Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kocioł zgazowujący drewno - przegląd ciekawych konstrukcji ze Świata

DUNIA.MD

Recommended Posts

• Odpowiedzi 106
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ekolog od siedmiu boleści. Ciekawe co zrobisz za parę lat trucicielu z tą tykająca bomba ekologiczną na dachu.

Nie jestem trucicielem, nie masz pojęcia o czym piszesz.

Tykając a bomba to w kotłowniach na węgiel i na drewno.

Jesteś lobbystą i to kształtuje Twoje wypowiedzi.

PV nie jest bombą ekologiczną.

Ekolog od siedmiu boleści. Ciekawe co zrobisz za parę lat trucicielu z tą tykająca bomba ekologiczną na dachu.

Uzupełnij wiedzę:

https://corab.pl/aktualnosci/utylizacja-i-recykling-paneli-fotowoltaicznych-jak

https://lighthief.com/o-co-chodzi-w-recyklingu-paneli-fotowoltaicznych/

Edytowane przez fotohobby

Takie artykuliki, zapowiedzi i zapewnienia to możesz pokazywać komu innemu. Jest tak jak mówił Gustlik w Konopielce - oszustwo i k... .

Bo to nie bomba, tylko cichy zabójca. Na szczęście sukcesywnie eliminowany z otoczenia

Już to widzę. Wszystko to co za granicą nie wypaliło jest (było) ładowane do takich "biednych" lub "sprzedajnych" krajów jak nasz. To przypomina lata 90-te gdzie w Niemczech wymieniali z powrotem okna plastikowe na drewniane a u nas była to nowość i zachwyt.

Edytowane przez DUNIA.MD

Już to widzę. Wszystko to co za granicą nie wypaliło jest (było) ładowane do takich "biednych" lub "sprzedajnych" krajów jak nasz. To przypomina lata 90-te gdzie w Niemczech wymieniali z powrotem okna plastikowe na drewniane a u nas była to nowość i zachwyt.

Obecnie w Polsce w większości jakie montuje się okna? Drewniane czy "plastikowe" i co lub kto decyduje o wyborze?

Niemcy czy Polacy?

Nie wiesz o czym piszesz - polskie firmy hurtowo eksportują okna PCV za Zachód.

Bardzo dziwne to, o czym piszesz, bo dwa lata temu byłem w nowym mieszkaniu w DE i okna miało, a jakże, PCV.

Może nawet polskie.

Fotowoltaika też się "nie sprawdziła" na Zachodzie ?

:)

Mam od 12 lat gruntowa pompę ciepła bo wiem że jest to mądre, oszczędne i wygodne rozwiązanie.

PS.

A z tymi panelami to jest jak w skeczu Neo-Nówki "Wigilia" - ruchaj... Cię.

Tak mnie ruchaj., że od czterech lat płace 400zł rocznie za prąd :)