Munch 03.09.2002 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 Czy jeśli chcę tapetować to czy mogę równać ściany białą gładzią szpachlową, tzn. czy tapeta nie będzie odchodziła od takiej gładzi? Czy może powinienem równać w jakiś inny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Wrocław 31.10.2002 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Możesz tapetować. Później użyj kilka razy jakiegoś porządnego gruntu. Do tapet porządny klej. Ja tak zrobiłem i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Wrocław 31.10.2002 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Przepraszam. Oczywiście najpierw użyj gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.11.2002 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 Jaki efekt ma mieć później ściana.My robimy tak:1.Tynk cementowo wapienney2.Gruntujemy tynk3.Przyklejamy tapetę (włókno szklane - welon) specjalnym klejem do tapet z włókna szklanego4.Gruntujemy tapetę5.Warstwa wyrównująca tapetę z gładzi gipsowej5.Druga warstwa gładzi (tzw. "finisz")6.Malowanie ścianEfekt : Ściany gładkie (gładź) ale nie mają szans pojawić się rysy.(wykonanie dostępne tylko u ekip z praktyką nabytą w Niemczech) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 04.11.2002 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2002 A ty oczywiście taką praktykę posiadasz?nie obnoś się z tym za bardzo żebyś z dumy nie spuchł.A policzyleś koszt takiego szpachlowania-zaręczam ci że bez tego welonu jestem w stanie zrobić tak samo(a w Niemczech akurat tego nie robiłem)Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachtomasso 05.11.2002 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Zgadzam się z "bigmario4". Bez sensu jest ładować tyle kasy. Ja zaciągnęłem całe mieszkanie cekolem i jest OK. Nic nie pęka, jest równo. No chyba, że ktos ma "gest" ) To proponuję ze cztery warstwy )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts