agalaga 12.05.2023 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2023 Hej! Chcę u siebie zmodyfikować ściankę działową GK w sypialni która prowadzi do małej garderoby. Obecnie jest tak, że po prostu jest ścianka i po lewej otwarte przejście o szerokości 60cm. Chcę to zmienić tak aby wszystko było zamknięte, czyli dobudować ściankę z lewej a na środku wyciąć otwór na te drzwi 70cm. Pytanie jak to zrobić poprawnie. Wiem, że powinienem dać profil ościeżnicowy po bokach drzwi, ale pytanie o cięcie ścianki. Uciąć ją z Literę L (zostawić prawą stronę i nad drzwiami). Czy może uciąć równo z prawej, od góry do dołu i dorobić ściankę nad drzwiami oraz z lewej? Gdyby to uciąć np. z lewej i zostawić tylko dziurę na drzwi to pozostałość z lewej będzie miała zaledwie 18cm szerokości i zapewne będzie się trzymać na słowo honoru. A może rozebrać obecną GK i zostawić szkielet i go przerobić a następnie dać na to nowy GK? Jak byście to ugryźli? Załączam stan obecny i efekt jaki chce uzyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts