arek_s 06.01.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Dostałem ofertę na bramę garażową segmentową o wym 5m szer x 2,125m wys firmy Orlita w cenie 5800 z montażem i automatem !!- czy ktoś użytkuje już bramę tej firmy?? ja pierwszy raz o niej słyszę... Wiem że Hormann czy Normstahl są firmami znanymi i sprawdzonymi ale kosztuja blisko 2x więcej. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mib 06.01.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 mam podobny dylemat. sprawdzałem ceny i dostałem bardzo ciekawą wycene na bramę segmentową ocieplaną z firmy Wimont w Zabrzu. Hormann, Normstahl, Wiśniowski, nawet w wersjach bez spręzyn skrętnych, wychodzą 2x drożej i więcej. Wymiar bramy mam nietypowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 06.01.2005 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Co jeszcze braliście pod uwagę decydując się na bramę danej firmy bo pewnie u znakomitej większości była to cena - takie są realia. Czy przy tak prostym (tak mi się przynajmniej wydaje ) urządzeniu jakim jest brama garażowa trzeba na coś szczególnie zwrócić uwagę?? Nie od dziś wiadomo, że każdy handlowiec będzie chwalil swój produkt i krytykował konkurencję. Proszę o wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 07.01.2005 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 Rodzice mieli zamontowaną w nowo budowanym domu bramę Hormanna z automatyką. Okazało się ze to brama standardowa i prowadnice do niej są ok. 30 cm od sufitu i niestety wchodzą w światło okna co uniemożliwiało jego otwarcie. Tragedia. Po interwęcji w firmie budującej dom stwierdzono że Hormann nie posiada innych prowadnic do tych bram ( zachodzących bliżej sufitu by można było otworzyć okno) i brama została wymieniona na bramę firmy Alumax. Prowadnice są bardzo blisko sufitu, okno swobodnie się otwiera, technologicznie wykonana podobnie jak ta Hormanna, ciut droższa jak Hormanna a czs pokaże jak się sprawuje. A firmę Alumax pewnie zna niewielu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newdoor 17.01.2005 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 a może nasza oferta będzie odpowiedniamamy bramy w okleinach drewnopodobnych: jasny dąb, orzech i wiśnia jeśli tak to zapraszam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wejlantf 17.01.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 u mnie w firmie są drzwi przemysłowe Orlita i spisują się ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts