niciacia 06.01.2005 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Kiedy Pan stworzył kobietę, był to już jego 6 dzień pracy i w dodatku pogodzinach... Pojawił się anioł i spytał:- Czemu tyle czasu ci to zajmuje, Panie?Pan mu odpowiedział:-Widziałes zamówienie? Musi być całkowicie zmywalna, ale nie plastykowa, ma200 ruchomych częsci, wszystkie wymienne, działa na kawie i resztkachjedzenia, ma łono, w którym się miesci 2 dzieci naraz, ma taki pocałunek,który leczy każdą rzecz: od startego kolana do złamanego serca.Anioł starał się powstrzymać Pana:- To jest za dużo pracy na jeden dzień, lepiej poczekać ze skończeniem dojutra.- Nie mogę, powiedział Pan. Jestem tak blisko skończenia tego dzieła, którejest tak bliskim memu sercu.Anioł zbliżył się i dotknał kobiety:- Ale zrobiłeś ją taką miękką, Panie?- Ona jest miękka, ale zrobiłem ją także twardą. Nawet nie wiesz ile możezniesć lub osiagnać.- Będzie myśleć? Spytał anioł? (szowinistyczna swinia z tego anioła Pan odpowiedział:- Nie tylko będzie mysleć, ale rozumować i negocjować.Anioł zauważył cos, zbliżył i dotknął policzka kobiety.- Wydaje się, że tenmodel ma skazę. Powiedziałem Ci, że starałeś się dać za wiele rzeczy.-To nie jest skaza - sprzeciwił się Pan - to jest łza.- A po co są łzy? zapytał anioł. Pan powiedział:- Łza to jest forma, którąona wyraża swoją radosc, wstyd ,rozczarowanie, samotnosć, ból idumę. Anioł był pod wrażeniem.- Jestes Panie geniuszem, pomyslałeś owszystkim, to prawda, że kobiety sa zdumiewajace.- Kobiety maja siłę, która zdumiewa mężczyzn. Mają dzieci, przezwyciężajatrudnosci, dzwigaja ciężary, ale obstają przy szczęściu, miłości iradości.Usmiechają się kiedy chcą krzyczeć, spiewają kiedy chca płakać,płaczą kiedy są szczęsliwe i smieją się kiedy sa zdenerwowane.Walczą o to w co wierzą, sprzeciwiaja się niesprawiedliwosci, nie zgadzajasię na "nie" jako odpowiedz, kiedy wierzą, że jest lepszerozwiazanie. Nie kupią sobie nowych butów, ale swoim dzieciom tak...Idą dolekarza z przestraszonym przyjacielem, kochaja bezwarunkowo, płaczą kiedyich dzieci osiagają sukcesy i cieszą się kiedy przyjaciele odnosza sukcesy.Łamie się im serce kiedy umiera przyjaciel, cierpią kiedy tracą członkarodziny, ale są silne kiedy nie ma skąd wziać siły. Wiedzą, że objęcie ipocałunek może uzdrowić zranione serce. Kobiety sa różnych wielkości, kolorów i kształtów. Prowadzą,latają, chodzą lub wysyłają ci maile żeby powiedzieć ci, że cię kochają.Serce kobiety jest tym co powoduje, że swiat się kręci. Przynoszą radosć inadzieję, współczucie i ideały. Kobiety maja wiele do powiedzenia i dodania. Tak, serce kobiety jest zadziwiajace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 06.01.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Pan w swym zamyśle miał nadzieję, że jego ideał przetrwa w formie doskonałej, niestety juz Ewa w raju pokazała jak bardzo Pan się mylił w swoich zamierzeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.01.2005 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Pan w swym zamyśle miał nadzieję, że jego ideał przetrwa w formie doskonałej, niestety juz Ewa w raju pokazała jak bardzo Pan się mylił w swoich zamierzeniach Brawo Wojtek , a zapowidało się tak pięknie. ps. Współczuję kobietom w Twym otoczeniu że nie potrafisz dostrzegać ich walorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 06.01.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 niestety juz Ewa w raju pokazała jak bardzo Pan się mylił w swoich zamierzeniach ... jak bardzo Pan się mylił w swoich zamierzeniach i jak słabą jednostką był mężczyzna, którego stworzył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 06.01.2005 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 gość,nie znasz mnie więc nie sądź mnie po 1 linijce zdania, i kim Ty jestes by mnie osądzać!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 06.01.2005 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 i kim Ty jestes by mnie osądzać!!!!!!!!!!!!! Chyba kimś, kto umie bardzo ciepło mówić o kobietach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 06.01.2005 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 sonika, czy to Ty pisałaś czy robisz za rzecznika prasowego gościa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 06.01.2005 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Z kobitkami to jest tak że są ciepłe, milutkie, dobre, same naj naj, ale bywa ze przechodzą metamorfoze i są wtedy, perfidne, złe, mściwe i żaden facet nie jest im wstanie dorównać w tym względzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 06.01.2005 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 smartcat,uważaj na słowa bo narazisz się tak jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 06.01.2005 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 smartcat, uważaj na słowa bo narazisz się tak jak ja Własciwie niepowinny bo przeciez o faktach nie ma co dyskutować. Ty nawiązałeś do Bibli ja to teraźniejszości... Znasz ten dowcip ze kobiety są jak cyklony? Pojawiają sie nagle, zakręcą tobą, są ciepłe i wilgotne a potem zabierają domy, samochody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 06.01.2005 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 znam ten dowcip, mój kolega nawet poznał praktyczną stronę tej przypowiastki.jesli kogoś uraziłem nawiązaniem do biblii to przepraszam ale nie było to moim celem i zamierzeniem, dałem odp w podobnym tonie jak autor postu.a gość przysrał mi totalnie z innej beczki co mnie zajezyło na maksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 06.01.2005 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 a gość przysrał mi totalnie z innej beczki co mnie zajezyło na maksa Wiesz, bezimiennych prowokatorów to chyba lepiej ignorować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.01.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 Wojtek, śledząc Twoje wypowiedzi w tym wątku współczuję już nie tylko kobietom ale wszystkim wokół Ciebie."Uderz w stół a nożyce sie odezwą" - cos w tym jednak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.01.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 ok.....myślę ze mężczyzni w jakimś tam procencie potrafia być okropni, perfidni i krzywdzący .......ale zgadzam sie tez z tym ze kobiety tez to potrafią...i robią to bardziej perfidnie niz facet.... rózni sa ludzi i niewazna jest płeć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 08.01.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 przestałem kumać o co Tobie Gościu chodzi i czrgo właściwie się mnie przyczepiłeś,piszesz sformułowania tak wzniosłe nie mając pojęcia jakim jestem człowiekiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 08.01.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Pan w swym zamyśle miał nadzieję, że jego ideał przetrwa w formie doskonałej, niestety juz Ewa w raju pokazała jak bardzo Pan się mylił w swoich zamierzeniach Brawo Wojtek , a zapowidało się tak pięknie. ps. Współczuję kobietom w Twym otoczeniu że nie potrafisz dostrzegać ich walorów. Ja myślę że Wojtek potrafi dostrzegać walory jak każdy mężczyzna niezależnie od poglądów a nie tylko Ewa pokazała że Pan Bóg się pomylił - bo Adam też - w końcu mężczyzna a ciamajda i pantoflarz bez własnego zdania Nikogo nie obrażam, zastrzegam że to tylko trochę przekory, nie to chciałam powiedzieć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 10.01.2005 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 bo Adam też - w końcu mężczyzna a ciamajda i pantoflarz bez własnego zdania Co prawda to prawda, frajer, na jabłko poleciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 10.01.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Byś miał nuż na jabłku to pewnie inaczej byś klikał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 10.01.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 bo Adam też - w końcu mężczyzna a ciamajda i pantoflarz bez własnego zdania Co prawda to prawda, frajer, na jabłko poleciał i cała prawda o kobietach w twoim ostatnim zdaniu zaprzecza wszystkiemu co napisałaś wcześniej chyba że nie chcesz generalizować i zgodzisz się że to cała prawda tylko o tobie generalnie poziom niziutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 09.03.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Tak się ładnie - i trochę przekornie - wątek zapowiadał, a zamienił się w osobiste potyczki Więc ja może trochę inaczej: opowiastka bardzo ładna i wierzę, że jest na świecie wiele kobiet, które odpowiadają temu rysopisowi. Co więcej, jestem przekonana, że jest tyle samo wspaniałych mężczyzn i mogłabym napisać analogiczną opowiastkę o tym, jak Bóg tworzył mężczyznę: silnego, w którym można mieć oparcie, zdecydowanego i stanowczego, który pomoże zawsze podjąć właściwą decyzję, czułego i troskliwego, który przytuli, kiedy jest źle, delikatnego, spragnionego miłości, któremu można dać ciepło i bliskość, a on przyjmie je z radością...itd. Wojtku i Gościu - życzę wam, żebyście właśnie takich ludzi spotykali na swojej drodze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts