tabaluga1 22.01.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Aga J.G Jaka jest u Ciebie wysokość ściany kolankowej? Mam w swoim projekcie zbliżony kąt naczylenia dachu (42 stopnie)i myślę o podniesieniu ściany kolankowej (a ponoć ta właśnie ściana jest bardzo droga- nie wiem dlaczego). A u Ciebie mam wrażenie, że można na stojąco wyglądać przez okna dachowe. Może niepotrzebnie będę podnosić tę ścianę? pozdrawiam. A, te luksferki są super. A okna będę mieć takie same- są śliczne i na pewno nie zżółkną , tak jak białe. tabaluga1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.01.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Ściana kolankowa ma u nas 115 cm po wubudowaniu czyli 3 bloczki 75 cm, wieniec 24 cm, oraz murłata 16 cm. Teraz przed wylewkami ja do okien dachowych nie za bardzo dosięgam ( ale za duża nie jestem ) Uważam że wysokośc ściany jest wystarczająca Dzięki zamiłe komplementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 22.01.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Wielkie dzięki Aga, u nas ścianka kolankowa ma 105cm ( o ile dobrze czytam projekt) i to chyba wystarczy -zobaczymy. My jesteśmy dość wysocy -185 i 172. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 22.01.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 I jeszcze jedno pytanko: czy to prawda, że ściana kolankowa jest tak droga? Gdzieś czytałam takie wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.01.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Wiesz co powiem szczerze że w całym tym budowaniu to jakoś za bardzo nie zwróciłam na to uwagi, zdecydowalismy się na taki projekt chciałam mieć poddasze to mam ścianę kolankową jakieś koszty to są ale każdy dom z poddaszem ma ścianę kolankowa i są koszty myślę że czy jest wyższa czy niższa to już nie ma takiej różnicy cenowej. Żeby nie ponieść kosztu tej ścinay trzeba by było zbudować parterówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 24.01.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Aga, a powiedz mi proszę, jakie było kryterium wyboru agd? A konkretnie zmywarki i lodówki, no i może piekarnika też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.01.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Kryteria były rózne piekarnik i zmywarka to doświadczenie znajomej, która jest bardzo zadowolona więc nie szukałam tylko kupuję to samo Lodówka to poprostu miłośc od pierwszego wejrzenia spodobał się nam wygląd pasujący do naszego wystroju a raczej wyobrazenia o nim ( dopiero potem poczytałam jakie bajerki ma ) Jedynie o czym wiele czytała i szukałam różnych opini to okap ponieważ kuchnia jest otwrta Płyta gazowa bo taka mi się podobała, i z tych na szkle ta jest najtańsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 24.01.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Dzięki za odzew, Aga. Też mi się wydaje, że jedna warstwa pustaka na scianie kolankowej nie poczyni tu jakiejś kolosalnej różnicy w kosztach. Chyba najdroższe jest tutaj zbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.01.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Myslę że napewno najdroższa jest stal ale przy podwyższeniu o jeden pustak ilość stali się nie zmieni, i tak trzeba jej zakupić tyle żeby wychodziła ze słupków i łaczyła się ze zbrojeniem wieńca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 24.01.2006 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 No to jestem coraz mądrzejsza. A do lata jeszcze trochę czasu, więc wtedy będę już tak mądra w tej materii, że żaden fachowiec mi nie podskoczy- a uparta jestem jak.... Jak zwykle dzięki Aga- stokrotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.01.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Tabaluga nie ma sprawy ciesze się ze mogę pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 25.01.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Aga, ale Ci dobrze - taki urlopik znakomicie doładowuje akumulatorki . Czekamy na zdjęcia. Pozdrawiam serdecznie S. P.S Jak Abiś znosi te okrutne mrozy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 25.01.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 doświadczenie znajomej, która jest bardzo zadowolona więc nie szukałam tylko kupuję to samo To jest najlepsze kryterium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.01.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Sonika akumulatorki rzeczywiście doładowane Abiś mrozy znosi dobrze chodzi na dwór w ubranku i nawet nie narzeka Kasiu dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 25.01.2006 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 AGA swietne postepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 26.01.2006 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 O widzę nowe trendy w modzie kominkowej http://us.a1.yahoofs.com/users/4344354cz7c3eb3a7/e289/__sr_/9662re2.jpg?phggH2DBvS46i7EM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 26.01.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Oby tak dalej.Zawsze do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 26.01.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Jejku..jak mi się te Wasze instalacje podobają!!! Też bym chciała mieć je już na tym etapie Z pewną taką nieśmiałością, obawą przystępujemy do drugiego etapu....Ale chyba większość tak ma?? A tak z innej beczki...zdjęcie Abisia jakieś pokaż, coby sobie humorek poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.01.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 dziewczyny jak zawsze dzieki za miłe słowa Alfredziu życie tak pędzi do przodu że pies jakoś na fotki się nie załapuje Mam zamiar nadrobić zaległości w sobotę, tylko nie wiem czy się uda Magi dokładnie tak ( kominek tyłem i na dodatek w szafie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 30.01.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Abuś jest śliczny czapeczki kominowe zresztą też Po tej adrenalinie jak przyjdzie zastój budowlany, to jeszcze za tym zatęsknisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts