staruszek13 17.04.2023 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2023 Witam wszystkich, mam takie pytanko. Dotyczy ono instalacji wodnej zgrzewanej. Czy można zgrzewać ze sobą rury PP-R z PP? Chodzi mi że ta rura zielona pp-r (ma w środku aluminium) i czy jak ja zgraduje, to moge ja zgrzać z szarą pp (bez tego aluminium)? Z góry dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 17.04.2023 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2023 Normalnie zgrzewasz i tyle , tym się różnią że te drugie są wzmacniane siatką z włókna szklanego tzw stabi bo chyba o tych mówisz co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staruszek13 17.04.2023 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2023 Kij wie jaka to firma nawet zalane betonem. W środku maja aluminium i musze je skalpować. Czyli piszesz ze smiało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staruszek13 17.04.2023 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2023 Dokładnie to te, w środku maja aluminium do skalpu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 21.04.2023 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2023 Czy można zgrzewać ze sobą rury PP-R z PP? Nie. Aby połączyć ze sobą rury musisz uzyć mufy Jak najbardziej w jednej instalacji można te rury stosować zamiennie, bo kształtki którymi zgrzewa się rury są takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.04.2023 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2023 TAK! Można.(robiłem to wielokrotnie) Kiedyś zrobili rury PP.Jak wpuściłeś w nie cieplejszą wodę to gięły się jak gówno. Wisiały falbankami na uchwytach.Postanowiono coś z tym zrobić i wprowadzono do nich folię alu, która je usztywniła. Ale...Aby je łączyć wprowadzono systemowe "temperówki" dopasowane do odpowiednich średnic, którymi zdejmowało się warstwę alu, aby je można byłoo normalnie zgrzewać.Kłopotliwe, upierdliwe...https://allegro.pl/listing?string=zdzierak%20do%20rur%20ppPotem wprowadzono do PP koszulkę szklaną, która problem załatwiła. Powstały rury STABIGLASS.Łączy się je dostępnymi powszechnie kształtkami PP Adam M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts