Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gwiaździste Prymulki - Komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Zazdroszczę Ci już tego mieszkania w domku. Ja tez mogłabym nawet do tynków się wprowadzać, zresztą tak wprowadzaliśmy się do naszego mieszkania z półrocznym dzieckiem. Mnie betony nie obce, a i wykańczać będzie łatwiej- bo na miejscu. Nie trzeba tracić czasu na dojazdy, przebieranie się itp. Teraz rzeczywiście widać te przestrzenie. Kuchnia super- bez górnych szafek wydaje się baaaaaardzo duża.

Drzwi do łazienki wyjątkowo gustowne :wink:

wszystko jest super ale za kuchnie Aga to ci przyznaję medal 8)

Moim zdaniem jest cudna 8)

Kurcze u mnie chyba nie bardzo bedzie psowała taka blacha tłoczona na sciane :-? :-? :-? Ale moze kawałek nad kuchenką, a jak to się czysci jak np tłuszcz popryska, nie ma problemów :roll: :roll:

Odlotową masz kuchnie, pewnie nie chce się z niej wychodzić co :roll: 8)

A wsatwianie luksferów to skomplikowane czy tak sobie :roll: :roll: twoim zdaniem, bo moj mąż kwęka, ze nie wstawi mi a chciałabym icgh kilka dosłownie w ściance łączącej klatkę schodowa z wiatrołapem by nie trzeba było za każdym razem światła zapalać jak sie wejdzie :-?

Pozdrawiam cieplutko 8)

Dziękuje wszystkim za miłe słowa :) :oops: :oops: :oops:

Jak bedzie tak chwalić topęknę z dumy :wink: :) i reszta domku pozostanie w takim stanie :wink: :)

Jest mi bardzo bardzo miło.

O funcjonalności sprzętów i urządzeń napiszę w dzienniku bo widzę że jest dużo pytań :)

Andrzejka wstawianie luksferów szczególnie w ścianie to nic trudnego trzeba to tylko dobrze zaplanowac i rozmierzyć :)

Byłem w dzienniku, ale nie klikałem w te linki.. :oops:

Rzeczywiście! Super zdjęcia. Mam kilka pytań:

- czy masz próg przy wyjsciu na taras z salonu? Mi zrobili otwór na 240, a bez poprzeczki to max 220... Tak więc może też taki próg sobie zrobię..

- jaką masz grubośc wylewek tzn. ile cm styropianu i ile wylewki? Widze, że masz podłogówke. Ja też chciałbym, ale u mnie przewidzieli 10cm styro i 5cm jastrychu...

- Czemu zdecydowałaś sie na terakotę w salonie?

- Nie było lepiej w górnej łazience kupić trójkatna wanne niz ustawiać zwykłą na ukos?

- też planuję prysznic we wnece (prysznic z panelem). I jak się sprawuje? Duży próg dałaś przy wejściu do wneki prysznicowej?

zielonooka ogród cóż największe wyzwanie budowlane :o :roll: Dzięki za gratulki :)

kze Mam próg przy drzwiach tarasowych wysokości 14,5 cm teraz na gotowo ( próg jest z kilku powodów po 1 chcieliśmy mieć wszystkie nadproża na tej samej wyskości, po 2 mój mąż uparł się na drzwi tarasowe bez poprzeczki -teraz przy użytkowaniu jakoś strasznie mi ten próg nie przeszkadza wręcz przeciwnie nie wpada tyle śmieci z zewnątrz).

Rzeczywiście na całym dole jest podłogówka styropianu jest - 10 cm (3cm miękki + 4 twardy +podłogówka 3cm i na to 7 cm wylewki :)

Tarakota w salonie :

1. ogrzewanie

2 duży pies ( rysowanie, łatwośc sprzątania ).

3 dzieci - biegające z podwórka

3 goście ( nie trzeba ściągać butów - ja nie drzę jak któraś z pań ma szpilki.

Już widzę że ten wybór to był strzał w dzesiątkę jak wyleci żar z kominka to poprostu stoicki spokój, no i pies ma niezłe pazurki :)

Wanna cóż trójkątna wyglądała by banalnie a tak jest ciekawie, zyskaliśmy bardzo ciekawą półęczkę, a głównie chodziło o to że wszystkie wanny narożne były jak dla nas za małe ( mój mąż jest dość wysoki a miał już dość trzymania nóg na ścianie, uwielbiamy się kąpać we dwoje :) ).

Próg w prysznicu ma docelową wysokość 9 cm, z panela nie można korzystać w pełni ponieważ nie ma drzwi do kabiny.

Mi tam się wszystko u AGI podoba!!!!! :lol: :lol: :lol: A NAJBARDZIEJ TO ŻE JUŻ SĄ U SIEBIE I TO ŻE LUBIĄ SIĘ KĄPAĆ RAZEM!!!! Aga brawo!!!!! :p :p :p :p

Acha...Córy są fajniste, i Abiś mi się podoba, i kuchnia mi się podoba, i natrysk mi się podoba, wanna mi się podoba i nawet widok za oknem( z każdej strony) mi się podoba!!! Fajnie jest , tam u tej Agi i Jej rodzinki!!!!! :lol: :lol:

Piekny ten zachod slonca. To takie macie tam widoki! Nie dziwie sie, ze spieszy Wam sie do domku... :wink:

Co do garderoby, macie jak w Australii otwarte szafy i polki. To juz tak zostanie czy jeszcze beda jakies drzwi? Pytam bo zawsze kurzy troche, nie.

Co do garazu, smialam sie, ze pewnie wszedzie tak jest, ze ten garaz na poczatku robi za magazyn...Ale dobrze, ze jest...