rzeczywiście bola niemiłosiernie-jak cały dzięń pomachałam i po stole poskakałam malując sufity 8)

ale za to jaka satysfakcja, prawda? czułaś tą adrenalinkę, prawda?

Ogromna satysfakcja :p I adrenalinka też jest :p

Szkoda, zę dzień tak szybko sie skończył bo miałam jeszcze cheć na więcej :wink: 8)

Hej Andrzejko!

No nieźle idzie Tobie wykonanie planu :D

Dzielna jesteś- brawo :D :D :D

Z tego co czytam to malujesz pędzlem, może lepiej byłoby malować wałkiem na takim długim kiju, nie bolałby łapki :D ( u mnie goscie malowali takim wałkiem, szło migiem)

Jak goscie malowali u nas sciany, to strasznie sie wkurzali, że muszą gruntować ściany. Mówili, ze po gruntowaniu trzeba wiecej razy malować. W końcu zagruntowali. Po tym gruntowaniu malowali 3x, a niezaszkodziloby jeszcze 4x 8)

Jeżeli chodzi o mebelki do kuchni, to mozesz sobie wycenić jeszcze, dla porównania, meble BRW- http://www.brw.com.pl ( maja na stronie cennik szafek standardowych) 8)

A jakie planujesz docelowo podłogi :roll:

Pozdróweczka :D :D :D

tego co czytam to malujesz pędzlem, może lepiej byłoby malować wałkiem na takim długim kiju, nie bolałby łapki ( u mnie goscie malowali takim wałkiem, szło migiem)

Jak używam wałka to farba sie rozchlapuje strasznie po podłodze :-? :-?

Jeżeli chodzi o mebelki do kuchni, to mozesz sobie wycenić jeszcze, dla porównania, meble BRW- http://www.brw.com.pl ( maja na stronie cennik szafek standardowych)

Już przeliczałam i wychodzi w sumie drożej :-?

A jakie planujesz docelowo podłogi

Jakie :roll: :roll: Najtańsze :wink:

Prawdopodobnie gres albo terrakota- coś łatwego w utrzymaniu i w miarę taniego 8)

No pstryczki cudne,ściany białawe i żadnych placków nie widzę

Bo oczywiście nie pokazałam najgorzej pomalowanych ścian :wink:

z czasem wszystko się wyrówna

oczywiście 8)

Jak mąż wróci to wszystko doprowadzi do porządku i normalnego wyglądu :wink:

Dla mnie teraz nie jest najważniejsza uroda ścian ale szybkie zamieszkanie u siebie w domku 8) :wink:

Zgadzam się z Agą - zabudowa to jest to. Przed wszystkim ergonomia. Mam dość kręcenia się po kuchni jak g...o w przeręblu :) I marzę o tym, że NIC mi nie stoi na blatach i wszystko jest "gładko" - minimalizm, minimalizm - ale ja to zboczona jestem..:)

Ja też stajałki na blatach zredukowałąm do minimum :)

Andrzejka jesli chodzi omalowanie to wałkiem maluje się o wile szybciej a żeby nie chlapało trzeba mocniej dociskać i wolniej ruszać :o :roll:

Ja to znowu pędzlem chlapię 8)

Bardzo się cieszę że tak Ci fajnie idzie i nie martw się tak tym malowaniem :)

Trzymam kciukasy :)

Andrzejka

Zazdroszczę Ci ale tak od serca bardzo pozytywnie, świetnie Ci idzie a do przeprowadzki już tylko krok brawo!! :lol:

U mnie las, a do końca bardzo ciemny las, ale jak będzie już tak daleko, że będziemy mogli robić sami , to wezmę z Ciebie przykład, lubię remonty jak widać efekty, a Twoje są wielkie i nie podważalne. Jesteś WIELKA. :wink: