secam 31.08.2007 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Cześć Aga . Myślę myślę myśle..... nad elementem w stylu spadochronu i nic ekstrawaganckiego nie wymyśliłem chyba że namiot (enesa)wojskowego z czasów harcerskich sobie postawię A tak na poważnie to mi się np marzy w ogrodzie palenisko z kamieni do robienia ogniska (zamiast grilla) takie zadaszone w formie okrągłej altany z dziurą na dym po srodku dachy, z porostawianymi pieńkami dookoła ... ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 31.08.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Witaj Aga Dawno mnie u Ciebie nie było a tu Prymulki tak wypiękniały! I zadaszenie fajne i taras i mebelki tarasowe, super! ps. My też w tym roku byliśmy w Chorwacji tylko że dalej, w Dalmacji. Zrobiliśmy też wypad do Plitvic, Dubrownika, Splitu. Pięknie było, tęsknię już i wiem że kiedyś tam musimy wrócić. Woda w Adriatyku jest niesamowita i ludzie mili na każdym kroku, tak jak nasza forumowa Zelijka Ivo droga nie jest taka straszna, nie ma się czego bać. Sam stan dróg i autostrad w Chorwacji (przynajmniej tych uczęszczanych przez turystów) jest naprawdę rewelacyjny. Nie ma tłoku. Autostrada do samego Splitu Także spokojnie możesz planować przyszłoroczne wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 31.08.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Secam u nas "enes" też by mógł stanąć, tylko nie ma gdzie Miejsce na ognisko też nam się marzy, pożyjemy zobaczymy Monka Witaj kochana - bardzo się cieszę że Cię widzę Co do domku staramy się, co do Chorwacji My w założeniu nie mieliśmy nic zwiedzać - lenistwo nas dopadło przyznam się szczerze że nawet miejscowości w której byliśmy za bardzo nie poznaliśmy - oddaliśmy sie totalnemu lenistwu, ale i tak było SUPER i też mamy zamiar tam wrócić Bo warto Napisz co tam u Ciebie słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 31.08.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Aga bardzo się cieszę że Ty się cieszysz że mnie widzisz Co tam u mnie. Ano mieszkamy już w domku od jakiegoś czasu. Wprowadziliśmy się zdesperowani na taki powiedzmy średnio zaawansowany stan wykończenia. Nie jest źle, fajnie się mieszka ale ja to w gorącej wodzie kąpana jestem i już mnie zaczynają męczyć prowizorki i niedociągnięcia. Wykańcza i mnie i dom mój osobisty małżonek więc siłą rzeczy trwa to dłużej niż zawsze ale dam radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 31.08.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Nic się nie martw, najważniejsze że mieszkacie U nas cały czas jest coś do zrobienia, ale teraz przyjęłam zasadę spokoju i cierpliwości - najważniejsze że do przodu I tak nieśmiało proszę o fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.09.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Troszkę mnie nie było u Ciebie, a tu widze, że masz super fotki i pomysły (nie mówiąc o wspomnieniach)... Bardzo podoba mi się ta droga co tak łukiem wychodzi poza górę... Bardzo pomysłowe i efektowene. Powiem nieskromnie, że jak powiększyłem sobie Twoje zdjęcie zadaszenia tarasu to pierwsze skojarzenie było ze spadochronem... Taka ilość materiału... Pomysł wydaje się świetny z takim zadaszeniem. A jak z przepuszczaniem powietrza? Ja nigdy z bliska nie widziałęm spadochronu, więc mam pytanie, czy nie jest za duszno pod nim? Ale wygląd tego zadaszenia na pewno jest super (i w dodatku tak miło kojarzy się.. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.09.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Kze dzięki za miłe słowa Co do spadochronu to ma on szczeliny i o zaduchu nie ma mowy, tym bardziej że u nas prawie cały czas wieje ( taki teren ). Zresztą model który u nas wisi to SW-5 najbardziej dziurawy spadochron ze wszystkich, mniej dziurawy był spadochron szkoleniowy ST-7 ( można go zobaczyć w starych wojennych filmach, gdy jest pokazywany desant ). Teraz skacze się tylko na Sw-12 popularnie zwanych skrzydłami i te modelemają już całkiem inną budowę. Jeśli zaś chodzi o sam materiał to jest prawie nie przepuszczalny w dotyku podobny do nylonu Oj ale się napisałam ale to takie wspomnienia Mam nadzieje że nie przynudziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 02.09.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Agusia, a Ty skakalas kiedys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 02.09.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Witaj świetne zadaszenie, robi klimacik Chciałam zauważyć, że w sprawie projektu bliźnika to jednak możemy pogadać, bo przecież "prymulki" można połączyć w dwie czy pokój nad garażem robiliście w ramach adaptacji, nie wiem czy nie mieszam, ale wydaje mi się, że taki macie a w projekcie go nie widziałam w związku z moimi poszukiwaniami, powiedz proszę czy jesteś w pełni usatysfakcjonowana tym projektem, czy masz jakieś uwagi z góry dziękuję za poradę , Mam taką ułomność, że każdy projekt porównuję do "Praktycznego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 02.09.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Ale mieliście piękne wakacje Aga . Plaża, lazur morza - czego trzeba więcej do pełni szczęścia? Wyobrażam sobie jak się Wam wspaniale oddawało nic nie robieniu . A zadaszenie macie bombowe . Pozdrawiam serdecznie i koleżankę Monkę też . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.09.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Agusia, a Ty skakalas kiedys? Ja??? NIE... Jestem tylko teoretyk Kiedys jak Sławek jeszcze skakał to jak kotś mnie pytał czy tez skaczę? - odpowiadałam: - A czy ja wyglądam na nienormalnę Po drugie moja waga nigdy na to nie pozwalała i do dziś nie pozwala, nie moge nawet skoczyć w tandemie - jestem za lekka. Nigdy mnie to nie pociągało, za to uwielbiam latać samolotem, i kiedyś latałam bardzo dużo, nawet nasza strasza córa ma na koncie dośc sporo lotów. A potem Sławek przestał skakać z braku czasu i młoda już nie zaznała tego smaku, a i nam się urwało. Teraz mamy małą namiastkę na tarasie Sławek chce wrócic dolatania a co z tego wyjdzie to zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.09.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Witaj świetne zadaszenie, robi klimacik Chciałam zauważyć, że w sprawie projektu bliźnika to jednak możemy pogadać, bo przecież "prymulki" można połączyć w dwie czy pokój nad garażem robiliście w ramach adaptacji, nie wiem czy nie mieszam, ale wydaje mi się, że taki macie a w projekcie go nie widziałam w związku z moimi poszukiwaniami, powiedz proszę czy jesteś w pełni usatysfakcjonowana tym projektem, czy masz jakieś uwagi z góry dziękuję za poradę , Mam taką ułomność, że każdy projekt porównuję do "Praktycznego" Jasne że Prymulki można połączyc o tym nie pomyślałam Pokój nad garażem to mój pomysł i został dorobiony podczas adaptacji. Jestem bardzo zadowolona z tego projektu, on wygrała z Praktycznym - bo był nam potrzebny pokój komputerowy na dole ( to takei moje dziwactwo, ponieważ na górze nie ma żadnego sprzętu oprócz radioodbiorników w pokojach dziewczyn, uważam że w ten sposób mam nad nimi kontrolę co do korzystania z TV i kompa ). Budując drugi dom zwróciła bym jeszcze uwagę na coś w rodzaju szatni, ale tego ani Prymulki ani Praktyczny nie mają ( cóż w domach o tym metrażu cięko o takie rzeczy ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 02.09.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Latałaś samolotem jako pilot ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.09.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Ale mieliście piękne wakacje Aga . Plaża, lazur morza - czego trzeba więcej do pełni szczęścia? Wyobrażam sobie jak się Wam wspaniale oddawało nic nie robieniu . A zadaszenie macie bombowe . Pozdrawiam serdecznie i koleżankę Monkę też . Sonika rzeczywiście urlop był wspaniały, szkoda tylko że tak szybko minął Nic to napewno kiedyś tam wrócimy Dzięki za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.09.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Latałaś samolotem jako pilot ? Licencji pilota nie mam, ale trzymałam drążek sterowniczy nie raz To jest super zabawa Prowadzenie samolotu w powietrzu to nie jest żaden wyczyn, najgorszy jest start i lądowanie. Żałuję że już nie możemy tak sobie polatać w każdej chwili, zawsze jak widzę samolot w powietrzu kłuje lekko zazdrośc, że ja stoję na ziemi Tym bardziej że mój mężuś włąsnie wrócił z konferencji swojego regiony gdzie mieli przelot Wilgą i latał dwa razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 02.09.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Niesamowite , ale mnie zaskoczyłaś - super . Może sobie jeszcze polecisz Aga - marzenia są przecież po to, żeby się spełniały. Ja na pewno bym się bała i ten wczorajszy wypadek w Radomiu ... . Trzeba niesamowitej odwagi żeby latać, że o skakaniu nie wspomnę. W życiu bym nie skoczyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.09.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Ja raczej tez bym nie skoczyła ale latać bardzo lubię Co do wypadku, mój Sławek ostatnio latal w Zielonej Górze. Na drogach też są wypadki - takie jest życie. A przecież wszyscy korzystamy z jakiegoś transportu Co do strachu zawsze jest - nasz kolega pilot zawsze powtarzał nie boją się tylko głupcy, albo kłamcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 04.09.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Aga prześlę Ci jakieś fotki nie ma sprawy, choć za wiele do ogladania to nie ma i niestety trochę to potrwa bo nie mamy interku w domu a w pracy nie zawsze jest czas Soniko dziękuję za pozdrowienia i też podrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.09.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Monka będę czekac cierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 08.09.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Niezłą wiedzę na temat spadochronów masz Aga.. Jestem pod wrażeniem. Latać też lubię, ale drążka sterowego nie trzymałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts