Repgg2012 05.05.2023 01:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2023 Witam. Mam oczyszczalnie Ekopol 4000. Zrobiłem zdjęcia komór. W biologicznym reaktorze kształty razem z jakimś brudem tworzą kożuch. Nie wiem czy tak powinno być? Czy co jest nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekINST 05.05.2023 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2023 To są zdjęcia wszystkich komór ? Mi to wygląda jak pierwsza komora w której po wierzchu pływaj resztki papieru oraz tłuszcz. Potem te kształtki to komora napowietrzana, ale takie tam powinno się cały czas coś ruszać i może pienić. Jak możesz to zrób więcej zdjęć i je lepiej po kolei opisz. Tak przy okazji to w ile osób to użytkujesz i kiedy ostatnio wybierałeś osad. Za oczyszczalnią jest jakaś studzienka rewizyjna i widać w niej, że odpływa, czyli wsiąka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoll76-76 23.05.2023 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2023 Ooo, kolego, to mi wygląda na mocno zaniedbaną oczyszczalnie. U mnie po 15 latach oczyszczalnia cały czas działa i nic takiego nie ma. Co roku wywożę 800 littów z pierwszej komory, jak mu się przypomniało to sypie bakterie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts