demiane 08.04.2023 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2023 WitamZastanawiam się nad sposobem izolacji za pomocą taśm systemowych Aluthermo lub maty Aerożel zamiast pozostawiania w trakcie wykonywania nadproży miejsca na XPS.Ktoś stosował te produkty? Mógłby się wypowiedzieć?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hisen22 26.04.2023 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2023 (edytowane) Ach, mam już 18 takich zainstalowanych, poza oknami, pod ociepleniem zewnętrznym, więc nie ma możliwości ich teraz zmieniać. Silniki są typowe AC, 230V z 4 przewodami - bezpieczeństwa, neutralnym i dwufazowymi - jeden w górę, drugi w dół. Do wszystkich mam już zainstalowane sterowniki w puszkach elektrycznych (podłączone do włączników ściennych) oraz okablowanie pomiędzy sterownikami a miejscem gdzie znajduje się główna skrzynka elektryczna 10.0.0.0.1 192.168.1.254 . Więc trochę utknąłem z tą konfiguracją i muszę ją zautomatyzować - z perspektywy czasu byłoby o wiele łatwiej używać kontrolerów bezprzewodowych, zigbee lub cokolwiek innego i integrować je bezpośrednio. Ale cóż, moja paranoja od informatyka zaczęła działać i chciałem zrobić wszystko przewodowo… Edytowane 27 Kwietnia 2023 przez hisen22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts