Wojtek62 05.01.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 kroyena,Ty nim się stałeś liderem forum a jeśli chodzi o dojście do tej pozycji w czasie to jestes niekwestiowanym liderem tego forum, to istniałes na forum jako gość, więc na wiele postów znałeś juz odpnim zaistniałeś pod tym nickiemaha - dla mnie jesteś również liderem w udzielaniu jajcarskich odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 05.01.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Wobec powyższego mam zapytanie do starej kadry: "Czy można Zupełnie Zielone Koty kocować w zaciszu priva?" Zacne to i sprawiedliwe aczkolwiek kot obrany do kocowania musi mieć solidne zasługi w nękaniu starej kadry głupotami różnemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poldek 05.01.2005 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Chciałbym wtrącić swoje dwa grosze. Jeżeli dany forumowicz radził w jakimś nieodległym wątku, wątkach na temat który znowu ktoś niedoświadczony otwiera to czy nie byłoby przyjaźniej podać link, linki do danych dyskusji. Niestety zdarza się że doświadczony forumowicz, nie mający w danym temacie wiele do powiedzenia, widząc laickie pytanie jakiegoś "młodego kota" nie odpuści sobie okazji żeby tej osobie dopiec, a sobie poprawić statystykę wpisów. Święte słowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 05.01.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 aha - dla mnie jesteś również liderem w udzielaniu jajcarskich odp Przeciez nie na darmo ma Stańczyka w herbie Pracował, postował, błaznował to ma... a my co? Debatujemy tu czy gnebić koty czy nie gnębic.... ech straszne upodlenie nas dopadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 05.01.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 a kto z forumowiczów nazwał Nowych KOTAMI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 05.01.2005 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 widząc laickie pytanie jakiegoś "młodego kota" nie odpuści sobie okazji żeby tej osobie dopiec, a sobie poprawić statystykę wpisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 05.01.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Chciałbym wtrącić swoje dwa grosze. Jeżeli dany forumowicz radził w jakimś nieodległym wątku, wątkach na temat który znowu ktoś niedoświadczony otwiera to czy nie byłoby przyjaźniej podać link, linki do danych dyskusji. Niestety zdarza się że doświadczony forumowicz, nie mający w danym temacie wiele do powiedzenia, widząc laickie pytanie jakiegoś "młodego kota" nie odpuści sobie okazji żeby tej osobie dopiec, a sobie poprawić statystykę wpisów.Święte słowa! Coś strasznie uczuleni jesteście na tą kwestię. Prosiłam weba, aby wyłączył mi licznik, ale nie chce się zgodzić. Taka ilośc to raczej wstyd niż chluba. Żeby podac linki, trzeba je samemu odszukać, a to też czas zabiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georg 05.01.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Witam !!! Faktycznie Macie zajeb............cie duży problem PZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 05.01.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 georg,problem jak każdy problem winien być rozwiązany a czy jest zaj....ty czy baaaaaaaaaaardzo poważny to indywidualna kwestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poldek 05.01.2005 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Witam !!! Faktycznie Macie zajeb............cie duży problem PZDR. A jakie maszTy, skoro nasze są takie miałkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KP 05.01.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 ...a sobie poprawić statystykę wpisów... Coś strasznie uczuleni jesteście na tą kwestię. Prosiłam weba, aby wyłączył mi licznik, ale nie chce się zgodzić. Taka ilośc to raczej wstyd niż chluba. Jak się ma coś do powiedzenia w temacie to nie tylko wstyd ale i chwała. Podam tu przykład Zbycha który bardzo szybko nabijał sobie licznik pomagając jednocześnie wielu forumowiczom w rozwiązaniu ich istotnych problemów. Denerwuje mnie natomiast jak niektórzy wchodzą w wątki które nie są w kręgu ich zainteresowań i koniecznie muszą coś tam wtrącić np. przy temacie o okablowaniu RTV ktoś informuje że właśnie wyrzucił telewizor z domu i namawia do tego innych, ktoś inny że zrobił harmonogram rodzinny na oglądanie telewizji... .Co to ma wspólnego z tematem? Przy dyskusji o pompie ciepła zaraz są krytykanci zarzucający że to instalacja tylko dla snobów lub dla ludzi nie umiejących liczyć, że ta inwestycja się nigdy nie wróci. Potem okazuje się że człowiek ma120m domu, do tego gaz ziemny i z punktu widzenia praktycznego temat pompy ciepła zupełnie go nie dotyczy. Takich przykładów można mnożyń jak choćby ostatnio wątek o twardości gresu polerowanego. Żeby podac linki, trzeba je samemu odszukać, a to też czas zabiera Można sobie co niektóre tematy odpuszczać, może kto inny poda jakiś link albo coś poradzi. Jak nie, temat zejdzie z zerem ze strony, a jego autor napewno inaczej to odbierze niż wpis typu " zobacz co masz napisane pod nikiem, nie zaśmiecaj forum " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.01.2005 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 A tak w ogóle to czuję się pokrzywdzony , mając o mało co 5 % wkład w licznik ogólny Forrum Muratorrum właśnie się dowiedziałem, że nikt mnie nie czyta. Nie chcę cię martwić ale do 5% brakuje ci sporo ponad 20 tys wpisów Na razie masz 0% całości http://www.republika.pl/jezier/kroyena.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.01.2005 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 A co do tematu to uważam, że autorzy nawych wątków powinni być wdzięczni za taki strofujący wpis. Dzięki temu wywiązuje się dyskusja i teoretycznie z góry przegrany temat zaczyna żyć, ktoś coś dopisze na temat inny nie ale coś się dzieje. Wątek żyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ariete 05.01.2005 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Fachowca w danej dziedzinie nie irytują powtarzające się pytania. Irytują fachowca, który nim został czytając forum. Boi się, czy aby wiadomości uzyskane na tym forum dobrze przekaże, czy czegoś nie przekręci Bezpieczniej jest więc odesłać do wyszukiwarki. Takie jest moje odczucie osobiste. Nic przecież nie stoi na przeszkodzie napisać: poszukaj tego w wątku tym i tym. Mniej pisania i jakoś życzliwiej brzmi. A jeżeli chodzi o wyszukiwarkę, to może krok po kroku jakiś mały kursik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 05.01.2005 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Witam serdecznie w Nowym Roku i życzę Wam wszystkim wszelkiej pomyślności oraz więcej życzliwości... Proponuję, aby zrobić tak, jak jest na wielu innych forach, czyli wprowadzić "przyklejanie" ważnych wątków na górze każdego działu. Takie przyklejenie danego tematu naprowadza nowicjuszy. Od razu wskazuje ważne, podstawowe tematy, bez szukania. Jeśli ważnych tematów jest wiele, można je umieścić w ogłoszeniu, które będzie przyklejone na początku forum. Te ważne tematy mogą wskazać forumowicze (np. drogą głosowania). Jako przykład podam moje ulubione forum komputerowe INFOJAMA: http://www.zbychdom.republika.pl/rozne/Infojama.jpg Ponad to bądźmy wyrozumiali. To, co dla nas jest oczywiste, dla innych jest zagadką. Nie każdy sobie radzi z obsługą komputera, nie każdy płynnie porusza się po internecie. Dla niektórych to czarna magia, próbują swoich sił i co? Piącha na dzień dobry... "Poszukaj sobie", "To już było", itp. Pomóżmy tym początkującym. Jeśli temat, którego dotyczy pytanie już był, to postarajmy się podać link do tego tematu, albo powstrzymajmy się od komentarzy... Pozdrawiam serdecznie. ZBYCH . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 05.01.2005 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Hmm.... Temat rzeka się rozwinął...... Pozwolicie, że napiszę jak to wygląda z mojego (oczywiście subiektywnego) punktu widzenia. Wielokrotnie powtarzane zapytania typu: porotherm lub max, wełna lub dachówka cementowa czy ceramiczna, parterowy czy z poddaszem i inne podobne doprowadziły do tego, ze przestałem już w te wątki wchodzić. Wszystko co na ten temat wiedziałem już napisałem a czego nie wiedziałem dowiedziałem się z dziesiątków już istniejących wypowiedzi. Czyli szkoda czasu niczego się nie nauczę i niczego więcej nie jestem w stanie przekazać. W innych wątkach mniej „klasycznych” niemniej często powtarzanych wielokrotnie stosowałem i ja zasadę pouczenia – już było, poszukaj i zamieszczałem poniżej kilka przykładowych linków do tych wątków. Szczytem było zadawanie pytań (w temacie typowym) i po kilku godzinach zamieszczenie kolejnego postu strofującego Forumowiczów, że pytający jeszcze nie otrzymał odpowiedzi na swoje pytanie- służę przykładami. W kilku przypadkach poczuwszy się wywołanym do tablicy podałem linki do odpowiednich już istniejących wątków z informacją, że mnie czynność wyszukiwania zajęła około 2-3 minut i było to czas kilkaset razy krótszy od okresu czasu jaki zadający pytanie czekał na odpowiedź której zresztą i tak nie uzyskał. A co powiecie o kimś kto zadał w przeciągu godziny to samo pytanie 17 razy w 17 różnych działach tego Forum? Czy powinien się dziwić, że żadnej odpowiedzi nie uzyskał? Czy powinien się dziwić, ze kilku Forumowiczów zwróciło mu uwagę na to, ze zaśmieca Forum? Wiem, że pod koniec roku powtarzają się typowe pytania dot. Ulgi remontowej. W dziale Prawo i pieniądze zamieściłem post z kilkoma linkami do wątków w których Forumowicze zamieścili wyczerpujące odpowiedzi na ten temat. Moich subiektywnych przemyśleń ciąg dalszy - denerwowały (specjalnie piszę w czasie przeszłym – już mnie nie denerwują, przestałem je czytać) mnie posty których tytuły w żaden sposób nie wskazują na istotę problemu. Przestałem już reagować na posty które noszą jakże często spotykany tytuł – Pomocy !!!!! lub Co lepsze? Lub ile kosztuje? Przesadna lakoniczność. A treść innych pytań Ile za fundamenty? Ile za stan surowy? Czy xxx złotych to dobra cena? I żadnych konkretów Jaka powierzchnia domu, jaki materiał, jaki standard, kompletnie nic. Co do tematów „okołobudowlanych” to nie mam nic przeciwko nim. Byle by tylko zostały zamieszczane w działach tematycznych. A takich działów jest naprawdę sporo. Każdy znajdzie dział odpowiedni dla zadanego pytania. Niestety duża część Forumowiczów uparła się swoje pytania zadawać w dziale Wymiana doświadczeń. Dział ten stał się w związku z tym istną „Stajnią Augiasza” i poruszanie się w nim z tygodnia na tydzień staje się coraz to trudniejsze. Co do wyszukiwarki. Jest to całkiem sprawne narzędzie. Trzeba tylko zadać sobie trochę trudu by efektywnie z niego korzystać. Ktoś napisał w tym wątku Nie można wyszukiwać po tytułach postów, tylko po treści i ewentualnie tytule. Daje to parę tysięcy postów z hasłem np. fundament. Przyjmijmy, że zadającego pytanie nteresuje problem izolacji fundamentów Owszem jeśli do wyszukiwarki wrzuci się słowo fundament to rzeczywiście wynikiem mogło być nie kilka tysięcy rezultatów szukania lecz 1298 (stan na dzień dzisiejszy) A wystarczyło tylko wpisać następującą frazę fundament and izolacja by tych rezultatów było tylko 101 (stan na dzień dzisiejszy) Różnica diametralna. Nieprawdaż? Inny cytat z dyskusji w tym wątku. Wyszukiwarka działa dramatycznie, bo wyrzuca posty w wątkach i nie można np. znaleźć samych wątków. Wystarczy w lewym dolnym roku kliknąć na opcję „pokaż wyniki jako posty” i zamiast tematów masz konkretne wypowiedzi z zadanym wyszukiwarce słowem. Powtarzam - Wyszukiwarka to całkiem sprawne narzędzie. Trzeba tylko zadać sobie trochę trudu by efektywnie z niego korzystać. Inny cytat z dyskusji problem jest w moderatorze, który powinien porządkować forum dla naszego dobra. Jako kilkuletni bywalec tego forum widziałem już próby działania moderatora w tym zakresie. Niestety kończyło się to dramatycznymi kolejnymi postami zarzucającymi redakcji stosowanie cenzury, ponownymi postami z tym samym pytaniem w tym samym dziale z groźbą pod adresem moderatora by nie ważył się przenosić tego wątku. Część postów zaczyna się w ogóle od stwierdzenia – Wiem, że to pytanie powinienem zadać w dziale XXX ale zadaję w dziale Wymiana doświadczeń bo innych działów nikt nie czyta.... I jak tu z tym walczyć? Uffff.... może już skończę przynudzać tych nielicznych którzy dotrwali do końca mojej wypowiedzi. Pozdrawiam wytrwałych i ..... tych mniej wytrwałych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ariete 05.01.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Wytrwałem. Słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 05.01.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Ja nie dałem rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KP 05.01.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Myślę że na forum bardzo dobrze sprawdziłaby się najmądrzejsza zasada stosowana przy prowadzeniu samochodu - pamiętaj że nie wszyscy jeżdżą tak dobrze jak ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.01.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Na forum jest obecnie 37131 wątków. Na 7573 zapytań nikt nigdy nie odpisał. Nawet aby przypomnieć o wyszukiwarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts