alfreda 06.03.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Mi też było bardzo miło Cię poznać!! Szkoda że tak mało było czasu..( Jestem pod wrazeniem , taka drobna, filigranowa kobitaka, a taka MOC?????)Tyle miałam zaptyań do Ciebie.ale w tej ogromniastej ilości ludzi, pytań i odpowiedzi, śmichów chichów, straciłam rezon Może więc teraz, jeżeli tylko byś miała chwilkę (wiem, wiem, rozumiem , natłok spraw w dobie przeprowadzki) ale choć jedna: Czy przy drugim etapie- rozprowadzenie instalacji, poszczególni wykonawcy dokonywali wpisów do Dziennika budowy? Mój hydraulik mówi ze nie trza, elektryk ze trza...I ja całkiem głupia jezdem Boję się że jak dam kasę , to te cholery pójdą sobie i oleją mój "Dziennik budowy" a potem problem????dem :cry:W czasie budowy stanu surowego pieczę trzymał Inspektorek! Co teraz?? Jak dalej???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 07.03.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 To skoro Agi nie ma, to w między czasie powiem jak u nas było:Alfreda, u nas do czasu odbioru wszystkich wpisów w dzienniku dokonywała wyłącznie kierownik budowy. Nie macie już kb?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 07.03.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 AgnesK Ano nie..... Z inspektorkiem umowa do stanu surowego... Teraz mam dylemat? Jedni całkowicie "olewają" dzienniki..Tylko co potem??? Inni prowadzą jak pamiętnik....I co ja biedna mam robić?? Przymuszać dziadów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 07.03.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Wiesz co Alfreda, na babski rozum (mieliśmy inną sytuację, więc teraz mogę ino na babski rozum mówić) - do odbioru musięliśmy złożyć dziennik oraz protokoły odbiorów: elektryczego, wodnego i gazowniczego. Komisji żadnej już na budowie nie było, odbioru dokonano (co logiczne i słuszne jest) na podstawie owych dokumentów. Wydaje się mi więc, że wpisy są konieczne. Poza wszystkim - to nasze ubezpieczenie. Jeśli któryś fachowiec coś Ci sfaka, to będziesz miała na niego papier: Tu panie podpisałeś, że wszystko gut a teraz okazuje się że nie jest gut! Ja bym domagała się wpisów - "zrobiono to i to, zgodnie z projektem i sztuką budowlaną" (nie mam naszego dziennika już niestety, bo bym zobaczyła jak to było dokładnie). Może ktoś tu coś dopisze i uzupełni moją wypowiedź.PozdrowieniaAgnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 07.03.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Dziewczyny dzieki za miłe słowa Alfredziu u mnie tak jak u AgnesK wszystkie wpisy robi Kb i ona trzyma rękę na pulsie oprócz tego mamy odbiory gazu, wody, prądu. Więc mam takie zdanie jak AgnesK ale też tylko na babski rozum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 07.03.2006 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Aga, to juz. 24.03. to zaczynamy odliczanie..., i czekamy na zdjecia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.03.2006 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 jak nic będziemy mieszkac na betonach z robotnikami w tle To można inaczej . Ja musiałam znosić moich jeszcze przez dwa tygodnie po zamieszkaniu. Będzie dobrze zobaczysz.[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 08.03.2006 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 jak nic będziemy mieszkac na betonach z robotnikami w tle To można inaczej . Ja musiałam znosić moich jeszcze przez dwa tygodnie po zamieszkaniu. Będzie dobrze zobaczysz.[/code] to ja Olkalybowa pisałam, coś namieszał mój komputerek, jestem niewinna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 08.03.2006 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 dolna łazienka stoi bo zabrakło płytek ( jakoś tak liczyliśmy, że źle policzyliśmy ) I teraz będą na czwartek Aga, policzcie jeszcze raz - my też tak mielismy i na zapalenie płuc dokupiliśmy, a się okazało, że jednak są, że za pierwszym razem dobrze policzyliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 08.03.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Dzięki dziewczyny za info!!!! Mi też sie wydaje logiczne i uzasadnione dokonanie wpisu! Myślę że ulatwi to późniejszy odbiór....no może nie utrudni. Jeszcze raz dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.03.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Olka nie przejmuj się ja też tak zrobiłam dwa razy ( to chyba po tych zmianach Maksia jak klikasz na komentarze a jesteś nie zalogowana to komputer wpisuje odpowiedź jako gośc trzeba się pilnować ). Kasiu płytek brak i trzeba domówić, napewno źle policzyliśmy bo na fakturze jest ich tyle samo co ciemnych a potrzeba jest ich dwa razy tyle Alfredziu nie ma za co Zeljka odliczamy odliczamy, ja oczywiście jak to mówi mój mąz cieszę się jak wariat i nie mogę doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 08.03.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Olka nie przejmuj się ja też tak zrobiłam dwa razy ( to chyba po tych zmianach Maksia jak klikasz na komentarze a jesteś nie zalogowana to komputer wpisuje odpowiedź jako gośc trzeba się pilnować ). no cóż dziewczyny.. trzeba się logowac i nie bedzie problemu, pozdrawiam maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 08.03.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Aga ja też chcem zobaczyć fotki, co wymyśłiliscie A jeszcze tylko 2 tygodnie i już SZok w trampkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 08.03.2006 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Aga czekamy,czekamy i zaciskamy kciuki, aby wszystko się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.03.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Miałam kłopoty z kompem, mam nadzieje że jeszcze dzisiaj uda mi się zamieścić nowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 12.03.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Aga to my cierpliwie czekamy i kciuki mocno trzymamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.03.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Czynię już próby, zobaczymy co z tego będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 12.03.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.03.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 będzie OK Kasiu walczymy z tym kompem od rana, zainstalowali nam XP zamiast 98 i nic nie działa no prawie nic, ale walcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 12.03.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Aga ja mam też na swoim xp i chodzi,będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts