hgfer2 06.04.2023 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 (edytowane) Dzień dobry, Ostatnio zorientowałem się za bardzo słyszę sąsiada, szczególnie jak wierci. Doszedłem do wniosku, że mamy po prostu wspólna ścianę. Te budynki to są domy jednorodzinne w zabudowie szeregowej, czyli nie powinnismy mieć żadnych wspólnych elementów. Znalazłem zdjęcie z budowy i na żółto jest ściana między mną i sąsiadem i jest ewidentna wspólna. Obok po prawej jest ściana między kolejnymi budynkami i jest tak jak być powinno - czyli jest styropian między budynkami. Czy coś da się z tym zrobić. Edytowane 6 Kwietnia 2023 przez hgfer2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qropatwa 06.04.2023 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Bo to "bliźniak w zbudowie szeregowej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 06.04.2023 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Czy coś da się z tym zrobić. Konstrukcji już nie zmienisz. Możesz próbować wyciszać ścianę ze swojej strony. Ale najskuteczniejsze wyciszenie jest, gdy układa się je od strony powstawania dźwięku, więc w ten sposób większą różnicę może odczuć sąsiad niż Ty sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts