dedert 20.03.2023 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Mam taką poziomicę z aliexpres, ok 3 lat. Myślę że na początku pokazywała dość dobrze, na budynku o długości 10m laser postawiony na środku pokazywał dobry poziom na obu kocach ściany (zgrywało się to przynajmniej z poziomem bloczków stawianych przez majstrów za pomocą poziomicy ręcznej (wcześniej narożniki wyznaczono waserwagą). Później poziomowałem sobie sam szalunki stropu i ekipa która wylewała strop była pod wrażeniem dokładności poziomu bo sprawdzali to niwelatorem Bosha. Ale później coś się stało że mój Pracmanu postawiony na środku strychu pokazuje niedokładności rzędu 1 czy nawet 2 cm. Czyli jeśli postawie przy jednej ścianie i zrobię znaczniki poziomu na 5m oraz 10 m dalej, a później przestawię poziomicę na znacznik przy tych 5 m to na końcach ścian już się nie zgrywa i opada o 1-2 cm. Chociaż wahadełko się buja, więc nie jest zblokowane (kiedyś w innym starszym laserem zblokowało mi się małą śrubką która się wykręciła skądś). I teraz pytanie jak to skorygować i jakiej drugiej poziomicy (myślę że coś lepszego) użyć żeby usprawnić tą? Co byście polecili? Czytając komentarze tego Pracmanu zauważyłem jedną opinię że na 6 metrach bodajże, laser opada na ok 5mm co w sumie chyba nie jest aż źle. Ale 1-2 cm to już sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kirin 21.03.2023 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2023 Ja poziomicę dokładnie tej firmy odesłałem zaraz po obejrzeniu jak wyglądała - poobijana a obtarcia zostały zamalowane markerem (!). Zrobiłem test poziomów i było na tyle słabo, że kupiłem firecore i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 30.03.2023 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 Wyślij do serwisu najlepiej i Ci specjaliści skorygują i w razie potrzeby naprawią. Wiem na pewno, że taki serwis prowadzi EGA w Starogardzie Gdańskim i obsługują też wysyłkowe zlecenia. Nie raz już do nich wysyłałem swój sprzęt i zawsze był zrobiony szybko i dokładnie. Serwis zawsze dzwonił z wyceną i mówił, co jeszcze należałoby zrobić. Także proponowałbym wysłać niwelator tam, lub do jakiegokolwiek innego serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts