Wojteek88 24.03.2023 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2023 (edytowane) Cześć. Jestem zmuszony wymyślić coś, co zniwelowałoby hałas od sąsiada z góry. W całym mieszkaniu mam zamontowane sufity podwieszane, pustka między sufitem podwieszonym, a stropem to około 7 cm. Niestety jestem już praktycznie na końcówce remontu, dlatego szukam pomysłu jak i czym wypełnić ta pustkę bez demontażu sufitu podwieszanego. Poniżej kilka moich pomysłów:1) wywiercenie otworów w suficie i wstrzyknięcie dwuskładnikowej pianki [reklama]2) wywiercenie otworów w suficie i wyliczenie cisnieniowo wełny celulozowe.3) wywiercenie otworów w suficie i wyliczenie cisnieniowo perlisty[reklama] Mieszkanie z wielkiej płyty w Krakowie. Zależy mi by uniknąć demontowania sufitu podwieszanego. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł/opinie to będę wdzieczny za informację. Edytowane 24 Marca 2023 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/272769-wyciszenie-mieszkania-wype%C5%82nienie-pustki-nad-sufitem-podwieszonym/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interbuduje 10.10.2023 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2023 Cześć. Jestem zmuszony wymyślić coś, co zniwelowałoby hałas od sąsiada z góry. W całym mieszkaniu mam zamontowane sufity podwieszane, pustka między sufitem podwieszonym, a stropem to około 7 cm. Niestety jestem już praktycznie na końcówce remontu, dlatego szukam pomysłu jak i czym wypełnić ta pustkę bez demontażu sufitu podwieszanego. Poniżej kilka moich pomysłów: 1) wywiercenie otworów w suficie i wstrzyknięcie dwuskładnikowej pianki [reklama] 2) wywiercenie otworów w suficie i wyliczenie cisnieniowo wełny celulozowe. 3) wywiercenie otworów w suficie i wyliczenie cisnieniowo perlisty [reklama] Mieszkanie z wielkiej płyty w Krakowie. Zależy mi by uniknąć demontowania sufitu podwieszanego. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł/opinie to będę wdzieczny za informację. Udalo sie rozwiazac problem? Mam dokladnie taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/272769-wyciszenie-mieszkania-wype%C5%82nienie-pustki-nad-sufitem-podwieszonym/#findComment-8078440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts