Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gwiaździste Prymulki - Komentarze

Recommended Posts

Ku spokojności....

Nasz pierwszy ( ulubiony jak dotąd wykonawca) twierdził ,że złodziejowi to się chce kraść, to, co cenne i nie wymaga wysiłku przy złodziejstwie...Ale namęczyć się narobić i nie daj Boże spocić ..Oj co to to NIE!!!Tak szybciutko , przyjść wziąć ( O np. taki przedłużacz...) szybko sprzedać...

I u nas to się sprawdziło..jak do tej pory i jeżeli mozna zaliczyć do przedmiotów wartościowych :

młotek

chaczkę

grabie

lopatę

Przedmioty pochodzą z okresu z przed okrągłego stołu.....Może miały już wartość historyczną.... :o :o :o

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

U nas jak dotąd nic nie zginęło i niech tak pozostanie :)

Monka ona jest czerwona może nie ceglasta tylko trochę ciemniejsza. Było już troche ciemno i zdjęcie rzeczywiście jest ciemne 8)

Taka mi się podobała od samego początku znaczy się ten kolor ale on do tej pory był za doplatą więc wybraliśmy ceglastą jak Sławek pojechał zamawiac to sie okazało że ten kolor też jej w tej samej cenie więc zrobił mi niespodzianke i jest taka :)

Mam nadzieję ze jutro będzie jej trochę na dachu i będzie widać jakiś efekt :)

To jest ciemna czerwień tak to się u nich nazywa :)

http://www.euronit.pl/images/oferta/kolory/ciemczerw.gif

Tutaj link do strony wcześniej miała byc czerwona klasyczna

http://www.euronit.pl/main.html?pasek2.html&oferta.html

No to super że się udało kupić taką dachówkę jaką sobie wymarzyliście i jeszcze do tego w dobrej cenie :D No właśnie, a jaka to cena jeśli to nie tajemnica?

Wstałem i (p)odpowiadam:

najlepszą jak dotąd dlamnie metodą negocjacji cen jest przedstawienie oferty konkurencji.

Dachówka ceglasta zaczęło sie od 2,58 brutto ,czerwień klasczna 3,49.Ale po kilku rozmowach i co konkurencja daje udało sie na 2,28 brutto za podobającą sie Agniesi czerwień klasyczną. Oczywiście cena dachówki podstawowej - krawędziowych i gąsiorów szkoda gadać od 18 - 24 zł.

Pogieło ich.

Wklejam link do naszego albumu- mam nadzieję że zadziała.

http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos

Sławku dziekuję ci bardzo za informacje :D nie robiłam jeszcze wyceny na dach ale wydaje mi się że to niezła cena. Oczywiście policzyłam sobie tylko dachówkę podstawową i mam nadzieję że cena razem z dodatkami mnie nie zabije :roll:

ps. widzę że Abiś to już spory chłopczyk, niedługo dogoni wzrostem Kornelię :D

witaj Aga,

już kiedyś kontaktowaliśmy się na priv i zgadaliśmy się że budujemy baaardzo podobne do siebie domy, tylko mój jest odbiciem lustrzanym Twojego..

piszę bo chciałbym Cię ostrzec przed błędem jaki łatwo można popełnić i który ja popełniłem... otóż chodzi o fragmrnt ściany szczytowej który jest nad dachem garażu.. jeżeli zamierzasz ocieplać dom, to proszę Cię pamiętam żeby zrobić to przed położeniem dachówki, bo w jeżeli nie zrobisz tego teraz to nie obejdzie się później bez zdejmowania pokrycia.. niestety ja muszę to właśnie zrobić bo dopiero w tym roku zdecydowałem się na ocieplenie podczas gdy dach miałem zrobiony na gotowo już ponad rok temu..

oczywiście jeżeli pamiętasz o tym lub jeżeli nie zamierzasz ocieplać domku to przepraszam że zawracam głowę :D

chciałem to doczytać u Ciebie w dzienniku, ale niestety jest za długi a wolnego czasu mam naprawdę malutko..

pozdrawiam serdecznie

Nie zsuną się bo są cięzkie własnie dlatego układa się je w takich kupkach :)

Abis jest cudny :) A to co leży to kiedys byl kangurek :o :roll: A w paszczy chowa się osiołek :wink: :) 8)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A ja myślałam, ze to maskotka piesio :o

:lol: :lol: :lol: Nawet poiwem że to pani kangurzyca była :lol:

Aga, dziś widzieliśmy Wasz domek :D Wreeeszcie dachóweczka, gratulacje :D Nawet trochę sie po nim popanoszyliśmy, znowu dobraliśmy sobie troszkę drewna na zimę i ruszyliśmy z powrotem. :wink:

Pozdrowienia serdeczne

A.

:lol: :lol: :lol:

Trzeba było zadzwonić pogadalibyśmy troche :)

Muszę sie przyznać, że mnie również zaintrygowało " dziurawienie dachówek" ( W wolnej chwili proszę o wyjaśnienie...)

ja myślę, że to były skrajne dachówki

Jagna napisał:

No to jest po prostu niesprawiedliwe

Zgadzam się w całej rozciągłości.

co jest niesprawiedliwe :roll: 8)