rypek1 21.03.2023 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2023 Witam, mam w salonie takie płyty https://www.leroymerlin.pl/materialy-wykonczeniowe/elewacje/kamien-elewacyjny-i-dekoracyjny/beton-architektoniczny-szary-40-x-80-cm-steinblau,p423535,l466.html?&&gclid=CjwKCAjwq-WgBhBMEiwAzKSH6OnME9zX_RGxguwHbcr7ey3XO_nSM7NhddVD1vLsZs7Pl7myAMSJPhoCQtkQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Chciałbym je przemalować i teraz się zastanawiam, czy można jakąś zwykłą farbą do ścian? Płyty są w domu na ścianie nie są narażone na warunki atmosferyczne, nikt po nich nie chodzi etc Więc zastanawiam się czy 'normalna' farba zda egzamin. Jeśli nie - czy są jakieś farby do betonu do wnętrze? Widziałem, że większość farb do betonu nie do końca nadaje się do wnętrze - chodzi mi o bezpieczeństwo, przesiadywanie i wdychanie oparów z takiej farby chyba nie jest dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 30.03.2023 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 Zwykła emulsja będzie oki, tylko żeby ładnie zamalować wszystkie pory, dobrze byłoby zrobić to natryskowo. Tylko pamiętaj, że nie każdy pistolet może natryskiwać gęstszą farbę, więc jak byś chciał jakiś kupić do pomalowania tych płyt, to postaw na niedrogą markę która ma duże dysze, np. Tresnar albo Higo, z takich marketówek w przystepnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts