DUNIA.MD 19.04.2023 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Do wszystkich piszących nie na temat - gdzie te zagraniczne dobre kotły na zgazowanie drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 19.04.2023 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Wiadomo, że nadwyżka z PV (net-metering). Włączyłem ogrzewanie ale PC i korzystam z nadwyżki prądu z PV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 19.04.2023 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Tak, Niemcy niepotrzebnie wycofali się z energii jądrowej. Niemcy to perfekcjoniści, wiedzą co robią - paliwo jądrowe się kończy. Polskie Lasy Tu nie chodzi o lasy tylko to co jest pod nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 19.04.2023 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 i korzystam z nadwyżki prądu z PV Ekolog od siedmiu boleści. Ciekawe co zrobisz za parę lat trucicielu z tą tykająca bomba ekologiczną na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 19.04.2023 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Niemcy to perfekcjoniści, wiedzą co robią - paliwo jądrowe się kończy. Tu nie chodzi o lasy tylko to co jest pod nimi. Co jest pod tymi lasami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 19.04.2023 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Ekolog od siedmiu boleści. Ciekawe co zrobisz za parę lat trucicielu z tą tykająca bomba ekologiczną na dachu. Nie jestem trucicielem, nie masz pojęcia o czym piszesz. Tykając a bomba to w kotłowniach na węgiel i na drewno. Jesteś lobbystą i to kształtuje Twoje wypowiedzi. PV nie jest bombą ekologiczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.04.2023 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 (edytowane) Ekolog od siedmiu boleści. Ciekawe co zrobisz za parę lat trucicielu z tą tykająca bomba ekologiczną na dachu. Uzupełnij wiedzę: https://corab.pl/aktualnosci/utylizacja-i-recykling-paneli-fotowoltaicznych-jak https://lighthief.com/o-co-chodzi-w-recyklingu-paneli-fotowoltaicznych/ Edytowane 19 Kwietnia 2023 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson29 19.04.2023 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Tykając a bomba to w kotłowniach na węgiel i na drewno. Jakoś tak tyle lat tyko , tyko i wybuchnąć nie może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 19.04.2023 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Uzupełnij wiedzę: https://corab.pl/aktualnosci/utylizacja-i-recykling-paneli-fotowoltaicznych-jak https://lighthief.com/o-co-chodzi-w-recyklingu-paneli-fotowoltaicznych/ Takie artykuliki, zapowiedzi i zapewnienia to możesz pokazywać komu innemu. Jest tak jak mówił Gustlik w Konopielce - oszustwo i k... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.04.2023 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Jakoś tak tyle lat tyko , tyko i wybuchnąć nie może Bo to nie bomba, tylko cichy zabójca. Na szczęście sukcesywnie eliminowany z otoczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.04.2023 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Takie artykuliki, zapowiedzi i zapewnienia to możesz pokazywać komu innemu. Jest tak jak mówił Gustlik w Konopielce - oszustwo i k... . Ja wiem, że trzeba komu innemu - tacy, jak Ty nie są w stanie zrozumieć.... Ale nie każdy musi mieć PV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 19.04.2023 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Jesteś lobbystą i to kształtuje Twoje wypowiedzi. . Jestem użytkownikiem i propagatorem mądrych prostych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson29 19.04.2023 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Bo to nie bomba, tylko cichy zabójca. Może ustalcie z kolegą czy to bomba czy cichy zabójca , bo już się powoli gubię w tym waszym filmie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 19.04.2023 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 (edytowane) Bo to nie bomba, tylko cichy zabójca. Na szczęście sukcesywnie eliminowany z otoczenia Już to widzę. Wszystko to co za granicą nie wypaliło jest (było) ładowane do takich "biednych" lub "sprzedajnych" krajów jak nasz. To przypomina lata 90-te gdzie w Niemczech wymieniali z powrotem okna plastikowe na drewniane a u nas była to nowość i zachwyt. Edytowane 19 Kwietnia 2023 przez DUNIA.MD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 19.04.2023 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Ja wiem, że trzeba komu innemu - tacy, jak Ty nie są w stanie zrozumieć.... Ale nie każdy musi mieć PV Mam od 12 lat gruntowa pompę ciepła bo wiem że jest to mądre, oszczędne i wygodne rozwiązanie. PS. A z tymi panelami to jest jak w skeczu Neo-Nówki " " - ruchaj... Cię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 19.04.2023 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Jakoś tak tyle lat tyko , tyko i wybuchnąć nie może Bomba ekologiczna, zdrowotna, środowiskowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 19.04.2023 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Już to widzę. Wszystko to co za granicą nie wypaliło jest (było) ładowane do takich "biednych" lub "sprzedajnych" krajów jak nasz. To przypomina lata 90-te gdzie w Niemczech wymieniali z powrotem okna plastikowe na drewniane a u nas była to nowość i zachwyt. Obecnie w Polsce w większości jakie montuje się okna? Drewniane czy "plastikowe" i co lub kto decyduje o wyborze? Niemcy czy Polacy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson29 19.04.2023 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Plastikowe bo tańsze. <-----tykająca bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.04.2023 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Już to widzę. Wszystko to co za granicą nie wypaliło jest (było) ładowane do takich "biednych" lub "sprzedajnych" krajów jak nasz. To przypomina lata 90-te gdzie w Niemczech wymieniali z powrotem okna plastikowe na drewniane a u nas była to nowość i zachwyt. Nie wiesz o czym piszesz - polskie firmy hurtowo eksportują okna PCV za Zachód. Bardzo dziwne to, o czym piszesz, bo dwa lata temu byłem w nowym mieszkaniu w DE i okna miało, a jakże, PCV. Może nawet polskie. Fotowoltaika też się "nie sprawdziła" na Zachodzie ? Mam od 12 lat gruntowa pompę ciepła bo wiem że jest to mądre, oszczędne i wygodne rozwiązanie. PS. A z tymi panelami to jest jak w skeczu Neo-Nówki "Wigilia" - ruchaj... Cię. Tak mnie ruchaj., że od czterech lat płace 400zł rocznie za prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.04.2023 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Może ustalcie z kolegą czy to bomba czy cichy zabójca , bo już się powoli gubię w tym waszym filmie . Ja nie muszę nic ustalać, on ma takie zdanie, ja inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts