rosenkrantz 08.05.2023 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2023 Nie mogę znaleźć informacji na stronie Rockwoola jak naddatek jest konieczny dla danej wełny i danej grubości. Owszem, odnalazłem wytyczne dla niektórych typów wełen by naddatek wynosił 1cm lub 1.5cm lub nawet 2 cm dla miękkich mat, ale dla sztywniejszych wełen takich informacji nie znalazłem. Podejrzewam też, że naddatek będzie zależał też od grubości wełny, np że płyta o grubości 20cm będzie potrzebowała mniejszego naddatku niż płyta tej samej wełny lecz o grubości 5cm. Czy ma ktoś może doświadczenie w tym temacie, i mógłby się podzielić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosenkrantz 09.05.2023 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2023 Ktoś, coś wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 27.11.2023 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 zalecany naddatek to 2-3cm. Osobiscie uważam że 3 cm naddatek jest wystarczający ale przy mniejszych grubosciach wełny może okazać się że trzeba będzie docinać większy odcinek. Zalecany przez Rockwool naddatek to 3cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts