IzaRbe 13.04.2023 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 Dzień dobry, jakiś czas temu kupiłem dom od dewelopera. Woda pochodzi ze studni. Przed wprowadzeniem się, wykonałem badania wody, normy żelaza i manganu okazały się mocno przekroczone. Dodatkowo w wodzie były bakterie coli. W umowie mam jedynie zapis, ze dom będzie zaopatrzony w studnie, nie było wzmianki o tym, ze woda powinna być zdatna do użytku. Kto powinen być odpowiedzialny za przywrócenie studni i wody w niej do normalnego użytkowania? Czy przy odbiorze domu deweloper nie powinien wykonać badań ? Czy jeśli jego wyniki były prawidłowe, a moje przekroczone, to czy nie oznacza to ze doszło do zakupu domu niezgodnego z umowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 14.04.2023 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2023 W umowie mam jedynie zapis, ze dom będzie zaopatrzony w studnie, nie było wzmianki o tym, ze woda powinna być zdatna do użytku. ... czy nie oznacza to ze doszło do zakupu domu niezgodnego z umowa ? Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts