Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gwiaździste Prymulki - Komentarze

Recommended Posts

Facio dzieki :)

Andrzejka już są wszystkie pomieszczenia, ale ja nie doczekałm do tego etapu dzisiaj, musiałam wracać :-?

Oczywiście najważniejsze pomieszczenia były robione w 1 kolejności (dziewczyny maja chody u ekipy :wink: :) ).

Cieszę się że mogłam pomóc :)

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Aga

Co tu pisać, wszystko cudne :lol:

To kiedy przeprowadzka? :wink:

Witaj Aniu, dzieki za miłe słowa, ale gdzie mi tam do Twoich piekności :)

Co do przerowadzki to jak sprzedamy mieszkanie będziemy mieli około 3 miesięcy na przeprowadzkę bo taki bedziemy mieć zapis w umowie 8)

A ja to Ci najbardziej zazdroszczę tych okienek w dachuuuu............

Jak już ścianki działowe, okienka, to domek CAŁĄ GĘBĄ!!!! :D :D

Rysuj, planuj ..jak przyjdzie fachowcom np. prądowym określić newralgiczne punkty, to będzie jak znalazł!!! Ja już tak z ołówkiem prawie miesiąc walczę łe....

Alfredziu punkty już rozrysowane, jeszcze myslę co dodac jak to widzę w rzeczywiśtości, ale ogólny zarys jest :)

Ja to rysowałam jak tam nawet fundamentów nie było :oops: :oops: :oops:

Okna dachowe są super i bardzo się cieszę że z nich nie zrezygnowaliśmy pomimo że to koszty :-?

I to nad klatką schodowa to strzał w 10 potem się zastanowię jak je bedę myła a za jakiś czas napiszę, czy nadal jestem z niego taka zadowolona :wink: :)

No to w kwesti "punktów" ele. jestem w tyle, pomimo że mi tyle czasu TO zabiera, a ciągle nowe się pojawia... :cry: :cry: Jakoś nie mogę zakończyć tego planowania.... :evil:

To jest rzecz która rodzi się w bólach :-?

Pewne elementy maja tylko zarys i teraz trzeb się dokładnie zastanowić ( najgorsze oswietlenie stołu ) :evil:

Aga, Ty przynajmiej wiesz gdzie postawić ścianki działowe.....A ja jeszcze nie mam pomysłu....Potem okaże się, że np. wanna się nie zmieści, albo jakaś szafa....A punkty el.????? Nie mam pojęcia. Całą zimę będę myślała...I na pewno coś źle zaplanuję!!!!

A co to za pomysł na poddaszu, jeszcze nie zrealizawany???/

Jeszcze wróce do obróbki blacharskiej, o którą Ci wczesniej pytałam. Dekarz mi mówił, że blacha podniesie dachówki, bo musi być włożona pod spód, aby woda ściekała na sąsiednią. Mówi, że to n ie będzie ładnie wyglądało. Polecał taśmę kominową, aby uszczelnić to miejsce, ale dopiero po tynkowaniu....

Jak jest u Ciebie? Dachówki nie odstają????

Żabciu ja wszystko rysowałam na paierze milimetrowym, oczywiscie najpierw był wybór sprzętów. Potem sprzety rysowałam na karteczkach wycinałam i ustawiałam, niezła zabawa szczególnie z moimi zdolnościami plastycznymi :-? Ale jakos poszło zobaczymy jak się to sprawdzi jak zaczne te sprzęty tam ustawiac na razie na oko wychodzi że jest według palnów.

Co do pomysłu to zdradzę jak już będzie gtowy, obfotografuje narazie sama nie wiem jak to wyszło 8) Chyba że się nie nada do niczego i dopiero będzie klops :-?

Jak widać na zdjęciach nic nie odstaje ale dzisiaj wszystko dokładnie obejrzę porozmawiam z mistrzem i dam znać wieczorem :)