Lipron 19.05.2023 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2023 Witam Was, Jestem kompletnym amatorem, będę wykonywał tę prace po raz pierwszy. Prośba o wyrozumiałość i konkretne rady. Mam domek na działce rod, działka znajduje się na tere nie za Wisłą (niezalewowy). Domek już swoje lata ma, i pojawiają się pęknięcia. Ostatnio wykonałem szambo i muszę w jakiś sposób obrobić tę dziurę na zewnątrz jak i wewnątrz domku. Tuż nad tą zewnętrzną dziurą, którą chce obrobić idzie w górę pionowe pęknięcie, które również chcę "załatać" . Proszę o rady w jaki sposób to zrobić, jakiego materiału i narzędzi będę potrzebował ? Proszę też o krótki opis jak to zrobić, komentarze typu "daj tę prace komuś innemu" odpadają, gdyż chcę to wykonać sam. W załączniku zdjęcia. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 19.05.2023 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2023 Instalacja kanal.na zewnątrz budynku powinna wychodzić już w gruncie.Nie stosuje się kolan 90° tylko 2 x 45°. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 22.05.2023 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2023 Najprościej będzie w dziurę trochę pianki napchać i całość zalepić najlepiej klejem na zewnątrz, a czymś typu knauf/gipsar w środku. Z narzędzi to dużo nie będziesz potrzebował, jakieś zestaw do szlifowania faster tools, szpachtle i pistolet do pianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 22.05.2023 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2023 Instalacja kanal.na zewnątrz budynku powinna wychodzić już w gruncie. Nie stosuje się kolan 90° tylko 2 x 45°. No tak, facet ma zrywać wylewkę, pruć fundament żeby zrobić przejście pod ziemią i kolanka 2 x 45 A z tego kibelka pewnie skorzysta ktoś raz na 3 tygodnie przez 5 miesiecy w roku bo w reszcie roku takich domków sie nie używa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts