Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi i okno firmy Wiśniowski + automatyka

Recommended Posts

Witam,

Zamawiam brame garazowa Wisniowkiego i przymierzam sie takze do zamowienia okna i drzwi garazowych (z garazu na zewnatrz) tej firmy. Garaz nieogrzewany.

Nie znam w ogole marki Wisniowski pod katem jakosci stolarki okiennej ani drzwiowej. Sklaniam sie ku takiemu zamowieniu z uwagi na jednolita kolorystyke (brama, drzwi, okno) oraz promocje - cashback 2000zl.

Przesylam specyfikacje, czy mozecie cos powiedziec o tych produktach marki Wiśniowski? Jak z jakoacia i serwisem? Znow licze po cichu na profesjonalne podejscie do tematu Kolegi finlandia :)

d073291421db4826med.jpg

562b2e43f2cb943emed.jpg

203a8a468221f221med.jpg

Przy okazji zapytam - czy jest sens zamawiac brame garazowa Wisniowskiego i brame przesuwna ogrodzeniowa z ich napędami, ktore oferuja? Czy to sa jakies markowe produkty pod marka wlasna Wisniowskiego? Czy to jakis badziew no-name? Cenowo wychodzi duzo korzystniej niz od firmy zewnetrznej od napędow.

Lepiej zamowic jako bramy ręczne bez automatyki a domowic sobie cos z firmy zewnetrznej np Tousek/Nice/Came?

Brame garażową planuje Wiśniowski UniTherm 300x200.

48e2dba925d19925med.jpg

Prosze o opinie, kazda rada jest dla mnie istotna, dziekuje :)

Edytowane przez Maniek82r

Zdania nie zmieniłem i tak jak pisałem wcześniej:

Wiśniowski zbudował sieć sprzedaży okien w oparciu o swoich dystrybutorów bram i nie zawsze się oni specjalizowali w oknach.

Druga grupa sprzedawców to składy budowlane i firmy traktujace to jako tańsze okno w ofercie.

W przypadku garażu jednak bym się tym nie martwił.

Serwis? W oknach na fb niedawno była niezła relacja człowieka o nicku jak amerykański aktor ze skopaneo montażu ich czołowego odbiorcy z Nowego Sącza. Tam aż roiło się od błędów po poważne wady produkcyjne. I sprawa nie rozgrywała się przez serwis, a dział prawny..

Nie znam ich drzwi, ale raczej uwag nie mam. Specyfikacja wyglada nieźle. Tylko nie wiem czy jesteś świadomy, że rama aluminiowa jest malowana a panele w okleinie. Taka budowa.

Automatyka - też nic złego nikt nie mówi. Konkurencja zawsze będzie na coś psioczyć. Teraz ciężko zgadnąć, co jest markowe, a co nie. Mój przedstawiciel bram innej marki twierdzi, że ich automatyka jest mniej chińska niż markowe ;)

• 3 months później...
Witam, Podepnę się pod ten temat, bo jestem na etapie poszukiwań dwóch drzwi technicznych do garażu i budynku gospodarczego w jednej bryle budynku. Chciałem to ujednolicić z bramą segmentową i wybór padł na drzwi robione z panela bramowego. Zaglądnąłem na stronę Wiśniewskiego i wg. ich wyceny drzwi DoorPro 45 w okleinie z zewnątrz, bez jakiś dodatków to ponad 3 tys. Kilku producentów z tego samego miasta wycenia takie drzwi na połowę tej sumy. Możecie powiedzieć, co takiego unikatowego jest w tych produktach Wiśniowskiego, że są one wycenione na poziomie dwukrotnie większym, oprócz znaczka firmowego oczywiście. Dziękuję za informację. Pozdrawiam Edytowane przez izyrider66