Fuman 09.04.2023 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2023 Cześćwe wtorek została skończona u mnie podłogówka. Próba szczelności 6bar przez 4h. Temp około 3c (nie było spadku poniżej 0)W środę zostały zrobione wylewki miksokretem. Wczoraj na manometrze zaobserowowałem, że ciśnienie wynosiło 3,2bara, dzisiaj jest 2,6bara. Czy to normalne? Podłogówka odpowietrzona i napełniona wodą. Rurki - Sigma (pe-rt 16) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.04.2023 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2023 Szklanej kuli nie mam, ale....Wiesz co to "ciepło hydratacji" ?Coś budujesz, to pewno poczytałeś jak wiąże beton.Pierwsza twardość - kilka (3-6) godzin.Druga - około doby (wtedy się najbardziej grzeje)Trzecia i ostateczna - 28dni (około).Zalałeś rurki, podgrzało się a potem wystygło.Puki jakieś ciśnienie jest - jest dobrze.Nie bądź raptus, poczekaj kilka dni i zobacz czy się co zmienia BARDZO.Jeżeli jest jak myślę - to jest to normalne. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts