W-waBiker 05.01.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Witam!Mam przy parkanie na zewnątrz szafke główną energetyczną z której idzie kabel do szafki budowlanej która stoi na działce i jest w niej licznik oraz kontakty 2 normalne i 2 na siłe oraz bezpieczniki i teraz moje pytanie jak w temacie, jakie są koszty (budynek jest w stanie surowym) ile to czasu trwa i jaka procedura załatwiania itp?Czy może mi to zrobić elektryk bez żadnego powiadamiania i załatwiania w energetyce(chociarz tak na razie)?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 05.01.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 może kłamię, ale masz przyłącze w linii ogrodzenia i odbiór na placu Od skrzynki do domu robi twój elektryk. Ale może się nie znam, to chociaż posta podniosę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekde 05.01.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Jeśli to ma byc przylacze docelowe to jest oplata za kazdy kilowat (okolo 140 PLN). A samo przyłacze robi twój elektryk. Jeśli pociągniesz sobie prad z szafki budowlanej to nic nie kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kangoo 05.01.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Kosztuje i owszem: po pierwsze ewidencja geodezyjna kabla pomiędzy skrzynkš a budynkiem (chyba że ewidencję zrobisz całociowo na koniec budowy), po drugie praca elektryka, po trzecie jeżeli nie masz opłaty za przydział kW, to jeszcze ta opłata. Dodatkowo warunki przyłšcza energetycznego sš ważne przez pewien czas (chyba rok, nie pamiętam) więc jeżeli już sš nieaktualne to trzeba nowe warunki i oczywicie nowa umowa z odbiorem docelowym nie plac budowy a budynek mieszkalny. Właciwie jeżeli masz dobrego elektryka to powinien wszystko załatwić za ciebie, ty tylko podpisujesz papiery i płacisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts