Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak długo może stać ława fundamentowa?

start2010

Recommended Posts

Cześć,

Planuje budować się etapami gdyż nie chce się narazie bawić w kredyty a jak wiadomo, taniej nie będzie więc chciałbym już powoli coś zaczynać gdzie znajdę w dobrej cenie to kupować czy już coś działać, dlatego mam pytanie jak długo może stać ława fundamentowa? Rok? Dwa?

Mam możliwość wykonania fundamentu w dobrej cenie dlatego nie wiem czy jest sens. Niby można, ale wolę zapytać też innych źródeł zanim sam zadecyduje czy to zrobię czy jednak odpuszczę

• 2 months później...
Planuję zbudować taras wolnostojący obok mojego domu, ale ze względu na projekt domu przytwierdzenie tarasu do domu za pomocą tablicy rejestracyjnej jest niewykonalne. Jaka jest minimalna odległość od istniejącego fundamentu, w której mogę postawić stopę bez żadnych problemów? Alternatywnie, o jakich problemach powinienem przeczytać?

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
Zależy od rodzaju kamienia. Kamień metamorficzny, taki jak granit lub marmur, przetrwa znacznie dłużej niż kamień osadowy, taki jak wapień. Najważniejszy jest sposób budowy. Jeśli zamierzasz po prostu zbudować platformę na słupach, nie rozumiem, dlaczego kamień miałby nie działać. Najlepszym materiałem do prac fundamentowych będzie lany beton. O wiele szybciej wykonasz wylewanie betonowych filarów niż ustawianie kamiennych filarów 192.168.0.1 router login . Edytowane przez chiklya1