raxet 06.05.2023 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2023 Cześć,mam problem. W mieszkaniu mam zamontowane drzwi zewnętrzne antywłamaniowe (chyba), których nie potrafię wyregulować w zakresie docisku do ościeżnicy/uszczelki. Poniżej link do zdjęć na dysku google, ponieważ nie działa mi dodanie zdjęć do postu:https://drive.google.com/drive/folders/1hBLaGWvX8kUSFsC8m-R_wUOl8IQR0GFq?usp=sharing Ta długa śruba, która wkręca się w drzwi nic nie robi niezależnie od tego czy ją wkręcę czy wykręcę. Imbusowe łapy regulują tylko kąt góra/dół. Przeszukałem cały internet po polsku i angielsku i zero odpowiedzi. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.05.2023 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2023 1. Zamieściłeś post na podforum "oknoplast". Niestety, ich "ekspert" tu nie zagląda. Zapłacili ale więcej nie ma z ich strony zainteresowania. Także tu nie doczekasz się raczej odpowiedzi. Mogę ten post przenieść do głownego działu forum "okna - drzwi". 2. Na zdjęciach są drzwi chińskie i pod takim hasłem szukaj porad. To jest najtańszy produkt drzwiopodobny. Żenująco słabe parametry pod każdym względem (nowe byly kiedyś w Biedronce po 299zl - teraz podchodzą pewnie pod tysiąc zł). Także - ja nie wiem co może pomóc docisk. Na zawiasach - z zasady należy poluzować śruby i przesunąć dwie płytki zawiasu względem siebie. Najlepsza regulacja docsku powinna być na zaczepie, ale to część kosztująca 5-10 zł i raczej nie spotykana w tym produkcie. Jeśli jest luz od strony zamka, to można pomysleć o dołożeniu uszczelki lub stukięciu mlotkiem by wgiąć lekko ościeżnicę do wewnątrz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raxet 06.05.2023 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2023 Dzięki za informację. Jeżeli możesz to proszę przerzuć post tak jak sugerujesz. Dzięki raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.05.2023 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2023 Ok, post przeniesiony. Napisz co chcesz uzyskać poprzez próbę ich regulacji - może jest inne rozwiązanie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts