Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gwiaździste Prymulki - Komentarze

Recommended Posts

Aga J.G

Jaka jest u Ciebie wysokość ściany kolankowej? Mam w swoim projekcie zbliżony kąt naczylenia dachu (42 stopnie)i myślę o podniesieniu ściany kolankowej (a ponoć ta właśnie ściana jest bardzo droga- nie wiem dlaczego). A u Ciebie mam wrażenie, że można na stojąco wyglądać przez okna dachowe. Może niepotrzebnie będę podnosić tę ścianę? :-?

pozdrawiam.

A, te luksferki są super. A okna będę mieć takie same- są śliczne i na pewno nie zżółkną :wink: , tak jak białe.

tabaluga1

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ściana kolankowa ma u nas 115 cm po wubudowaniu czyli 3 bloczki 75 cm, wieniec 24 cm, oraz murłata 16 cm.

Teraz przed wylewkami ja do okien dachowych nie za bardzo dosięgam ( ale za duża nie jestem ) :wink: :)

Uważam że wysokośc ściany jest wystarczająca :)

Dzięki zamiłe komplementy :)

Wiesz co powiem szczerze że w całym tym budowaniu to jakoś za bardzo nie zwróciłam na to uwagi, zdecydowalismy się na taki projekt chciałam mieć poddasze to mam ścianę kolankową jakieś koszty to są ale każdy dom z poddaszem ma ścianę kolankowa i są koszty myślę że czy jest wyższa czy niższa to już nie ma takiej różnicy cenowej.

Żeby nie ponieść kosztu tej ścinay trzeba by było zbudować parterówkę :)

Kryteria były rózne piekarnik i zmywarka to doświadczenie znajomej, która jest bardzo zadowolona więc nie szukałam tylko kupuję to samo :)

Lodówka to poprostu miłośc od pierwszego wejrzenia :wink: :) spodobał się nam wygląd pasujący do naszego wystroju a raczej wyobrazenia o nim ( dopiero potem poczytałam jakie bajerki ma :wink: :) )

Jedynie o czym wiele czytała i szukałam różnych opini to okap ponieważ kuchnia jest otwrta :)

Płyta gazowa bo taka mi się podobała, i z tych na szkle ta jest najtańsza 8)

dziewczyny jak zawsze dzieki za miłe słowa :)

Alfredziu życie tak pędzi do przodu że pies jakoś na fotki się nie załapuje :cry: Mam zamiar nadrobić zaległości w sobotę, tylko nie wiem czy się uda :-?

Magi dokładnie tak ( kominek tyłem i na dodatek w szafie ) :wink: :)