Marek1719517356 31.03.2023 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2023 Od konstruktora Moje zmiany Rysunek Poziom wody gruntowej nawiercono na głębokości ok. 1,7 – 2,1 m p.p.t. Poziom wody gruntowej może wahać się o ok. ± 0,5 – 0,8 m Obawiam się podciągania wilgoci do góry Czy nie przesadzam z ta hydro izolacjo, ale lepiej teraz niż potem się męczyć Drenażu nie będze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ganatbasa 15.04.2023 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2023 (edytowane) Cześć! Jestem w Kalifornii i jak być może słyszałeś, było tu mokro! Mam zaplanowane rozpoczęcie budowy ADU o powierzchni 900 stóp kwadratowych, zbudowanego na płycie betonowej w maju. Moja działka jest płaska i piaszczysta. Ulewne deszcze, które mieliśmy, stworzyły małe jezioro, w którym powstanie moje ADU. Jest co najmniej 4 cale stojącej wody Speed Test https://vidmate.bid/ . To głupie pytanie, ponieważ wiem, że płyty betonowe są bardzo powszechne, ale jak mogę zapewnić, że zostanie zbudowany tak, aby był wodoszczelny? Wydaje mi się, że ma 4 cale, ale może to być 5. Jeśli to ma znaczenie, będzie miał również ogrzewanie podłogowe. Każdy wgląd byłby bardzo mile widziany. Jestem wdzięczny za cały deszcz, naprawdę dał mi do myślenia! Edytowane 17 Kwietnia 2023 przez ganatbasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts