Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak wykonać podłogę z podłogówka

Kriss54

Recommended Posts

W sumie nie wiem czy dobry dział wybrałem, no ale do rzeczy.

Remontuje dom i chcę zrobić na całej powierzchni ogrzewanie podłogowe, ale problem polega na tym że w dobudowanym ganku, gdzie bedzie teraz łazienka i wiatroła, płyta stropowa została wylana wyżej o jakieś 10cm niż płyta na reszcie domu (większość domu jak i ganek jest podpiwniczona). Na samym ganku jest tylko sama płyta stropowa bez wylewki i tu jest właśnie problem jak to rozwiązać, myślałem żeby na tej części zrobić podlogowke w suchej zabudowie coś typu styropian sander system czy innego producenta, ze względu na to że nie bardzo mogę podnieść poziom tej podlogi. Na reszcie domu zrobiłbym podłogówkę tradycyjną.

Czy to dobre rozwiązanie? A co z izolacja stropu ?

Przy takim roziwazniu miałbym roznice z 3cm między domem a gankiem. Niestety drzwi balkonowe nie pozwolą mi zrobić wyżej podłogi na reszcie domu.

Edytowane przez Kriss54

A co z izolacją przeciwwilgociową, czy jest konieczna? bo problem że te płyty styropianowe klei się do podłoża, więc do folii to nie bardzo. Ganek jest podpiwniczony a strop jest jakoś metr od gruntu.

Tak to wygląda, ganek zaznaczony na czerwono

Bez tytułu1.jpg

Edytowane przez Kriss54