Alessandro 20.04.2023 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2023 Nasuwa się teraz który był pierwszy , sam miałbym ochotę na kocioł tego typu, ale cena poraża. Pierwszy od pomysłu kotła dwupaliwowego był @karoka65 we wątku RBR, a palnika Revo Mini, którego mam, @karoka65 i @sambor z info. Obaj nachwalić nie mogli. Obecnie @sambor ma automatycznego palnika pelletowego Viking, prod. szwedzkiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 20.04.2023 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2023 Włodziu, niefortunne określenie .... przepraszam. Widzę że umysł zalewa jakaś ciecz. Teraz rozumiesz, czy nie ? Chodziło mi o ciekawe konstrukcje fabryczne a nie jakieś domowe gnioty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 20.04.2023 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2023 Pierwszy od pomysłu kotła dwupaliwowego był @karoka65 we wątku RBR, a palnika Revo Mini, którego mam, @karoka65 i @sambor z info. Obaj nachwalić nie mogli. Obecnie @sambor ma automatycznego palnika pelletowego Viking, prod. szwedzkiej Palnik pelletowy do działania można nawet zamontować do pieca kaflowego. Temat jest o ciekawych konstrukcjach kotłów zgazowujących drewno a nie o All-in-One. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 20.04.2023 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2023 Nasuwa się teraz który był pierwszy , sam miałbym ochotę na kocioł tego typu, ale cena poraża. Najważniejszy jest dobry, prosty kocioł zgazowujący. Palnik to tylko dodatek do takiego kotła, który można zamontować samemu. Pytanie tylko po co? - skoro pellet dla wydajności potrzebuje wymiennika czystego jak ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.04.2023 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2023 Ta, poczytaj jak to OZE u nich działa "Niemcy: pierwsza noc bez atomu. Węgiel głównym źródłem energii, OZE prawie nie działają" Mają to, co chcieli: Importują moc jądrową z Francj Każdy widzi, że popełnili głupotę, bo nikt nie idzie w ich ślady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 22.04.2023 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2023 nasuwa się teraz który był pierwszy , sam miałbym ochotę na kocioł tego typu, ale cena poraża. sigma dual Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson29 22.04.2023 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2023 Taki kocioł kombinowany jakby się nie nazywał kosztuje około 30k. Dla mnie to przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts