adibe2022 10.04.2023 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2023 (edytowane) Witajcie, pisze w takiej sprawie zakupiłem używaną pralkę Miele bez węża Aquastop , jest normalny taki pleciony . Mam takie pytanie , czy ten wąż z Aquastopem chroni przed wyciekiem wody (odcina wodę od pralki) tylko podczas prania kiedy tylko jest włączone zasilanie pralki ?? Czy jeśli pralka jest wyłączona to ten wąż już niema żadnej funkcji , może pęknąć i zalać może woda pomieszczenie. Piszę bo gdy nie będzie nas w domu to boje się że ten wężyk bez Aquastopu może pęknąć. Czy ten wąż z Aquastopem ma jakieś połączenie elektroniczne z pralką że na przykład pralka zaczyna cieknąć to odcina wodę ? czy może ten Aquastop dotyczy tylko samego węża , że jest podwójna ścianka w tym wężu , bedzie przeciek i odetnie wodę , czy tak to działa ?? Niemam pojęcia. Może mi ktoś to wytłumaczyć. a może moja pralka niema Aquastopu dlatego jest też normalny wąż Mój model to Miele w5873 wps edition 111 Pozdrawiam. Edytowane 10 Kwietnia 2023 przez adibe2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siinski 10.04.2023 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2023 Jeżeli masz tam wąż pleciony i pralka działa i pobiera wodę to nic bym nie dłubał. Miele sama w sobie jest synonimem wysokiej jakości a zbrojone węże jakoś nie pękają.Aqua stop może być realizowany na kilka sposobów.Najpopularniejszy ,który znajdziesz w każdej zmywarce to elektrozawór na wężu zaraz za jego przyłączem do wody .Sterowany jest on jest ze zmywarki i jednie na sygnał z niej się otwiera , wtedy woda jest pobierana , domyślnie jest zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adibe2022 11.04.2023 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 Dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts