lolson29 19.04.2023 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 a u nas była to nowość i zachwyt. Podobnie jest z energią jądrową , u nas zachwyt tam odchodzi się od tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.04.2023 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Podobnie jest z energią jądrową , u nas zachwyt tam odchodzi się od tego. Niestety w Niemczech Zieloni zaczęłi przeginać pałę i w końcu dopieli swego, ale na świecie działają 420 reaktory i budują się kolejne. W Polsce mam nadzieje też. Nie trzeba oglądać się tylko na Niemców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson29 19.04.2023 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 A ja myślę że Niemcy w końcu się ogarneli w sprawie tego atomowego syfu i dziękują już.Ale każdy może mieć przecież swoje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 19.04.2023 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 W Polsce mam nadzieje też. W aktualnych czasach to jest pewną gwarancją naszego bezpieczeństwa i nie chodzi tu o energię. Nie trzeba oglądać się tylko na Niemców Trzeba - opona Michelin wyprodukowana w Niemczech nie ma sobie równych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.04.2023 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 (edytowane) A ja myślę że Niemcy w końcu się ogarneli w sprawie tego atomowego syfu i dziękują już. Ale każdy może mieć przecież swoje zdanie. No tak, lepiej rujnować teren wydobywając węgiel brunatny i siać spalinami spalając to goowno w konwencjonalnych elektrowniach Poza tym, jeśłi mówimy już o Niemczech, to: Udział OZE w niemieckim zużyciu energii elektrycznej osiągnął w tym roku wysoki poziom. Według Federalnego Stowarzyszenia Gospodarki Wodnej i Energetycznej (BDEW) udział ten wyniósł 47 procent; rok wcześniej było to 42 procent. Mogą sobie za kaprys rezygnacji z atomu pozwolić Edytowane 19 Kwietnia 2023 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson29 19.04.2023 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Wracamy do tematu , drewno i kotły zgazowujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson29 19.04.2023 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Mogą sobie za kaprys rezygnacji z atomu pozwolić Naprawdę uważasz że uwierzę w te dziecinadę co tu właśnie napisałeś ? Niemiec kalkuluje bardzo dobrze, nie opłaca się , nie brnie w to dalej. I żadni zieloni , czerwoni czy tęczowi nie mają tu nic do gadania. Chcesz mi powiedzieć że panelami w zimę zaspokoją zapotrzebowanie ? Będą jarać polski węgiel i rosyjski gaz na potęgę a Tobie będą wmawiać że to szkodliwe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 19.04.2023 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Jaranie polskiego węgla i rosyjskiego gazu jest szkodliwe czy nie jest szkodliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.04.2023 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 (edytowane) Naprawdę uważasz że uwierzę w te dziecinadę co tu właśnie napisałeś ? Niemiec kalkuluje bardzo dobrze, nie opłaca się , nie brnie w to dalej. I żadni zieloni , czerwoni czy tęczowi nie mają tu nic do gadania. Chcesz mi powiedzieć że panelami w zimę zaspokoją zapotrzebowanie ? Będą jarać polski węgiel i rosyjski gaz na potęgę a Tobie będą wmawiać że to szkodliwe . Jeśli OZE w ich miksie pokrywa połowę zapotrzebowania, to znaczy, żę można. A OZE to nei tylko panele - tak dla przypomnienia. Energia z OZE przyrasta w ich miksie energetycznym rok do roku o kilka procent.. Idąc Twoim tokiem rozumowania - pewnie sie to opłaca Edytowane 19 Kwietnia 2023 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 19.04.2023 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Jeśli OZE w ich miksie pokrywa połowę zapotrzebowania, to znaczy, żę można. A OZE to nei tylko panele - tak dla przypomnienia. Energia z OZE przyrasta w ich miksie energetycznym rok do roku o kilka procent.. Idąc Twoim tokiem rozumowania - pewnie sie to opłaca Ta, poczytaj jak to OZE u nich działa "Niemcy: pierwsza noc bez atomu. Węgiel głównym źródłem energii, OZE prawie nie działają" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 19.04.2023 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Jaranie polskiego węgla i rosyjskiego gazu jest szkodliwe czy nie jest szkodliwe? Trują cię z inne strony a ty ciągle o tym szkodliwym drewnie. Zadbaj o swoją duszę a przyroda sam sobie poradzi. Jeszcze bym rozumiał tą troskę o Świat gdyby ta dbałość wypływała od wszystkich. A tak zbawiciele Świata z Europy wdychają smrody z pozostałej ogromnej części Świata. To nie ma żadnego sensu co udowodniły nakłady Europy na ochronę które poszły w "błoto". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson29 19.04.2023 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Jaranie polskiego węgla i rosyjskiego gazu jest szkodliwe czy nie jest szkodliwe? W Niemczech nie , w Polsce tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 19.04.2023 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 W Niemczech nie , w Polsce tak To wynika z unijnych przepisów czy z lepszego spalania w Niemczech niż w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson29 19.04.2023 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 To wynika z unijnych przepisów czy z lepszego spalania w Niemczech niż w Polsce? Ani jedno ani drugie. Wynika z tego że silniejszy może więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson29 19.04.2023 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 https://www.herz-energie.at/pl/produkt/kociol-kombinowany-zgazowujacy-i-peletowy/Kolejny dwupaliwowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 19.04.2023 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Ani jedno ani drugie. Wynika z tego że silniejszy może więcej Silniejszy więcej może zatruwać i smrodzić. No i może więcej decydować. W sumie u nas to tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 20.04.2023 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2023 Silniejszy więcej może zatruwać i smrodzić. No i może więcej decydować. W sumie u nas to tak jest. Czekam aż w końcu coś o o tym piecu napiszesz ale nie wolisz robić syf , ja jak czegoś nie wiem to się nie odzywam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 20.04.2023 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2023 (edytowane) https://www.herz-energie.at/pl/produkt/kociol-kombinowany-zgazowujacy-i-peletowy/ Kolejny dwupaliwowy Ależ mnie zaskoczyłeś... działa na tym samym zasadzie co w moim kotle. Mowa o automatycznym załączeniu palnika pelletowego po zgazowaniu drewna kawałkowego.... W poście nr #15 przeczytaj, co napisałem, a w poście nr # 20, @DUNIA nie uwierzył... napisał: Trochę sie to gryzie kurna... płytką wyobraźnię ma , i jeszcze się pyta, co za kocioł. Przecież kocioł nie ma nic wspólnego ze sterownikiem. Potem dorzucę filmik, skąd u mnie szamotowa płyta-ruszt z okrągłym otworem podpatrzona w kotłach szwedzkich. Nara. Edytowane 20 Kwietnia 2023 przez Alessandro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 20.04.2023 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2023 (edytowane) @DUNIA nie uwierzył... napisał: Trochę sie to gryzie kurna... płytką wyobraźnię ma , i jeszcze się pyta, co za kocioł. Przecież kocioł nie ma nic wspólnego ze sterownikiem. Płytki to ty jesteś. Co za czasy że trzeba przepraszać kogoś za jego niewiedzę. Jednym słowem, mam kocioł dwupaliwowy... jedyny na świecie. Owszem są... trzeba wymontowac palnik, chcący palić drewnem Po co piszesz głupoty a później atakujesz. Co ma sterownik skoro w trakcie palenia drewna nie może być w komorze palnik pelletowy. Teraz rozumiesz "płytki" inaczej. Edytowane 20 Kwietnia 2023 przez DUNIA.MD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson29 20.04.2023 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2023 Nasuwa się teraz który był pierwszy , sam miałbym ochotę na kocioł tego typu, ale cena poraża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts