arturpucz 24.04.2023 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2023 Mam pytanie odnośnie zmiany umiejscowienia skrzynki rozdzielczej w nowo budowanym domu. Na załączonym obrazku zaznaczyłem przebieg przyłącza. W projekcie mam ją wrysowaną w garażu do którego jest dostęp tylko z zewnątrz, dlatego chciałbym ją przenieść do wiatrołapu. Ale mam już wypuszczona bednarkę w podłodze w garażu i teraz tak, czy wymagany jest jakiś projekt "nowej" instalacji elektrycznej, czy ewentualna zmiana przebiegu wlz musi być jakoś udokumentowana? I jak z uziemieniem jeśli przeniosę skrzynkę do wiatrołapu, lepiej prowadzić uziemienie do bednarki w garażu czy wbić szpilki uziemiające w wiatrołapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 24.04.2023 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2023 Kabel z zestawu złączowo-pomiarowego do domu jest już poprowadzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpucz 24.04.2023 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2023 Nic jeszcze z elektryką nie było robione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 24.04.2023 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2023 To rób jak Ci pasuje. Protokół elektryki potem jest Ci tylko do zakończenia budowy potrzebny. Jeśli elektryk ci wystawi to nikomu już się nie spowiadasz gdzie masz rozdzielnię a gdzie miałeś mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts