airbrk 18.05.2023 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2023 Witam jestem na etapie wymiany pralki. Zauważyłem coś dziwnego. Mimo, iż zawór pralki jest zakręcony cały czas z niego kapie. Czy to normalne ? Dopiero jak zakręcę piony w łazience przestaje kapać. Na otwartych znowu zaczyna. Czy może zawór do wymiany a może tak ma być? Film pokazujący zdarzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jambos 19.05.2023 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2023 Raczej z tym nic nie zrobisz. Pewnie piasek albo kamień porysował głowicę i puszcza. Ewentualnie kiepskiej jakości zawór. Kup nowy, zakręć pion, wykręć stary zawór i wkręć nowy zawór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
airbrk 19.05.2023 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2023 A myślisz że mogę na parę dni podłączyć nową pralke czy lepiej nie ryzykować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 19.05.2023 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2023 A myślisz że mogę na parę dni podłączyć nową pralke czy lepiej nie ryzykować? Podłóż wiadro i otwórz zawór na maksa. Może coś pomoże ale nie sądzę.. Możesz podłączyć nową pralkę. Chyba nie zamykasz zaworu po zakończeniu prania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
airbrk 19.05.2023 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2023 Zamykam bo boje się że zaleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 19.05.2023 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2023 Niesłusznie zamykasz. Jesteś po bezpiecznej stronie ale prawie nikt nie zamyka tego zaworu.Pralka ma swoje zamknięcie i jest jeszcze Aqua STOP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jambos 21.05.2023 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2023 No to wszystko jasne jak zakręcasz. One nie są przystosowane raczej do ciągłego zamykania/otwierania. Możesz pralkę pod to podłączyć - pralce nic się nie stanie, a z niego nie będzie ciekło, bo pralka ma swój zawór jak kolega powyżej napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts