83piotrek 09.05.2023 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2023 Szanowni. Planowałem długo fotowoltaike na gruncie ale mam problem z cieniem od domu po 17(kier pd-zach). Powoli rodzi się pomysł b czyli na dachu. Mój dach to dachówka betonowa fala braassa, pod nią laty i kontrlaty, membrana,deskowanie. Są jakieś problemy z montażem, na co zwracać uwagę?? Czy odstąpić od tego bo trochę obawiam się nieszczelności i zagrożenia pożarowego? Czy przesada ? Oczywiście falownik byłby w domu z afcii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rossa35 22.05.2023 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2023 (edytowane) Coś, co zawsze jest bardzo pomijane przy korzystaniu z energii słonecznej, to wiek dachu. Właśnie jeden z moich przyjaciół dowiedział się, że usunięcie paneli (aby zachować ważność gwarancji) na przeciekającym dachu w obszarze instalacji będzie kosztować 5 tys. I koszt dachu omegle xender . Sugeruję więc znalezienie firmy zajmującej się energią słoneczną, która jest również licencjonowanym dekarzem. Nawet jeśli masz dachówkę, filc pod spodem może być stary i kosztować nowy dach Edytowane 23 Maja 2023 przez rossa35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts