bachus_ 05.04.2023 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2023 Dzień Dobry,Bardzo podoba mi się jako materiał na podłogę korek. Jakie są Wasze doświadczenia - głównie negatywne? Pierwsze co usłyszałem, że niezbyt nadaje się przy ogrzewaniu podłogowym (korek średnio przewodzi ciepło), jednak nie mam ogrzewania podłogowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jambos 10.04.2023 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2023 Rodzice od wielu lat mają korek w łazience. Pierwsza warstwa położona była pewnie ponad 25 lat temu, po remoncie jakieś 15 lat temu położona została druga warstwa. Też nie mają ogrzewania podłogowego i super wrażenie jest. Są to jakieś płyty korkowe lakierowane o wymiarach ok. 25x50cm klejone do podłoża na klej strasznie śmierdzący. Nie znam jego składu, ale po 15 latach dalej go sobie przypominam Wadami takiej podłogi korkowej jaką mają rodzice to odwzorowanie nierówności spod spodu płyt korka na jego powierzchni, zmiana koloru na ciemny w miejscach często mokrych oraz powiększanie się przerw pomiędzy poszczególnymi płytami. Po montażu podłogi nie było widać łączeń, obecnie są delikatne przerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barry66 28.05.2023 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2023 (edytowane) Mamy korek w naszej pralni, jest ponad betonem, więc nie mogę komentować hałasu, ale zauważyłem, że urządzenia takie jak pralka, suszarka i zamrażarka z czasem zapadają się w podłogę, więc jeśli planujesz postawić na niej ciężkie meble, sugerowałbym może szerokie plastikowe „nóżki”, które przechodzą pod nimi, aby rozłożyć ciężar https://omegle.onl/ vshare . Edytowane 30 Maja 2023 przez barry66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts