Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brama garażowa firmy ORLITA - czy warto?

Recommended Posts

Dostałem ofertę na bramę garażową segmentową o wym 5m szer x 2,125m wys firmy Orlita w cenie 5800 z montażem i automatem !!- czy ktoś użytkuje już bramę tej firmy?? ja pierwszy raz o niej słyszę...

Wiem że Hormann czy Normstahl są firmami znanymi i sprawdzonymi ale kosztuja blisko 2x więcej.

:o [/b]

Co jeszcze braliście pod uwagę decydując się na bramę danej firmy bo pewnie u znakomitej większości była to cena - takie są realia.

Czy przy tak prostym (tak mi się przynajmniej wydaje :-? ) urządzeniu jakim jest brama garażowa trzeba na coś szczególnie zwrócić uwagę??

Nie od dziś wiadomo, że każdy handlowiec będzie chwalil swój produkt i krytykował konkurencję.

Proszę o wypowiedzi :roll:

Rodzice mieli zamontowaną w nowo budowanym domu bramę Hormanna z automatyką. Okazało się ze to brama standardowa i prowadnice do niej są ok. 30 cm od sufitu i niestety wchodzą w światło okna co uniemożliwiało jego otwarcie. Tragedia. Po interwęcji w firmie budującej dom stwierdzono że Hormann nie posiada innych prowadnic do tych bram ( zachodzących bliżej sufitu by można było otworzyć okno) i brama została wymieniona na bramę firmy Alumax. Prowadnice są bardzo blisko sufitu, okno swobodnie się otwiera, technologicznie wykonana podobnie jak ta Hormanna, ciut droższa jak Hormanna a czs pokaże jak się sprawuje. A firmę Alumax pewnie zna niewielu.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...