Gość 06.01.2005 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 mam myślę dosyć istotną informacje dla rozważajacych wzięcie kredytu w Kasie Mieszkaniowej.Jak weźmiecie u nich kredyt to już go nie zwiększycie ani nie dostaniecie innego w innym banku. A to dlatego, że Kasa moze przydzielić kredyt do pewnej wysokości uzależnionej od sumy wpłaconych wcześniej do nich pieniedzy.Jak przydzielą kredyt to trzeba zrobić wpis do hipoteki. A jak bedzie wpis to bank nie da już innego kredytu bo chce aby na pierwszym miejscu w hipotece był on umieszczony, a tam bedzie kasa mieszkaniowa. I tak np. Kasa Mieszkaniowa Banku BPH to co innego niż Bank BPH. Więc BPH kredytu nie da. A kasa tez nie da więcej niż zostało to przydzielone w umowie.Jedynym wyjściem jest wzięcie kredytu z innego banku, spłacenie nim kasy mieszkaniowej i wtedy można wziąć większy kredyt. Ale do dodatkowe koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 07.01.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 To bardzo isttona informacja, o której nie miałam pojęcia jak podejmowaliśmy decyzje o kredytach na budowę domu. Wyjściem z sytuacji jest przedstawiwenie innego wiarygodnego zabezpieczenia dla drugiego banku, w którym zamierza się wziąść kredyt. Ja mam kredyt w KM i w BOŚ. Dla KM mam wpisaną hipotekę na budowanym domu, w BOŚ nie chcieli mieć hipoteki na tej samej nieruchomości (chcociaż według wyceny wartość obciążenia była dużo niższa niż wartość nieruchomości), za to dzięki teściom zgodzili się na wpis hipoteki na ich domu letniskowym w górach. Gdyby nie ten domek teściów... i oczywiście ich dobra wola.... byłoby krucho....Pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts